Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    So laparoskopija najubavo se gledaat jajcevodite vo kakva sostojba se i jajnicite isto a so histeroskopija se gleda vnatresnosta potocno suplinata vo kakva sostojba e dali ima pregradi ili nesto slicno hsg e samo 60 .70 posto tocna metoda a laparoskopijata i histeroskopijata se daleku daleku po precizni metodi

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ne torch nego ispituvanje za klamidija trihomonas ke baras preku krv

3. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Ти благодарам душо. Секако планирам да закажам во систина кај Гордана Петровска преглед, сакам детално некој да ми ги објасни сите опции.. Фала ти!

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Zakazi kaj specijalist za sterilitet oti tvojava istorija e takva i ova se vika sekundaren sterilitet

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.138
    @Lina-Detelina како си мила, што направи денес?

6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Me smestija na GAK vcera, nemozea da vidat nisto, somnitelno im e od leva strana, denes ne me ni videle, praznici se i nema nikoj. Ja cekam utre profesorkata da me vidi, pa ako vidi nesto so terapija da pocnam. Ti kako ja resi ekstrauterinata?

7. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.138
    На втор месец бременост испадна да ја откријам. Ми пукна јајцеводот и ме правеа операција, со вадење на јајцеводот.

Сега барем ти си на клиника, навреме, што и да е, не е страшно.
    Само храбро, ти пуштам среќа добри мисли, да се среди како што е најдобро.
    :hug: ќе биде во ред.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Beta neli merese? Kako ti se dvizese?

9. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.138
    Па немав време да мерам бета. Јас вториот месец правев тест бидејќи ми доцнеше и видов позитив. А првиот месец не ми доцнеше, само ми беше оскудна, се зачудив ама не реагирав ете, за несреќа.
    Кога осетив болка од десна страна, мислев дека е слепо црево. Бев на лекар, беше по полноќ околу 3 часот, видоа дека нема ништо, по пат ми стивна малку болката. Тогаш веќе имаше пукнато и се случувало внатрешно крварење, нешто многу опасно. По моја пресметка, сум била сигурно 2 дена со крварење, зашто и во Плодност докторот рече цела внатрешност била исполнета. Сплет на околности среќа отидов на ехо кај една докторка, ме виде дека нешто не е во ред, па отидов на друг преглед кај докторот кадешто и си одам по обичај и потврди. Одма истиот ден ме оперираа.
    Значи кај мене и првиот месец имаше црвена крв кога мислев дека ми "дојде", а веќе вториот месец протече повеќе крв, всушност прокрварив откако имав направено позитивен тест и затоа ме загрижи крвта и трк на лекар.
    Тоа е, голем шок ми беше, ама помина. Кај тебе има уште крварење, исцедок кафен?

10. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Lele kako imase krvarenje bez bolka, sega me isplasi. Bolkata poradi koja pojde na doktor bese jaka bolka? Imav sabajle kako talog od kafe i na brisenje isto takvo.

11. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.138
    Првиот месец немав мислам болка, тој пат кога мислев дека добив. Знам не реагирав да одам на доктор, мислев дека таква ми е менструацијата тој месец, а инаку беше црвено. А вториот пат кога прокрварев, охоо имав грчеви, во половина во стомак, не можев да се виткам, исто така уште пред да прокрварам имав болки грчеви, тогаш имав направено веќе тест и мислев аха така треба, од бременоста ми е.
    Бета мереше пак?

12. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Znaci da ne se plasam za toa sto samo od vreme na vreme me pecka od levo, i od vreme na vreme grcevi kako za dobivanje ama ne neizdrzlivi. Zavcera beta 283, vcera 294, sega najverovatno utre ke mi merat pak, dezurna e doktorkata sto mi primi, denes nemame videno doktor osven kratka vizita sabajle.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.138
    Јас се надевам дека ќе биде сѐ во ред. Ако ништо друго, барем навреме е. Ете кај мене имаше црвена крв првиот пат, два дена мислам дека имав крв можда и три ама многу помалку обилна. А ти имаш само исцедок кафен, што секако според бетата дали сака самото да се исчисти, можда ќе треба потпомогнато со медикаменти.
    Јас тогаш немав шанса да правам тест бидејќи нели бев подизлажана. А ти не ни доби воопшто. Пиши пак овде, кога ќе можеш

14. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Ako nedaj Boze ima vnatre krvarenje ke se vidi na eho taka? Lele mesto ne me drzi.

15. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.138
    Ќе се види. Има една празнина меѓу ректумот и вагината, Cavum Douglas, тука би се видела течност, излевање доколку има нешто, особено се забележува при вонматерична кога има внатрешно крварење, така имам читано. Значи за тоа без гајле, ќе се види.

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Со ваква бета не пука јајцевод. Само треба да се прати и да се реагира.
    Јас со вонматерична добив нормално, како циклус. За на крај да испадне патешествие.
    Бетата паѓаше сама, бавно. Ме следеа на ехо. Не примив ни метатроксат.
    Ме водеа под дијагноза- спонтан во тубата. Излевањето беше во јајцеводот. Се немаше проширено надвор. За цела среќа.

17. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.138
    Како ти го средија јајцеводот? Како заврши целата процедура?

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Си остана. Читав е. Само излив имаше, не пукна.

19. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.138
    А која недела беше? Дека спомна после ти било патешествие, како се исчисти плодот?

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Со слабо крварење. Остатокот се апсорбираше веројатно.
    Незнам која недела беше. Скроз на почеток. 5-6 макс.
    Имав позитивен тест, па крварење како циклус. Прво мислеа спонтан.
    На првото мерење бетата беше над 200. Па падна на 150. Тогаш се виде изливот во десен јајник. Па по 10 дена, може и повеќе падна на 40. И после паѓаше по 10 секоја недела. Во меѓувреме имав болки, крварење -слабо и чудно, мачнини…
    Знаев дека нешто не е во ред и не е спонтан.
    Бидејќи сум имала и спонтан и сосем се разликуваше.