Како да кажам, ама пак позитивното е што само се средило, иако пуста вонматерична многу мачнина ми создава на помислата. Јас бев скоро 2 месеци бремена, 7ма недела ми рекоа, плодот беше измерен дури 1 цм, што одговара на тие недели. Штом ја надминал големината на јајцеводот, дошло до пукање веројатно тогаш, само не прашав тогаш од шок, што се случило со плодот при пукање на каналот. Сигурно е умртвен, ама целосен, зашто го имаше измерено докторот, ваљда не се распрскал и тој. Баш ми остана енигма што се случува тогаш, ама помина тоа е.
Zavcera 294, denes 427 beta, mozna formacija za bremenost vidoa pokraj lev jajnik i treba da pocnam so metatreksat sega.
Devojki dali e mozno sepak da se pokazese vo matka podocna, ili so vakva beta ne? Sega toa se plasam sto ako se pojavese vo matka podocna, posto denes go opisaa kako mozna formacija za bremenost pokraj lev jajnik, a jas si osejkam bolki, peckanja od taa strana.
Јас не примав метатроксат. Крварев многу оскудно, можеби месец ипол. На крај ми дадоа П.Нор да се регулира циклусот кога бетата падна.
Kakvo bese krvarenjeto, kafeavo ili krv? Mene sega sestrava mi vika ne treba da imas krvarenje, treba da e kafeavo ako imas krv ili bolki treba da ni kazes.
Не ми дадоа терапија, дека бев со операција. Знам дека добив по месец и нешто, дека и киретажа ми правеа наедно. Како се осеќаш?
Може да имаш обилни крварења, а можеш да пројдеш и со кафеав исцедок после примените дози метотраксат. Јас сум прошла и така и така. Најважно е бетата да падне.
@Lina-Detelina ќе примиш метатраксат? Зошто ако не се сигурни дека е во јајцевод? Бетата добро ти расте.
Go oznacija pokraj lev jajnik kako formacija za ektooicna bremenost 13 mm. A jas so denovi imam peckanje tamu.
Dobro sum sega za sega, pri napor, kaslanje, me boli dolu vo stomakot,i na dopir, nojkeska imav postojani bolki ama ne neizdrzlivi. Me vidoa na eho nema nisto opasno mi rekoa, izliv od levo koj ne raste. Denes pimiv metatreksat mi rekoa deka mi e posledna. Se nadevam deka ke se sredi samo so niv daj Boze.
Vo petokot dve dozi metatreksat naednas i beta 427, denes pak 427 i primiv uste edna doza. Mislite li deka ke pocne da pajga?