Me pushtija vcera doma, za edna nedela na kontrola sum, jas dobro se cuvstvuvam, krvaram po malku, me pecka na momenti od levo kaj sto bese bebeto, i gradite me bolat seushte.
Devojki, minatiot petok mi bea prvite dve dozi Metotreksat, posle koi imav bolki od levo, me sledea na eho i nemashe nisto, nedela treta doza, vtornik beta od 427 padnata na 414 i me pushtija doma. Nojkeska i denes eve se chustvuvam kako da sum dobila menstruacija, malku poveke krvarenje imam od toa sto bese do vcera i menstrualni grchevi. Dali ima nesto strasno vo mojava situacija?
Не плаши се, нормално е да крвариш како менструација сега, оти веројатно и вредноста на bHcg е ниско веќе. Добро е да се провери пак ако не си од вторникот или барем со тестови да ја следиш линијата треба да бледнее. Кога ќе ја снема, значи дека е чисто веќе.
Ajde devojki sega pomosh, pred tri nedeli vonmatericna bremenost tretirana so metotreksat. Vcera mi zavrsi krvarenjeto i imavme odnosi so soprugot, nezastiten i sram mi e da kazam ama svrsi vo mene, neznam kako se sluci, samo znam deka ne smeam da zabremenam najmalku 3 meseci. I sega dali smeam da se napijam "den potoa" ? So ogled na predhodnata situacija i terapija.
Јас не би пиела апче, и тоа не е витамин. Матката се враќа во нормала околу 2,3 месеци. Првиот месец ни односи не е добро да се има, ова од доктор кажано. Консултирај се со матичната најдобро.
Mene mi kazaa deka dodeka e krvarenjeto ne treba odnosi da imame. Ama zosto bas vaka morase da ispadne. A ako bas sega se fati..
Може некој да ми даде поедноставен превод на докторскиот наод,дали освен што левиот јајцевод ми е изваден другото е во ред.
Ti posakuvam brzo zakrepnuvanje. Jas imav vonmatericna na 07.01 tretirana so metotreksat vo drzavna. Ti mila kako stigna do sistina, imase li bolki ili samo krvarenjeto?
Здраво, ве молам за совет дали некој бил со ситуација како мојата.. имав вонматерична во август, примав 3 дози метатраксат. Крварев скоро 2 месеци. После тоа менструацијата ми беше многу кратка и оскудна. Во октомври примив 2 доза вакцина за ковид. Па имав циста и пиев дабростон. Добив нормално и цистата пукна. Во ноември добив нормално, правев ХСГ и од тогаш немам циклус… 2 пати бев на лекар, бременост не е. Има еден фоликул кој стои така 1 месец, ендометриум тенок. Ми рекоа да пијам дабростон 5 дена по 2… Би ми било од помош било каков совет! Благодарам
Ве молам за мислење Последна менструација на 01.01, со што циклусот ми е 30-31 ден. На 01.02 направив тест за бременост кој имаше многу бледа линија, за по 2 дена линијата да е веќе потемна. Вчера утрото го имав првиот преглед кај матичен гинеколог со што добив коментар дека не гледа ништо во матка, па можна е или доцна овулација или вонматерична бременост. Утрово направив и бета која беше 2300. Повторно испратив резултати кај матичната по што следеше коментар дека е повисока од што очекува и итно да одам на болница доколку за време на викендот добијам било какви болки. Искрено ме испаничи премногу, па размислувам за викендов и без симптоми да посетам дежурен доктор. Дали сепак би можело да е се во ред со оглед на тоа што по календар треба да сум 5та недела, а не се виде сакус? Од симптоми на бременост имам само болни гради и нели задоцнет период. Минатиот месец на 13ти ден правев тест за овулација кој имаше само контролна линија. На 16ти ден повторно направив овој пат имаше и побледа тест линија, со што се сомневам на доцна овулација
@Miss_S Според неделите ако си имала подоцна овулација може да не се гледа и да е рано, ама според бетата би требало да се види. Ако имаш можност утре оди и на второ мислење негде кај што има добро ехо. Ист случај имав за синчето имам пишувано, кај матичниот не се виде ништо, а на приватно се виде сакус во 5та недела. Само што јас не правев бета тогаш, имав само позитивен тест и според тоа ми рече матичниот дека е вонматерична, а јас бев со многу подоцна овулација од неговите пресметки. Се надевам се ќе е во ред.