Здраво девојки сакам да прашам кои се симптомите ма вонматерична бременост и од која недела почнуваат?
Па некои симптоми и баш нема, на почеток е навидум нормална бременост, на ехо можат да видат ако не е во матка ако е заглавено во некој јајцевод. Симптом е болки во стомак, сечење како со нож. А на почеток се симптомите како нормална бременост. Ова ми е од доктор кажано... Тие со искуство повеќе можеби знаат.
Здраво девојчиња. Легнав така пред спиење си читам на форумот си пречитувам некои мислења.Пред недела дена имав константирано вонматерична бременост која заврши со операција вадење на кев јајовод.Добра сум јас утре ќе вадиме конци, крварењето ми престанува гледам се намали веќе скроз. Онака пишувам.. На работа не одам земав боледување и ќе гледам да си поседам колку можам подолго..не дека не се чуствувам добро физичкитж туку психички сакам да зацврснам малку да се средам.Многу ми е тешко плачам вака навечер кога си легнам, ако беше второ..си имам среќичка една убава на мајка но некако празно ми е све.Никој не знаеше планиравме да кажеме кога ќе ни потврди доктор а испадна сосем друго,сега сите дознаа и ме убива тоа сожалување распрашување и љубопитност.Исто стравот во себе дали ќе можам пак да останам трудна што ако пак се случи исто..што ако веќе нема да можам..хаос.Многу ми е тешко женички зошто периодов ми беше многу лош и после двете цртки си реков конечно нешто добро но сепак ништо убаво пак.Што да се прави животот е таков мора да најдеме начин да прродолжиме понатаму.Поздрав и убава вечер на сите јас само сакав да си пишам да ми олесни.❤Ве гушкам сите и бидете силни што и да ви се случи ќе биде подобро еден ден.
Само смирено...Исто ми се случи со прва бременост, ми идеше да ги убијам сите, луѓе без осет. Доста му е маката на човек уште ќе долеваат масло на огнот. Потполно те разбирам и сочувствувам. Дефинитивно можеш пак да забремениш, еве сум, терам 22ра недела. Само спокој, смирено, верба, се што е наше ќе си дојде
Ti blagodaram mila, so lesno neka ti e bremenosta sega da si se guskate so maloto,gali mesko vremeto leta brzo ke dojde I da si se miluvate vo race.Dali I tebe ti bese ostranet jajovodot ili pomina so inekcii? Dali tesko zabremeni I po kolku vreme se obiduvavte pak.Ako mozes pisi mi za tvoeto iskustvo dokolku mozes nekogas.Pozdravce I sekoe dobro mila.❤
Zdravo na site jas zavrsiv na kraj so vonmatericna bremenost mi kontstatira Dr Jadranka lezev 7 dena vo Skopje vo klinika mi dadoa metotraksat tri dozi pa ako ima nekoja slicno iskustvo neka mi pise beta hcg mi bese 3994 posle trite dozi padna na 3100 me pustija od bolnica ama jas nemam ni bolki ni krvarenje ne znam sto treba da ocekuvam kako ke se isfrli? Dokolku nekoja imala slicno iskustvo ako saka neka mi pise premnogu sum zagrizena
Mene Dr Jadranka me primi so vonmatericna isto i jas lezev edna nedela, tri dozi metotreksat i me pushtija doma. Na ispis beta bese 414 a koga mi dadoa terapija 427. Po edna nedela od prvata doza dobiv grcevi i krvarenje kako menstruacija, togas veke bev doma i iskreno se isplasiv ama traese kako menstruacija nekolku dena, a posle i pred toa krvarenje, imav celo vreme kafeav iscedok. Nemora da krvaris, moze i samo da se resorbira vo organizmot. A kazi mi mila sto ti bisa Doktorkata vo dijagnozata na izvestajot koga te primi vo bolnica?
Дали доколкуе рана бременост(2ра, 3та недела) а бета хцг континуирано расте значи дека е во ред се, т.е. дека не постои ванматерична бременост? Кога е вака рано секако ехо не прават дека не се гледа апсолутно ништо...
А сегада проверувам како се движи вредноста? Дека двање крв е , а јас сум анемична, железото ми е 4,3.
После колку време на лапараскопија добивте мензис Јас после вонматерична бременост и отстранување на лева туба крварев обилно 10 дена.Оттогаш еве 6 недели немам добиено циклус.Кога да го очекувам.Искуства некој да сподели
Не се сеќавам колку време крварев после отстранувањето на тубата, но добив циклус точно по еден месец од операцијата.
Јас имав послабо крварење 7 дена после операцијата а циклус добив после 36-37 дена и обично пред тоа циклус добивав на 32 дена..
Zdravo zenski ke moze da mi kazete otkako ke padne beta hcg posle kolku vreme treba da ocekuvam da dobijam? Prethodno ciklusot mi bese od 28 do 29 dena, pominaa 30 dena otkako prokrvarev od terapijata so metotraksat inekcii
Zdravo devojki deneska e tazen den za mene si go zagubiv mojot angel sakam da ve prasham beta hcg mi bese 248 pred dve nedeli deneska betahcg 67 nesto ne e vo red znam no seuste nemam prokrvareno sho e deseno ginekologot nisto ne mi kaza
Primase terapija? Ako si primala metotraksat inekcii togas posle edna nedela od inekciite treba da prokrvaris t. e da se iscistis