Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Ќе прокрвариш овие денови. Кога ќе намали крварењето направи тест, треба да е негативен, што значи дека сé е исчистено.
    Знам колку ти е тешко, ама така требало да биде и не се може ништо против тоа :hug:

2. Rose21

Rose21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    110
    Ne samo dabroston 10 piev i toa od petokot do nedelata vecer i mi gi prekina i rece vcera vo tekov na denov ke dobies

3. elegant

elegant Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    38
    Здраво
    Прво многу ми е жал за тоа што ти се случило.
    Сакав да прашам, затоа што веќе си преживеала такво нешто, јас имам висока вредност на бета хцг а на ехо докторката не гледа бременост, затоа се сомнева на вонматерична. Како дијагностицираа кај тебе?

4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.014
    3200 bese beta a ne vidoa nisto na who pritoa imav krvarenje I bolki

5. elegant

elegant Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    38
    За жал и јас завршив исто ко тебе. А крварење имаше одма после операција или после тоа. Мене вчера ме правеа, ама крварење немам.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.014
    Zal mi e znam kako we custvuvas Sega bide silna ke dojde den za nasata sreka. Posle operacija okolu deset dena krvarenje imav

7. elegant

elegant Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    38
    На ГАК ли се правеше лапароскопија, кој доктор те правеше?

8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.014
    Vo sistina na privatno

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.137
    @1RedLipss , како си?
    Ти имаше вонматерична откако направи хсг така?
    Ќе можеш да ми кажеш на кој јајцевод ти беше случено или пак во јајникот ти беше?
    Знам дека велеше дека едниот јајцевод ти бил целосно затворен, а другио малку прооден, па ме интересира на кој јајцевод ти се случи бременоста?

10. Queen***

Queen*** Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    47
    Bas mi e zal mila,
    Istoto I mene mi se sluci pred 2 godini. Imav vonmatericana bremenost vo lev jajcevod, koj morase da se otstrani bidejki imav visok hcg. Inaku imase I srceva reakcija... Toj period mi bese katastrofa, plakav na sitnici. Inaku 2 meseci pred vonmatericnata imav spontan vo 10 nedela sto isto taka se zavrsi so kiretaza. Dve neuspesni bremenosti edna po druga. Daj si vreme da se sredis so mislive I posle toa posilna za nova uspesna bremenost. Se najubavo ti posakuvam od srce!!

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Maria G.

Maria G. Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site. Moeto ime e Marija. Imam edno prasanje se nadevam ke moze nekoj da mi odgovori. Na27mi april vo sreda pravev test za bremenost i bese negativen, 3 dena podocna sabota 30 April nautro napraviv uste eden toj izleze pozitiven, za sekoj slucaj kupiv uste eden i toj izleze pozitiven. Deneska na 04. Maj bev na doktor testot e pozitiven,no na vaginalno Eho ne se gleda nisto, mi zakazaa termin za 2 dena povtorno. Mnogu sum isplasena,dali stanuva zbor za vonmatericna bremenost ili poradi rana bremenost nemozese nisto da se vide? Ve molam dokolku ste imale nekoe slicno iskustvo da mi kazete. Odnapred Vi blagodaram

12. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.748
    За почеток ќе одиш да си испиташ бета во некоја лабараторија да си ја знаеш вредноста.
    Две недели од денес е таман термин да може да се види нешто на ехо.
    Немаш причина да имаш негативни мисли..

На Maria G. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elegant

elegant Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    38
    Може е рано и затоа не се гледа, кај мене во првата бременост беше така, тест позитивен а на ехо не се гледаше но после 3 дена го видовме. За жал обидот за втора бременост ми заврши неуспешно, со вадење на лев јајцевод. Имав крварење и мислев дека добив менструација, но ми траеше веќе 11 дена и затоа отидов на преглед и излезе позитивен тест за бременост а на ехо докторката не можеше да види ништо. Бета хцг растеше а бебе во матката немаше и за жал се случи тоа што се случи. Јас искрено се надевам дека кај тебе ке видите бебенце во матката. А која недела си бремена? Може е стварно многу рано.

На Maria G. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maria G.

Maria G. Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Imam cesto neredovna menstruacija i poradi toa nemoze tocno da se proceni. Od beta rezultatite ke stignat utre pa ke mi javat.
    Minatata nedela vo sredata imav negativen test, pred toa isto non stop mi pokazuvase negativen test, za posle 3 dena vo sabota da mi pokaze pozitiven test. Neznam kolku nedeli no po moja pretpostavka 2do 3 nedeli maksimalno od momentot na oploduvanjeto...Vi blagodaram na odvoenoto vreme se molam na Boga da bide se kako sto treba, iskreno mnogu se plasam ....

15. elegant

elegant Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    38
    Рано е уште, ке биде се во ред, само мисли позитивно и не се плаши.
    Прва бременост ли ти е?

16. Maria G.

Maria G. Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Vtora

17. krstevska123

krstevska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    34
    Здраво женички во вторникот на 03.05 бев на прва контрола ми видоа плод но без срцева реакција бев 5 недели и 5 дена. Во петокот на 06 прокрварев и добив болки отидов на клиника ми рекоа спонтан да почекам до понеделник за киретажа. Во саботата сабајлето се будам во огромно количество крв со сува уста и скоро изгубив свест ми се вртеше многу и се потев толку лошо во живот не ми било. Отидов пак на клиника ме гледаат плод нема само некои парчиња останати правев крвна слика бета хцг ми беше 704 ми викаат оди дома у понеделник дојди пошо нели викенд само ,,итни случаеви" работеле. Денес идам бета хцг 786 накачено плод нема нигде не им е јасно зошто се накачило па сумјаат вонматерична бременост у меѓу време не крварам толку и болки немам. Ми рекоа дојди за два дена на контрола. Не ми е јасно како може прво да видат плод у матка па после да сумјаат у вонматерична. Некој со искуство да каже зошто се накачува бета хцг?

18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.137
    Можно е вонматерична. Оди на друг доктор утре задолжително.
    А сигурно го видоа плодот во матка? И да е во матка, значи се случило спонтан, ама бетата ако е порасната не знам зошто така...
    Како се осеќаш сега?

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    10.928
    Оди во Систина, знам дека е поскапо ама за здравје кога се работи се мора, овие од државно некои се стварно луди. Во Систина нема шанси да те пуштат да си одиш додека не се уверат каде е сместено, или ако има најмал сомнеж за ризик.. Барем јас во тој поглед сум задоволна, освен што е скапо за жал ама барем да те прегледаат да си сигурна дека не ти е загрозено здравјето.

20. krstevska123

krstevska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    34
    Па подобра сум немам крварење толку и болки немам ќе почекам два дена на наредна контрола ако пак е покачено бета хцг ќе одам на второ мислење секако и кај матичната да види и она

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.