Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    11.072
    Дуплирана е.
    Мене ми е позитивно тоа што немаш болки, иако имаше крварење.
    Знаеш и сама дека можеш да крвариш а да си бремена.
    Најдобро уште денес на ехо, дека е петок, да не се мислиш за викенд. Те чекаме со добри мисли, надеж за убав исход, дај Боже!

На duffi, LanaDelR, emiliana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.983
    Eho pravev na 31.10 koga bese i prvata beta mi kazaa mn e rano prvo beta da vidat.Zdebelen endonetrium 11 mm mi bese i nekoj izliv vo mala karlica mi rece

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.983
    Ovulacijata mi e sekogas docna,noo ova krvarenje kako menstruacija zosto go imam?

4. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    11.072
    Можно е да имаш имано доцна овулација со таков излив и ниска бета, ама сепак ептен рана бременост. Ама еве бетава расте, иако имаше крварење. Со Господ напред, одма пиши што има, ќе те мислиме

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Многу жени знам што имаат крварење во рана бременост мила, една колешка до 3ти месец имаше крварење. Плус здебелен ендометриум, јас кога имав вонматерична, ендометриумот ми беше ептен тенок, 4мм ми се чини.

Ќе чекаме убави вести да знаеш, сигурна сум дека ќе биде во ред! :hug:

На LanaDelR, duffi, DaisyDoo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.503
    Допаѓања:
    41.763
    Да одиш одма на ехо. Ја сепак мислам дека си имаш нормална бременост, оди и види зошто крварењето плус, ќе ти дадат терапија ако нешто треба. Стискам палци и немој да седиш така викендов.

На duffi, LanaDelR, DaisyDoo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.357
    Правилно е душо. Ги виде рез доктор? Што ти рече?

На emiliana, LanaDelR и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    11.072
    Да , и на интернет пишува рамки за задебелен ендометриум за бременост. 11 мм е супер за бременост, така што има надеж :angel:

На emiliana и LanaDelR им се допаѓа ова.
  9. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.983
    Вие сте прекрасни личности.Ми се тресе душата и плачам и знам дека нема да е ок,но фала ви на сите за ова што го правите.Чекам за ехо од 15 Часот имам закажано Јас мили мои ги изгубив сите симптоми на бременост кога прокрвавев а и освен крварење имам парчиња згрутчена крв.Крварам така 5 дена.Бетата е премала за било што ..Последен циклус ми беше на 22 септември а добивам на 32-35 дена Што значи јас и добив менструација со три летири дена доцнење(ако ова е менструација) ме болеше многу левата страна( таму немам јајовод) и кичмата во првите денови кога прокрвавев а сега ништо.Инаку тогаш имав и некои фоликули на јајниците од 10 мм така пишување.Муабетот и беше тогаш сум добила да не верувам на тестови за бременост може да покажат лажен позитивен Тоа е женички ќе ви пишам покасно да ме прегледаат само.

На Ivanaahhh, duffi, Starchild и 7 други им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.357
    Да ни пишеш обавезно, те мислиме сите и ти праќаме среќа (fingers) :l:

На Iris-1234, kankus, LanaDelR и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    464
    Мила оди си на ехо сега и сите тука стискаме палци да се види ембрионче (fingers)
    Мене така ми се случи, ми рекоа вонматерична недела дена живеев во страв и агонија. Многу рано отидов на преглед 1 ден од доцнењето и немаше ништо во матка...
    Еве ме сега сум на праг на девети месец. Не губи надеж, бета се дуплираа правилно, тоа е добар знак.(fingers):l:
    И да и јас крварев на почеток, со одмарање и утрогестан се среди...

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.983
    Mili nisto ne mi kazaa da znam na sto sum.Vo matka plod nema.Me gledaa vo jajnici jajovodi i kako da videa zdebeluvanje na deset jajnik so 14 mm nekoja formacija.Endometrium sega e 7.2
    mm a izlivot vo matkata e so d.6.1 mm.Po docnenje ciklus treba da sum 6 nedeli bremena..mi dadoa teraoija utrogestan progesteron 2x1 i miruvanje vo ponedelnik pak beta i na pregled...znam deka ne e arno.

13. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Мила знам дека е тешко, но обиди се колку можеш да мислеш позитивно. Друго и нема избор, освен да чекаш и да се надеваш. Сите сме со тебе и ти пуштаме среќа и позитивна енергија:l:

14. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    11.072
    Мила, уф сочувствувам со тебе. Многу посакувам да е успешно.
    Зошто ти дадоа утрогестан? Сепак, се надеваат на позитивен исход?
    Тоа задебелување на јајникот зошто ли е сега? Што значи?
    Ќе си го пребродите ова, ќе си го добиете бебенцето. Колку и да си сега скршена, ќе помине време, ќе сфатиш дека можеш пак и ќе биде успешно. :l:

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Смири се и чекај го понеделник. Друго не останува.:hug:

На LanaDelR и fana им се допаѓа ова.
  16. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.983
    Ми кажаа можно да е многу рана бременост и затоа со терапија до понеделник,но што ако само полошно направиме со поддршката вака.Или сумљаат на вонматерична некое зголемување во десен јајник така е одбележано ваљда сумјаат дека е таму.Што може да ми се случи до понеделник? Само да не ми се искомплицира со операции пак да не биде доцна? Агонијата продожува се тресам целата.Дали мили покрај вакви дијагнози,крварења,ваква бета никакви симптоми на бременост можам да се надевам на нешто..и не сакам искрено да се надевам зошто ќе ме боли уште повеќе..

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.764
    Со дуплирана бета јас се надевам на нормална бременост. :l:
    Леле дај Боже да е се во ред.
    Крварењето и Бојаџиев и Сарџовски милион пати ми повторуваа да не се стресувам се додека немам болки. Можеби доцна си останала бремена..
    Доколку си во можност оди на ехо секој ден, и викендот ако имаш каде, за ако недај Боже е вонматерично. Ако се следи не може да ти се случи ништо.
    Јас сепак мислам дека е нормална бременост. Биди силна, нема што да правиш, во вакви ситуации мораме да чекаме.
    Тони среќа пуштам :inlove:

На LanaDelR и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.357
    На LanaDelR и anggell им се допаѓа ова.
  19. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.983
    Мили тука сум се вклучив преска не сакав да пишам пак само негативности пренесувам,се жалам.Не сум добра несакам да лажам,премногу ми е тешко депресивна сум Крварењето пак се појави но не многу..Испив сабајле утрогестсн па се мислам и дали да го пијам...Дали од психа се умислувам дека ме биде де на десна де на лева страна во јајникот,ме боли препонот и ногата лева некако по малку..Друго ништо,цел ноќ не сум сум спиела ниту јадам дури ми се гади од мака желудникот ме боли ...Како ќе издржам до понеделник..Цела вечност ми станаа овие денови се измачив психички премногу.Ах беее како така ми се случи пак.Господова воља.Немам што да правам.Тоа е Ве гушкам златни :hug::hug::hug:

На Sofi.ja, Izzy_0504, kikiritkaTa и 3 други им се допаѓа ова.
  20. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.983
    Крварењето престана,но цел ден имам боцкање на левата страна како во левиот јајник.И прерходно таму ме наболуваше.Дали при вонматерична боли страната каде е оплодената јајце клетка? Пример ако боли лева страна дека мора да е во лев јајовод или немора да значи.Дали може да се случи вонматерична во лев јајник а да немаш лев јајовод,односно да е сега во левиот јајник? Ме боде таму осеќам.