Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Jas imav edna vonmatericna i mi go izvadija leviot jajevod to a bese po pritroden pat potoa nikako da se sluci bremenost na hsg pokaza deka i desniot mi e zapusen prvo ifv sto go ptravev mi bese neuspesno na vtoroto ostanav vonmatericno vo desniot jajevod i mi go otstranija i toj taka da spored mene dobro e sto si gi otstanila bidejki pak bi imalo sansa da se zavrsi so vonmatericna samo bidi jaka

На kukla21 и Nadez123 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Некои теми се премногу сензитивни за да се пише нешто непромислено.
    Како жени, сите сме свесни за репродуктивниот циклус, ама тука пишуваме од мака и потреба од поддршка, совет. Некогаш убаво е да размислиме 2 пати пред да напишеме нешто на некого во сензитивна ситуација.

На Trxmx, Bebulleee, Kaetana и 8 други им се допаѓа ова.
  3. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Јас Мила поминав метотраксат. Пред точно еден месец ми беше првата доза. На контролата и мене ми рече Јадранка дека ќе мора да се сечи и тој еден канал кој се уште ме прави жена и ме поврзува со тоа да бидам мајка, ама јас несакам- верувам во чуда и верувам во Господ и знам дека ќе ме огрее...немој да се нервираш, секираш, плачеш. Со тек на време ќе сфатиш дека е џабе се тоа, не помага...се што треба да се случи ќе се случи, што и да правиме..биди силна, покажи му заби на судбината, кажи дека можеш, тоа ти треба, психички немој да опаднеш- сум поминала и е многу гадно- немој!!! Ти гарантирам дека ќе успееш- ќе видиш!! Се што те интересира @Nadez123 прашај, јас сум тука...

На Bebulleee, Kaetana, Ninichka и 4 други им се допаѓа ова.
  4. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    И јас имав вонматерична во февруари, и бев со метотраксат инекции. Поминав лесно фала му на Бога. Поминаа 4 месеци па почнавме повторно со обиди, па здравје само Господ знае кога ќе биде. @Надежна знам мн убаво како се чувствуваш ама пробај со нешто да се занимаваш, да не мислиш оти мава на психа. Позз и ти посакувам се најдобро, а и на тебе @pandelka :* до двете

На Bebulleee, kukla21, Надежна и 2 други им се допаѓа ова.
  5. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    се извинувам мислев на @Nadez123 . ве измешав со Надежна

6. Nadez123

Nadez123 Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    14
    Многу ми значи подршката од сите тука. Сеуште сум збунета и исплашена, но читајки ги вашите утешни зборови наоѓам малку мир. Тажно е што читам колку други како мене ја доживеале оваа мака. Не ве познавам но се гордеам што ве " знам" храбри и силни жени. Знам дека ке дојде денот кога и јас ке соберам храброст да тргнам напред, Господ е голем, ке ми даде сила... Ви посакувам на сите со убави мисли да одиме кон целта.

На Bebulleee, Kaetana, Ninichka и 5 други им се допаѓа ова.
  7. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Poslusaj sovet sega kolku vreme treba da odmoris izmegu poleka pocni da sobiras dokumenti za ifv sobiraj iskustva konsultiraj se so lekari besplatni konsultacii imas ne brzaj taman imas vreme za se ima resenie jas ti pisav prethodno i jas nemam jejevodi poradi vonmatericni a sega sum bremena 8 mesec ima nadez za site

На Kaetana, pandelka, Nadez123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Јас пред 2 год. со ивф имав вонматерична бременост....Јајцето забегало во десен канал....Бев третирана со цитостатици метатрексат 3 инекции.... Една год. после тоа правев повторно ивф, успешно.... И сега си имам здраво и право бебенце.... Никако немој да губиш надеж и моли се на бога секој ден.... Ти посакувам премногу среќа :*

На SunnyGirl2, Bebulleee, podravka и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Nadez123

Nadez123 Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    14
    Направена лапороскопија и после 10 дена бетата повторно се покачува. Денес сум хоспитализирана и чекам утре да почнат со терапија со метотраксат. Може ли некој да ми пише од искуство како се чувствуваат тие инекции, можеш ли да се движиш, колку се болни, како се аплицираат...

10. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Voopsto nema da gi po pocustvuvas kako obicna inekcija mislam deka venski se davase sum zaboravila isti slucaj kako mene si ke pomine se vo red posle 6meseci ke mozes ifv da napravis sega odmaraj i bez nervoza

11. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    како можит после лапараскопија да растит бетата не ми е јасно и не ми е логички, нели ти го сечат цел канал и го ваѓаат сомсе содржина и автоматски бетата паѓа. Јас не ни проверив бета после лапараскопијат.За инекциите не плаши се, не се болни и се ставаат мускулно. Фолна од 5мг ќе пиеш заради гастро дигестивниотнсистем- ќе ти го нпрај попара. Гледај да внесуваш многу овошје и вода за имунитеѕот да ти е добар. Ќе примиш денес, среда па петок. Сабота моќже ама ме верувам проверка на бетата, понеделник обвезно и си одиш дома. Ќе се осеќаш омалаксано и со болка менструална а и ан страната кај што е.ќе помине не плаши се...прашај што те интересира слободно
    те гушкам и биди силна..:*

На Nadez123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    Му се случило ли на некој бета да паѓа-во мој случај од 2280 на 750 а структурата -плод да расте???јас лежев 3 дена во систина и ме пуштија со образложение дека може и така да се случи и да мирувам и јавам на контрола...засега без инекции без операции

13. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Da Ve prasam mi docni 5 den so negativen test?IMA sansa za vonmatericna? Ili nr

Se isplasiv epten zatoa sto mi docni

Последна измена од модератор: 26 мај 2017
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.531
    Допаѓања:
    201.621
    Вoнмaтеричнa или не, тестoт ќе пoкaже aкo имa бременoст. Нaјсигурнo ти е дa прoвериш преку крв.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Znaci kaj mene nema nisto cim testot e negativen

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.531
    Допаѓања:
    201.621
    Нaјверoјaтнo немa, aмa тoa не мoже никoј тoчнo дa ти кaже. Акo сaкaш дa си 100% сигурнa, прoвери си преку крв. Имa дoстa случaи кaде штo тестoт бил негaтивен, a имaлo бременoст.

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Nadez, jas imam 2 vonmatericni od koi edna take bese so ifv. Isto I mene mi gI izvadija kanalite, Za da ne se povtori istoto. Nemozam prirodno da ostanam, neka bide ifv samo da bide kako sto treba. Nova sum na forumot, go citam sekojdnevno ama sega se zacleniv. Inaku celata moja prikazna ja napisav novo 99 prikaznI. Izvinete za latinica od mob sum.I izvinete na dolgiot post.

18. Biljana...

Biljana... Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zdravo.....nova sum na forumot, za zal I jas se soocuvam so vonmatericna bremenost. Primiv edna ineksija metotreksat I po dva dea bev na kontrola I doktorot mi dade uste edna, pocnav da krvaram no toa prekina, krvarev samo snosti I sega pak imam kako menstrualni bolki I stomakot mi e poduen...se plasam

19. :-)

:-) Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Сите со своите маки сме тука.. Ве читам, ве читам и плачам како мало дете. Вриштам од плачење. Испитувања 100 - де тумор било, де циста за на крај да испадне бременост. На среќата и немаше крај, ако ми верувате. Радости! Ама нешто не штима, зашто десниот јајник е поголем? Дали е плодот мал па не се гледа или е вонматерична? Ми рекоа да лежам, да одмарам - и во понеделник 7:45 на преглед. И се ќе беше арно да не прокрварев сега. И тоа убаво, како добиено, 5ти ден откако ми каснеше. Ве читам - апла симптоми на ванматерична. Болки во половина, болки во стомак. А сега и " добиено " после скоро недела откако ми касни. Плачам. Многу плачам. Јас - на само 21 година , треба да го извадат она што расте во мене ? Јас на 21 година треба вака психички да се убивам? А го сакам повеќе од се на светот? ЗАШТО? И знам дека треба да чекам до понеделник, ама јасно ми е - чим " добив " јасно ми е. И ме боли срцето. И не го сакам понеделник. Не сакам ништо.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    @:-) Зошто да чекаш понеделник? Оди побрзо од каде знаеш што е и како е?

На Seduction и Bubce38 им се допаѓа ова.