Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Jas sum so vonmatericna bremenost, izvaden desen kanal i dve bremonosti normalni po nea. Vazno e da napravis HSG..

На Iki lepi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.796
    После отстранет десен канал по консултација со двајца доктори ми кажаа дека немам потреба од ХСГ...

3. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Mene me upatija na HSG i vednas potoa ostanav bremena.

На Anyshka, Baby Jagoda и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  4. Baby Jagoda

Baby Jagoda Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Kade napravi HSG?
    I dali pievte nekoj vitamins ili neshto drugo?

5. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    HSG pravev kaj Tolovski,.ne piev nisto, no preporaclivo e da pies folna.

На Anyshka и Baby Jagoda им се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    34.712
    Јас правев кај Толовски, инаку пијам Елова, метилиран б12, олигогал, инозитол, маса, фолна.
    Со лесно бременоста, и јас сега се надевам, ама баш кога ми се плодни денови сум многу напната и нервозна, а треба опуштена да сум.
    А каналите проодни ли ти беа?

7. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Da ti kazam, jas imam eden kanal. Drugiot mi e ostranet zaradi vonmatericnata bremnost, na histopatoloskiot naod tubata izgledase normalno. Doktorite rekoa deka porano pocnale da se lacat enzimite za implantacija. Potoa me upatija na HSG, tamu pri samata procedura mislam deka mi ja produvaa ednata tuba i potoa rekoa deka e proodna. Pred ekstrauterinata ne mozev da ostanam 1 godina bremena, pa imav ekstrauterina, se pravev laparoskopija vo mart, vo juni pravev HSG, vo juli ostanav bremena .

На WhiteCat33, Anyshka и Baby Jagoda им се допаѓа ова.
  8. Baby Jagoda

Baby Jagoda Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Maticnata ti preporaca za HSG?

9. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    ne, dr. Simonida Kotlarova, taa me operirase laparoskopski i me vodese niz celiot proces. Gospod zdravje da i dade, blagodarenie na nea imam dete.

На WhiteCat33 и Baby Jagoda им се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    34.712
    А зошто правеше лапароскопија?
    Извини вака што те прашувам ама јас само хсг правев Четвртокот, излезе дека ми се проодни каналите. Докторката ли ти препорача лапароскопија?

Последна измена: 22 август 2023
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    34.712
    Кај мене матичната не се ни замараше, и спомнав за хсг пред 3 месеци, па почна да ми кажува треба да не сум алергична на пеницилин, чисти брисеви, па си закажав брисеви, после бев кај Трајковски на 4д ехо, ми кажа да не правам хсг, ама тука членки ме убедија, и благодарение на нив си направив. Читам за инсеминации имало врска дали се проодни, а за ин-витро не, незнам веќе разни мислења, сепак си направив хсг.
    Ако правиш кај Толовски, толку се фини докторите, се ти објаснуваат, дури прават се да не осетиш болка.
    Мене дека проодни ми се само секундарно штипкање осетив, ниту крварев, ниту имав болки.

На AlchinovaR1979 и Baby Jagoda им се допаѓа ова.
  12. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    ne prasaj me se slobodno, ako sakas pisi mi i vo inbox. Laparoskopski mi go otstranija kanalot vo koj sto bese bremenosta

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Baby Jagoda

Baby Jagoda Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Uste neshto da ve prasham, izvinete vaka
    Samo da se zakazam, nema vrska deka nemam preporaka od doktor?

14. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Ne e problem slobodno, pa mislam deka moze i bez preporaka na doktor, so toa sto vistina treba da imate cisti brisevi i niska sedimentacija za da se zastitite od rasejuvanje na infekcijata preku kontrastot.

На Baby Jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bejb12

Bejb12 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Mene od 400 i nesto mi padna na 240 mislam i me pustija od bolnica mislejki deka e samo spontan po edna nedela otprilika bev na kontrola i me zadrzaa zosto beta hcg bese kaceno na 500 i kusur.. Imav taka bolka nesto kako peckanje vo leviot jajcevod bas na mestoto kade sto bese plodot go vidoa edvaj duri vtoriot pat koga me zadrzaa

16. Bejb12

Bejb12 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Zdravo devojki
    Dali znae nekoj po vanmatericna sredena bez operacija sto ponatamu treba da se pravi koi ispituvanja..mene mi rekoa da pricekam uste eden ciklus i da pocneme ama me kopka sto se treba da napravam aj za pap brisevi znam ama ima li i nesto dr.. I zasto nemozat da ti kazat pricina od sto doslo do vanmatericna.. Kanalite ne mi bea zapuseni so 100 posto proodnost, na rabota mn krevav tesko ne se pazev, toj period nozete mi bea mn ladni, ama nemav nekoja infekvija ili vospalenie nz..

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    34.712
    Немора препорака од доктор, закажи си кај Толовски, ама треба чисти брисеви и ниска седиментација. Кога се јавив ме прашаа колку ми е, правев пред недела пред хсг, ми кажаа пак да направам, 2-3 дена пред хсг треба, а кога отидов за хсг не ми ни побараа ништо, само ме прашаа дали сум алергична на пеницилин и други лекови и ми дадоа да потпишам. Инаку Трајковски ми кажа да не правам хсг, јас си направив, не ти треба препорака. Кога имаш циклус треба да се јавиш и ќе ти кажат кога.

На Baby Jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baby Jagoda

Baby Jagoda Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Se javiv, fala vi, drugata nedela kje odam :)

19. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.796
    Истото и мене ми се случи докторот кој ме оперираше ми предложи веднаш после првиот циклус да почнеме со обиди и кога го прашав дали да правиме ХСГ ми рече не си за тоа, јас побарав и второ мислење истот ми го кажа и вториот доктор дека не треба ХСГ ама ми рече да почекаме три циклуси за нареден обид, а овде од членки што читав некоии викаат дека за време на лапароскопијата, бидејќи јас лапароскопски бев, го гледаат и другиот јајцевод и спрема тоа ќе кажат ако треба дополнително да се прави ХСГ..инаку и мене ми кажаа непозната причина

20. Tlo88

Tlo88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    21
    Zdravo devojki
    Jas sum izgleda najspecificniot slucaj sto se uste nikoj ne znae sto treba da se napravi.
    Primiv metotrexat na 12.08 so pretpostavka deka imam vonmatericna bremenost. No embrion ne bese najden iako togas bev 8 nedela. Beta hcg bese 3900. Eden prazen sakus najden vo matkata, a na ET vrateni 2 embrioni. Doktorite odea samo na prepostavki. I poradi vrednosta na Beta primiv metotrexat za da izbegnam opracija ili kiretaza. Denes beta e 660 i drasticno paga ni prazniot sakus se uste sedi vo matkata. Od 23.08 pocna kako kafeav iscedok no nemam se uste dobieno. Sledna kontrola mi e vo petok i ako ne prokrvaram do togas ili ke dobijam tableta Citotex ili kiretaza. Jas vo sekoj slucaj sakam da ja izbegnam kitetazata. Nekoj so slicno iskustvo, psihicki veke poludev neznam sto da pravam.