Додека бетата не се симне нема да прокрвариш, а таа најверојтно е од сакусот. Киретажа можеш да избегнеш само ако се исчистиш природно, а дали ќе се исчистиш, не се знае. Ти рекоа пак да провериш бета до петок? Не е лесно ама што дошло ќе помине
Ако одиш во приватна болница таму киретажата е со вакум нема гребење што значи подобро да одиш да извлечат со вакум ќе прокрвариш може и циклопрогинова ќе ти дадат и ќе добиеш за 20 дена. Со таблети ќе крвариш и ќе имаш можеби и болки и пак не се знае дали ќе се исчистиш ќе треба да чекаш па ако не е исчистено тогаш пак киретажа ќе треба.
Хеј здраво. Значи вака, во петокот направив тест, испадна позитивен. Во саботата почнав да крварам кафено, се јавив ми рекоа додека е кафено нема место за паника. Во понеделникот веќе почна црвена крв, менструација. Денеска имав преглед. По последна менструација 5+5 , на ехо не се гледа ништо, никаков плод. Гинекологот ми рече или е вонматерична, или сум се исчистила сама со крварењето, или е сеуште рано. Никаков конкретен одговор. Живеам во странство и поради јазичните бариери не разбрав колку е хцг, но ми зема крв и рече во вторник да идам пак. А по мокрачата што ја оставив денеска се гледа бременост. И да, сеуште крварам, и некои мали болки во грбот и стомакот. Незнам што да мислам..
Chim ti pravele hcg i ti rekle vo vtornik da pojdesh pak kje gledaat dali pagja ako pagja kje se ischistis sama no nedaj boze ako raste mozno e da e vonmaterichno ako ne gledaat nishti vo matka .. vidi vtornik kolku kje bide hcg i sledi kako krvarish znam deka onie so vonmaterichna chesto imaat iscedok kako talog od kafe ako neshto ne ti shtima ifi i porano od vtornik.
Ве молам за мислење. 5+4 сум. Обилно крварење со големи парчиња ткиво. Бета хцг 1256 но рекоа нема баш нешто. Рано било да се види дали е вонматерично ама и не видоа плод само некаква промена имало. (Ме нервираат што зборуваат на нивен речники не ги разбирам и заборавам што рекле) Ми рекоа бета хцг да испитам за 3 дена да се види како оди
Прочитав во друга тема си пишала виделе мал сакус, па според тоа најверојатно не е вонматерична. Проблем е ниската бета за таа недела. Следеше ли овулација месецот кога остана трудна?
Над 2000 бета се гледа доколку има нешто во матка. Иначе ако крвариш веќе неколку дена може и биохемиска да е да се исчистиш со циклусот и после тоа си продолжуваш нормално.
Еве сум на Клиника. Бета хцг наместо да паѓаше после апчињата се качи од 260 на 388. Денес е 350. Ми ставија инекција некоја и сега ќе ме следат. Инаку повторно на ехо не видоа ништо. Професорката рече ,,еве тука во десниот јајник ми личи како да има некаков излив"
Кај мене ги ставаа 3 дена по ред. После инекциите прокрварев, наредниот ден, со болки како за ме нструација, па се намали бетата и ме пуштија. Контрола имав за 10 дена, пак проверија на ехо и крв бетата беше 8.
Кај мене само една. Прокрварев малку ептен негде после 5-тиот ден. Сега немам ништо но имам болки како за менструација. Ќе одам да проверам бета хцг