Jas imav isto vomatericna primiv edna inekcijaetotrexat i posle 10 dena prokrvariv. Bolkite mi gi snema i se bese vo red.
Јас примив три дози, после првата само почнав да крварам немав никакви болки, ама после втората и третата ми се идеше да умрам.. колку време траат болките после примањето на дозите т.е. до кога (до колку дена) е нормално да имаш болки после примање на инјекциите?
Mene mi dadoa samo edna inekcija misam deka bese golem spric od 90 ml mislam nenam tocno go presmetivaaa spored kilazata. Posle sricot iskreno mi se slosi no posle osven toa peckanketo nisto drugo ne kako ekstremni bolki ne osekav. Nesto kako blago poveke od menstrualni bolki i poveke peckanje vo levata strana. Ne se plasi se ke bide vo red.
Јас примив 3, болките ми поминаа за 3-4 дена. Дента кога прокрварив ме болеше само стомак како менструална болка. После повремено осеќав болки во сромак на јајникот, ама ми кажа дека е нормално. Сепак консултирај се со лекар.
Јас примив три дози, после третата добив болка од лево каде што и се предпоставуваше дека беше вонматеричната, не беше јака болка, почна да паѓа бета и ме пуштија дома. По неколку дена добив страшни болки дома и крварење пообилно. Аналгетици пиев и ги следев контролите како што беше пишано. Консултирав доктор од дома ми рече нормално е да имаш болки. Само страшното беше што паметните на клиника ми рекоа нема да имаш никакви болки, па после се чудев од кај дојдоа тие болки. Ухх, тешко е знам, со лесно..
Уште едно прашање од мене пошто не знам кај да се обратам, После трите дози метотраксат имунитетот ми падна СТРАШНО. Цела уста ми е со афти, грлото ме боли кашлам многу, од синоќа почна многу да ме боли и уво и денес на своја глава си зедов Амоксиклав пошто сите симптоми ми се баш за антибиотик, ама не знам да не смета нешто на примениот метотраксат да не направам некој контра ефект..?
Posle uspeshno od treto inv, mojata beta pad a na21 den od transfer. denes pri tusiranje nesto mi ispadna kako golemo krvavo parce, so bese neznam... Tolku od mojata bremenost za zal
Колку време после вонматерична бременост (третирана со метотраксат) почнавте да имате односи? Др цело време ми кажуваше на контролите одмарај чувај се и без односи, вчера пак бев но не ми кажа ништо а заборавив и да ја прашам..
Мене ми кажа месец без односи, 3-4 месеци до следно пробување оти толку му требало на метатраксатот да се исчисти од телото. Ама сепак консултирај лекар.
Метатрексат примив почеток на јануари, а бремена останав во мај истата година. Здрава, права ја износив и родив.