Zdravo denes pak bev na pregled doktorot pak ne mozese da vide pold pak ispitav bhcg raste Na 11 mart imav pozitiven test na 19ti bev na pregled doktorot ne mzoese da vidi nisto ispitav bhcg 123 mi prekina terapija i ne dobiv na 24mart ispitav behcg bese 497 denes pak ispitav 830 bhcg doktorot me gledase ne mozese da vidi plod nikade inaku sum so ivf praveno na 25 februari
Не би да те паничам, ама барај друго мислење. Бетата не се дуплира како што би требало. Јас имам претходна вонматерична бременост, ми утврдија во Плодност во Битола.
Mene dvajca dok me gledaa i ne mozea da vidat plod ni vo matka ni jajnici ni kanali niakde a bhcg raste vo vtornik sum na dok i najverojatno sleduva kiretaza
Pa vcera bev na pregled me gledase dok i mi rece ova trebase da go vidime pred 2 nedeli plodot se naoga vo matkata i mi rece ili ke dobijam ciklus ili mozebi i ke me cistar deka taa bremenost ne bila dobra mi zakaza pak kontrola za 1 nedela
Не се гледа плодот со бета помала од 1000, почекај да ти помине над 1000 и оди пак на преглед. Ако беше изгубен плодот ќе се видеше. Мислам дека се ќе биде во ред. Ти посакувам се најдобро.
Здраво, едно прашање додека чекам подетален одговор од матичната. Имав во петокот бтхцг 377 па денес 788 немам обилно крварење а ни болки. Ми рече само дека најверојатно станува збор за вонматерична. Која е постапката понатаму? Каде ќе ме пратат, што ќе прават? Дали може да помине само со тие инекции? Ви благодарам
Ke te pratat naverojatno na gak, niska e bhcg vrednosta taka da dokolku navistina e vonmatericna ke se srede so inekciite.
decki pred 2 godini imam vonmatericna bremenost tretirana so metotraksat neznaat da mi objasnat pricina kako nastanala , mene sega mi e strav da ostanam bremena , inace imam edno dete pred vonmatericnata , dali nekoj ostanal posle vonmatericna bremena normalno ? se plasam od uste edna von
Мајка ми е меѓу мене и брат ми со вонматерична исто, не знам точно искуство, ама ете чисто плус случај да слушнеш.
Јас сум со вонматерична и со извадена една туба. Меѓутоа сите ме советуваа да направам преглед за проодност на канали и ги послушав, и мило ми е што ги послушав помирна ми беше главата. Еве ссга сум 5 недела за прво природно останата.
Девојки ми треба ваше мислење итно! Се работи за моја блиска. И рекоа дека се работи за вонматерична бремност и нејзината бета е 15000 по примена трета инекција (метотраксат). Денес е на доктор. Колку време треба да се почека за да се види дали бетата ќе почне да опаѓа после метотраксатот? Бидејќи докторот рече дека прво ќе се покачува, па после ќе почне да опаѓа. Исплашена сум многу за неа. Ве молам, пишете искуства штом можете.