Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    318
    Kotlarova Simonida, Remedika
    Od iskustvo ti zboruvam

2. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    140
    Здраво на сите пред година ипол скоро 2 имав вонматерична бременост од тогаш немаме пробувано за детенце од мојот страв , денес ми е 29ден од циклус значи као по календарче денес треба да добијам , јас уште пред 1 недела осеќав болни брадавици а од пред 2 дена болки во јајници посебно на тој десниот јајник кај што ми беше вонматеричната третирана со метораксат , сме немале обиди ама многу се плашам да не сум останата од предсемена течност , исто да напоменам настината сум малку :(

3. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    140
    Здраво јас имам една успешно помината бременост и една вонматерична бременост после успешната односно пред 2 години ми беше вонматеричната , сега ми е 29 ден од циклус , знае некогаш да ми дојде 31ден , 30 , 29 , ама јас пред 7 ден чуствував болки во брадавиците , и еве од вчера како да ке добијам секоја секунда ме боли стомак а не добивам исто имам и болку исто како кога бев останата вонматерично баш кај тој јајник , и половина ме боли исто како за добивање а тој јајникот повеќе , а не планиравме со мм бебе сега , не сум спремна психички , и не правевме бебе имавме односи незашитени ама завршуваше надвор , се плашам многу од таа вонматерична па прашувам за искуство извинете на долгиот пост

4. emilijaem47

emilijaem47 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2024
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    8
    Ако си на Гак, како најстручна која кај мене препозна дека е вонматерично е Јадранка. Сепак, јас немам добро искуство бидејќи ме планираше со метотраксат, па ме остави бидејќи си замина дома и веќе следниот ден мораше да се третира оперативно. Докторката е цела во паники, се дере на пациенти, однос катастрофа. Исто така при операцијата ми повреди бенка, сигурно од невнимание. За другите доктори на Гак не знам што да кажам, млади се и кај мене не можеа да ја потврдат почетната дијагноза.