Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. elegant

elegant Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Не знам од каде си, да не ти е далеку ама јас ти го препорачувам др. Никола Маџунков во Мартини во Струмица.
    Пред 3 год имав вонматерична која докторов ми ја откри, ми беше отстранета левата туба. Во консултација со докторот направив хсг, десната си беше во ред и за 3 месеци после хсг останав бремена.
    Сега си имам златно синче кое веќе има 2 годинки.

2. Monss

Monss Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Да ми препорачате добар доктор за хсг?

3. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    92
    Здраво, претходната година во почетокот на ноември имав вонматерична бременост третирана со метотраксат. После тоа имам правено контроли кај др Јадранка во ГАК, кај матичниот гинеколог и исто кај др Маџунков во Струмица. Матичниот ми рече дека пред да планирам следна бременост мора да направам хсг (проодност на канали) бидејќи левата туба кај што беше плодот ми е уништена на цело а не ми е отстранета. Маџунков пак ми рече да не правам никакви испитувања туку веднаш да почнеме да пробуваме пак да забременам, ама мене ми е страв премногу пред да направам испитувања, пред неколку дена мм сврши внатре а баш бев во овулација и сега од една страна сакам да се фати и да останам пак бремена од друга страна проклето премногу ми е страв да не е пак исто….

На milkica9993 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. milkica9993

milkica9993 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    9
    Kade vi ja otkrija vonmatericnata bremenost, vo koja
    nedela? Momentalno sum 5 nedela ne se gleda nisto na eho:/ Od Strumica sum

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    13.850
    Направи бета, над 2000 се гледа на ехо. Покасна овулација си имала, не значи дека е вонматерична. Имај убава бременост и само убави мисли :inlove:

На milkica9993 му/ѝ се допаѓа ова.