Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Под 5 значи дека нема бременост.

2. feminka94

feminka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Значи неможе да значи ни вонматерична затоа што читав дека во тие случаи бета е ниска

3. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Обично со вонматерична бетата не се диплира правилно,и да пониска е ама под 5 е негативно.

На feminka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Бетата се намалува и таа бременост е биохемиска и си добиваш менструација,вредност под 5 нема бременост,а вредноста на вонматерична се дуплира дури и плодот расте само надвор од матка и таа бременост се открива со вагинален преглед и треба да се третира што побрзо.

5. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Бетата расте ама не правилно кај вонматеричната,и секако се гледа само на ехо,и за жал не секој доктор знае да ја види.

На Nina 2014 и Martka им се допаѓа ова.
  6. *Zaklina*

*Zaklina* Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво Девојчиња,се вклучив сега и препрочитав се на оваа тема.Во септември и јас имав вонматерична и завршив лапароскопски кај Јадранка и останав со еден канал.Пред месец дена правев хсг и другиот канал е запушен.Дали постои опција за отпушување на каналот или ке морам на ин-витро

7. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Здраво на сите.
    Ме интересира дали некоја од вас имала вм бременост и како до нормална после тоа. Воедно кај мене со лапароскопија е отстранет едниот јајовод (туба). Др кажува фека другиот ќе ја врши функцијата за двата. Сепак ме интересира дали некоја од вас била во истата ситуација и после тоа останала бремена.

8. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Ја имав 2 вонматерични. Првата ми беше со ивф,втората после 3 месеци природно. Исто и мене ми кажаа ок е каналот си ја врши функцијата ама испадна дека дошло пак до запушување и на тој канал и пак вонматерична. Ми го извадија и тој,сега сум бремена со ивф.

9. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Мене ми е прва бременост и навистина сум исплашена. Открија дека е заглавена во јајникот во Систина после милион погрешни дијагнози на нашиве клиники ако воопшто можам така да ги наречам. И таму воедно и беше направена лапароскопијата. Сега чекам уште микробиолошки брисеви да направам, но сепак.. значи нема никаква гаранција дека би можела следен пат природно да имам нормална бременост или?

10. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Во јајникот ти беше плодот? Ти го отстранија јајникот? Тоа неможам јас да кажам каква би ти била следната бременост,ја само споделив мое искуство.

11. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Во тубата, извини. Грешно сум се изразила. Да, знам дека не можеш. Извини и за тоа :) тубата е отстранета, јајниците си стојат. Не мене.. него општо со што би се добило гаранција за нормална бременост после тоа. Дали би морало да е вештачко оплодување или?

12. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Мене сите ми викаа ако еднаш инаш вм нема шанси да се повтори,ама ете кај мене не беше така. Запушени канали ретко се доведуваат во нормала,може да се средат ама неможе никој да гарантира дека нема пак да се запушат(ова ми го кажаа после првата лапараскопија,тогап др. ми рече да е до мене би ти ги извадил 2та канала за да немаш проблем,ја будала го правев,а за жал тој излезе во право). А запушен канал води до вм.

На Someday му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anamarijaana

anamarijaana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    59
    Жени дaјте сoвет некoј , спoделете некoе искуствo пред дa пoлудaм. Дoцни двa денa тест пoзитивен нo бетa сaмo 170. 4 неделa пo некoе си прaвилo. Плoд вo мaткaтa немa. Ниту тaму ниту никaде рaнo е дa се види. Бетaтa рaсте нo не се дуплирa. Вo меѓувреме пoчнувaaт бoлки вo левиoт дел oд стoмaкoт кoи се ширaт кoн нoгaтa и кичмaтa. Oдврaтнo чувствo нa пoдуенoст низ целиoт стoмaк и тврд aбдoмен нa дoпир. Плaнирaнo е нoвo мерење нa бетa и ехo дури зa двa денa. Дaли бoлките требa дa бидaт сo екстрa силен интензитет или не знaм веќе штo зa дa oдaм нa лекaр предвреме? Дaли вие сте ги имaле oвие симптoми при сoмнеж зa вoнмaтеричнa? Ве мoлaм зa брз oдгoвoр.

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.250
    Допаѓања:
    112.305
    Веднаш да одиш на лекар. Кога ќе имаш екстремна болка може да е касно. Многу рана бремрност е и нормално нема ништо во матката,но бетата треба да се дуплира.

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    И јад знам дека се дуплира во секој случај...а болки имав силни...одма на лекар да не добиеш внатрешно крварење

16. anamarijaana

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    59
    Не ми е јaсен интензитетoт нa бoлкaтa бoли дa нo не непoднoсливo. Спoред вaшетo искуствo вo кoјa неделa веќе мoже дa се увиди плoд лoцирaн нaдвoр oд матката? Пoвеќе ме зaгрижувa oвa неподносливo чувство нa пoдуенoст oд кoе дури и не мoжaм дa седaм.

17. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    Според мене не се гледа како плод него како задебелување зголемување на одредено место на димензиите на јајцеводот..колку што сфаќав со мозокот дур бев во шок...и се збореше за димензии цело време затоа што растеше и тоа е опасно води до вантрешно крварење

18. anamarijaana

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    59
    Леле знaчи нaвистинa не знaм штo дa прaвaм. Дa oдaм пред време - бoлките не се неиздржливи. Дa не oдaм - пa и вaкa сo oвa oдврaтнo чувствo нa " експлoзијa " вo стoмaкoт не се седи. Уф... Не знaм штo дa очекувам кaкo ли се третирa пoнaтaму?

19. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    Дај Боже се да е во ред и да се покаже на ехо мала точкичка ...но сепак еве утре оди повторно на ехо или смени доктор можеби не гледа убаво на ехо кај што си била...затоа што хцг дефинитивно покажува дека си бремена вака или онака.Ако е полошото ништо страшно се решава со инекции и една седмица во болница...и се распаѓа таа т.н структура-плод.И ти ја препорачувам клиника...др само чекаат пари да ти земат...јас имав лошо искуство од приватни ми дадоа отпусна листа со само даден кетонал и структура што РАСТЕ...т.е благо речено чекаа дс ми прсне и да ми извадат се за да ми земат 1500 евра...среќа по свој памет заминав на клиника и се добро заврши се спасив.ти посакувам среќа

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Ана надуеност и болки па макар издржливи и сумња на вонматерична не би требало да чекаш.Не сакам да те плашам,но ако болките станат неиздржливи касно ќе биде.Поминав низ тоа.И да е било каква бременост дури и нормална,болките кои настануваат треба да се контролираат и проверуваат.Ти посакувам да е само минливо и да се покаже плод.Се најубаво П.С.Болката и надуеноста ми кажуваат дека е нешто за што треба побрза реакција.

На anamarijaana му/ѝ се допаѓа ова.