Вонредно студирање Фала ти А кои факултети би било подобро за вонредно да се оди и дали некој знае на кој може да се полага преку колоквиуми ???
На сите факултети потешко е да се студира вонредно. Јас сум запишана на Правен факултет (студиите ми се во мирување) и тешко е за полагање. Не знаеш што треба да учиш, а и испитите се потешки.
Вие што сте запишани на вонредни студии, од каде извадивте лекарско уверение? Може да го издаде матичен лекар или пак треба студентска амбуланта? ме интересира за универзитетот Гоце Делчев во Штип
Студирам како редовен студент но се вработив и планирам да го ставам факултетот вонредно, но прашањето ми е дали ке имам проблеми ако отсуствувам овој месец оти сеуште се водам како редовен додека го ставам вонредно бидејќи имам некои проблеми неможам веднаш да го трансвормирам, или крај краја ако не одам воопшто на предавања а се водам како редовен знам дека нема да полагам колоквиум но дали ке имам право да полагам испит?? ај ве молам за одговор, фала однапред..
немам прва година сум, баш поради тоа што проверуваат ме загрижува но како и да е што е сигурно сигурно е ќе го ставам вонредно можеби нема да ми прават проблеми за овие две три недели додека го ставам
Јас оваа година сакам вондредно,на мојот факултет може така иако е малку потешко затоа што цртаме таму па некако мора да се најде средина.Јас сум запишана редовно, и се плаќа по 30 лева од испит, но тоа се прави со договор таму кај одделот за Бугари од другите земји. Не сум сигурна како ќе биде,полагаше една другарка но таа е друг смер..Дали има некоја што знае за вакви испити?
Дали има некоја од вас која е на педагошки вонредно? Сакам да се запишам и ме интересираат некои работи, како оди вонредно, дали е потребно да си вработен и слично?? Колку се плаќа вонредно и дали има потреба од положена државна матура ?
Дали е задолжително и вонредните студенти да плаќаат за информатички, културни и спортски активности итн?
јас сум прва година на економскиот факултет во Скопје, вонреден студент. ме интересира дали е задолжително да се оди на првиот академски час? ( бидејки сум вонредно нели)
Вонредните стутенти исто така може да патуваат како и редовните или има некои измени ( мислам патувањата со работа што се во склоп со факултетот) ?
Здраво девојки, го поставив прашањето во две други теми, ама ќе го поставам и тука. Се однесува на Медицинскиот факултет во Штип. Како оди доделувањето на поени за вонредните студенти? Дали ним им се надоместуваат оние за активност и присуство на друг начин, или пак воопшто немаат право на повисока оценка? И следствено на тоа, дали мислите дека да се запишеш редовен студент а да не одиш на предавања и да работиш (да се однесуваш како вонреден) е добра одлука? Дали следуваат казни, директни или индиректни?
Знае ли некој да ми објасни како оди трансферот од редовен во вонреден студент на педагошки во Скопје ?
Знае ли некој да ми објасни како оди трансферот од редовен во вонреден студент на педагошки во Скопје ?