За вонредно студирање цените по предмет се исто како за приватна квота да плаќаш? И дали потпис по сите предмети е загарантиран со тоа што не си обврзан да посетуваш предавања и вежби?
Kako mozhe da se prefrlam od redovni vo vonredni studii i dali mozham da go napravam toa vo bilo koe vreme na primer vo tek na kolokviumi/semestar.Dali kje mi baraat redovnost profesorite ako vo sredina na semestar se prefrlam vo vonredni studii?
Здраво, сакам да се запишан вонредено на финки бидејќи сум вработена, но гледам дека немаат предвидено таква квота. Некој да не има инфо за ова?
Не може вонредно само на смерот за општа медицина, а вонредни студии има на тригодишните смерови на медф.
Планирам да запишам филолошки вонредно, македонски јазик катедра. Некој искуство, совет? Дали е тешко и како се одвива студирањето, дали има некои бенефиции за тие што се вонредно наспроти редовните студенти?
Sakam da prasam dali ako se studira vonredno se plakja za ispitot sto go polagas prv pat odredena suma?Znam deka e 200 evra od semestar.. Od prilika i kakvi drugi troshoci ima vo tekot na studiranjeto osven ucebnici,skripti sto se neophodni?
Може да зависи од факултетот. Порано се плаќаше 50 ден. за испити на Економски, го укинаа пред 2 години. Ништо не се плаќа сега, без разлика кој пат полагаш. Други трошоци се за книги, материјали, и пред секој семестар се уплаќа за книжевен фонд, шифрарници итн. (тоа го уплаќаат сите студенти и е исто за сите, нема разлика дали си редовен или вонреден студент).
Итно!!Ве молам за помош.Ќе се запишувам на Педагошки во Скопје во втор уписен рок и ми треба лекарско уверение за вондредни студенти.Каде миже да го најдам и колку чини? Jas se javiv na edno mesto da prasham za potvrda za lekarsko za vondredno i mi vika nie kje ti napisheme deka si zdrava,a za vondredno trebalo druga prichina da navedesh vo lekarskoto.Se pobarkav cela.Kazhete kade da izvadam lekarsko Kako se vika toa kaj Kuzman za vadenje lekarsko?Te molam kazhi mi adresa
Zdravo decki dali od kuzman davat lekarsko deka sum trudna pri kraj , i dali na medicinski prifakjat lekarsko za trudnici Nekoj ako imal takov slucaj