1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонредни студии

Дискусија во 'Образование' започната од k.i.t.t.y, 7 февруари 2011.

1. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    482
    Ako si na opsta medicina ne mila, a na 3godisni me te prefrlat na vonredni ako sakas nema problem

2. ///ANDANA///

///ANDANA/// Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали професорите бараат вонредните студенти да слушаат предавања и вежби на тригодишни студии?

3. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Лекарско уверение се добива за одредени дијагнози. Не може, ме боли три дена увово, па сакам да студирам вонредно.
    Инаку за вонреден студент освен со лекарско, можеш да се запишеш и со доказ за вработување, со формулар М1/М2 кој го издава АВРМ.

4. Confidentme

Confidentme Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    10
    Здраво женски, имам едно прашање во врска со продолжување на здраствено осигурување. Бидејќи сум вонредни студии а како што знам потврда се дава за редовен студент, е сега дали сепак можат да ми дадат потврда дека сум студент бидејќи ќе бидам без здраствено осигурување додека не почнам со работа, а тоа е за три месеци?

5. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Секое невработено лице има право на здравствено осигурување. Ќе одиш со книшката и лична карта во ФЗОМ. Таму пополнуваш формулар и ќе те пријават.
    Има еден услов да во текот на минатата година немаш остварено приходи над не знам колку денари, во тој случај треба да платиш нешто. Ќе ти кажат таму, а и пишува во формуларот.

6. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    3.022
    Колку би изнесувале трошоците за вонредно студирање во текот на годината? Знам за тие 400 €, но плус уште колку би чинело од прилика?

7. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.359
    Допаѓања:
    11.964
    Плус на што мислиш? На книги? Тоа зависи на кој факултет ќе се запишиш вонредно

На Tedyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    3.022
    Освен книги,само ако се презапишува испитот се плаќа?На такви работи мислев.

9. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.359
    Допаѓања:
    11.964
    Презапишување на предмет се плаќа да

На Tedyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Дијанннна

Дијанннна Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво. Дали некој има искуство со вонредно студирање и работа во странство преку цела година?

11. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.138
    Секое презапишување на испит и полагање на предмети по повеќе пати се плаќа повеќе, ако не и дупло од редовните студенти

12. Аленас

Аленас Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Здраво имам прашање.. Дали може да се запишам на медицински факултет на тригодишен смер вонредно, со потврда од работно место?

13. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    Да, можеш.

На _Peperutka_ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. _Peperutka_

_Peperutka_ Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    17
    Здраво
    Прочитав тука дека можело да се земе лекарски извештај за вонредно студирање кај студентски дом Кузман, и дека само од таму била важечка. Може ли некој да ми каже како се вика установата од каде може да се добие тој извештај?
    Исто така, не знам што би било најлогично да се наведе како причина со оглед на тоа дека не сум бремена ниту болна. Досега патував, но планирам во најскоро време да започнам со работа па подоцна би можела да доставам потврда и од работа, но сега ми треба лекарски извештај макар за прв семестар.
    Ако некој има било како искуство или знае нешто околу установата, би ми било од голема корист да го сподели со мене.

15. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    Точно дека можеш со лекарско да се запипеш вонредно, но не знам баш дали можеш само од Кузман да го добиеш. Тоа цел објект ти е и внатре имаше стоматолог и доктор по општа, пред 5 години еднаш кога требаше да идам за печат. Најдобро да си отидеш на студенски и да си прашаш, зошто не си ни прва ни последна што ќе оди вонредно без работна потврда.

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.054
    Тоа е амбулантата во Кузман. Не ми текнува на името. Само од таму можеш да земеш потврда. Тие ги признаваат. Мојата потврда е од таму.

17. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.138
    За да си вонредно мора да има потврда?
    Факултетот секако ке е во корист со дуплото плаќање, не гледам причина зошто да не би можело и без потврда

18. sweet-fighter

sweet-fighter Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    За да се запишеш како Вонреден студент треба да има причина зашто не можеш да посетуваш предавања. Затоа е потребно да се приложи потврда ако си вработен или потврда ако здравствено си спречен да ги следиш предавањата. Треба да се провери и до кои дијагнози може да се извади потврдата.

19. Hera L

Hera L Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    18
    Може биологија да се студира вонредно?

20. AirportGirly6

AirportGirly6 Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    И мене лично ме интересира, конкретно за молекуларна биологија на УКИМ.