Јас се префрлив вонредно па никој не ме праша зошто,ниту пак ми бараа нешто потврда. За угд зборувам.
Zdravo na site Bi sakala da se informiram dali bi mozhela poslednata godina od moite studii (cetvrta godina) da ja zapisham vonredno i shto e potrebno za da mi dozvolat, prochitav deka trebalo potvrda za postojan raboten odnos, osven toa dali neshto drugo e potrebno? Isto taka bi sakala da se informiram, bidejkji jas veke sum privatna kvota odnosno so kofinansiranje, dali istata suma ke ja plakjam dokolku neli se zapisham vonredno? Vi blagodaram odnapred
Може да ја запишеш вонредно, ќе те чини мислам 500 денари за префрлање од редовен во вонреден студент (не сум сигурна за точната цифра). Освен со потврда за постојан работен однос можеш да студираш и со приложено лекарско уверение. Се вади на универзитетската клиника (во зградата на студентскиот дом Кузман). Кофинансирањето е исто како приватната квота односно 200 евра по семестар или 400 евра годишно.
Ti blagodaram premnogu za tvojot odgovor, imam samo ushte edno prashanje Dali bi mozhela na polaganjata da odam i na kolokviumite ili kje moram samo na ispit?
Како сакаш така, ако одиш на полагања ќе можеш и на колоквиуми ако не само на испит. Види ако имаш вежби по предметите да не ти прават проблем затоа што некои бараат да ги полагаш дополнително како испит.
Вообичаено не пуштаат мнозината од професорите да полагаш на колоквиум. Ти предлагам цело време да си во контакт со професорите за да ти дадат материјали на време и да ти посочат што треба да учиш и дали можеш да присуствуваш на нивните колоквиуми.
Pa kaj mene na smer, del od kolegite se vonredno ama im dozvoluvaat i na kolokvium samo shto baraat da si vo postojano kontakt so niv, ama sekako nema da mi pretstavuva nikakov problem i na ispit da e, vii blagodaram mnogu
Здраво, дали има некој запишан вонредно на Медицински во Скопје (тригодишни)? Доколку има би ве замолила да ми пишете, ми требаат некои информации. Убав деннн
Здраво. Вака дечки, јас сум на медицински 4та година, општа, во приватна квота со статус редовен студент. Сега сакам да почнам да работам, сега прашањето ми е дали автоматски ме префрлаат во вонредни студенти или статусот си истанува исто? И дали би имало некаков проблем со пријавување и осигурување на работното место? Некој што студира општа медицина и истовременп работи ако може да сподели искуство. Ви благодарам.
Здраво дечки, поради неможност да се запишам на првиот уписен рок за прв циклус студии решив да се запишам на вториот уписен рок, конкретно на економски, меѓутоа при најавување на iknow системот економски не ми го покажува како опција, на ранг листите од првиот рок местата се пополнети за редовните студенти но јас ќе се запишувам вонредно и има слободни места. Разгледував ранг листи од претходни години и видов дека има примено вонредни студенти на втор уписен рок. Ме интересира дали некој бил во слична ситуација и дали би знаеле каде да се обратам? Фала ви
Доколку некој е запшано вонредно на некој од тригодишните смерови на медицински факултет нека ме контактира
Дечки дали мора да се однесе потврда зошто се префрлаш од редовен во вонреден студент? Каква е процедурата? (За економски прашувам)
Дали може да се запише како вонреден студент во сред академска година или мора во текот на уписните рокови?
Мислам дека не може, пошто статусот на студент е на ниво на семестар, се менува квотата ( доколку си државна) а и се чека повеќе време. Јас на 20ти септември оставив документи а ме префрлија овој понеделник, притоа не можев да платам за семестар и немав пристап до teams и слично. Сепак прашај на студентски прашања, можеби не е исто секаде.
Ако мислиш за префрлање од редовен во вонреден треба на упис на семестар, ако мислиш за упис како вонреден студент треба да се пријавиш кога се уписите за на факултет 1,2 или 3 рок
дали може сега по испуштен рок за примање студенти да се запишам на втор факултет вонредно во УГД Штип? Ве молам з аодговор
Не можеш сега да се запишуваш на факултет, кога ќе биде упис август, септември тогаш, без разлика дали си редовно или вонредно