Dobro e i da e taka mislam podobro od kolku da e izbrisano se i da sum pak na pocetok, ke proveram ti blagodaram
Здраво, сакам да се запишам вонредно на факултет во Битола. Од каде би можела да извадам потврда дека не можам да одам на редовна настава поради здраствени причини? Видов дека за Ск се вади од Кузман, дали важи и во Битола?
Дечки здраво, се запишав вонредно на Педагогија Фзф. Дали има некој што студира или завршил како вонреден да ми каже дали може да се полагаат колоквиуми или мора испит?
Здраво, ме интересира дали некој студира вонредно а не е во работен однос. До сега бев редовно, но имам мало дете кое нема кој да ми го чува и сакам да се префрлам вонредно дали тоа би била доволна причина да извадам лекарско или мора да сум со некаква дијагноза
Не знам точно ама можеби постои можност исто како што даваат боледување за дете до 3 години. Најубаво да појдеш таму да прашаш дали ќе ти дадат.
На УГД (во Скопје, за Штип не знам)не бараа ништо ..само пополнуваш барање Треба да ти е доволна причината што имаш мало дете кое не оди во градинка..прашај дали воопшто ќе ти бараат лекарско
За на УКИМ читав за премин од редовен во вонреден за со дете до една годинка. Јас пошто работам така се запишав од почетокот ама за секоја наредна година повторно бараат доказ за да запишеш семестар како вонреден.
Мене ништо не ми бараа (запишував лани туризам за заебанција, да си пополнам слободно време и плус дека ме интересира ) Кој ги знае..