Б6 и метилирана фолна 2х1мг. ова е врзано со мутациите. Друго што пијам е витамини - мака, Q10, vit D, желзо.
Женски многу ретко пишувам во оваа тема, но сега ми треба ваше мислење и совет. Со мм веке се обидуваме 15 месеци, но безуспешно. Од испитувања ги имам напревено следните Pap test - ureden Mikrobioloski ispituvanja - cisti Hormoni: Fsh, Lh, Estradiol, TSH,T4, Prolactin ---->Се е било во ред досега во граници на нормала. Вагинално 4Д ехо: Супер без цисти. Фоликулометрија-Добри фоликули со супер големина, само малку тенок ендометриум што е нормлно нели со самата овулација тој се задебелува. И на наодот си пишува дека све е во ред. Хсг-- оставам на крај кога мм ке испита се па после, ке видеме за Хсг. Инаку мислам дека кај мене станува збор за СЕКУНДАРЕН СТЕРИЛИТЕТ бидејќи пред 3 години имам природно станато бремена(несакајќи) што за жал морав да абортирам во 6 недела.А еве веќе 15 месеци поминаа, а бебче на повидок нема си имам менструација како швајцарски саат до секунда точна. Поентата ми е дали може да е кај мене секундарен стерилитет и дали истиот може да се лечи природно или мора ин витро. И покрај тоа што како што кажав имам природно останата трудна пред 3 години. Благодарам секое мислење е добредојдено. Ве гушкам сите до една Овде сите сте жени борци.
devojki tie sto ste praveni klasicna operacija od miom na matka na Gak spodelete go vaseto iskustvo dali e golem rezot, posle kolku vreme stanavte od krevet, so celosna anestezija li bevte operirani, kolku vreme bevte na intenzivna.
Moj sovet...da pocnesh so proverka na proodnost na kanalite.Jas imav spontan vo 8 nedela i mi velea stom ednas si ostanala bremena prirodno, ic da ne se sekiras.Brisevi i PAP sekogas ok.i mi troshea vreme,a toa pustovo vrvi brzo...ne cekaj mnogu,pocni edno po edno da ispituvash.I sekogas baraj vtoro mislenje...
Па прилично голем рез да, поголем од царски, со целосна анестезија, на интензивна си една ноќ утредента те носат во соба, а кога ќе станеш зависи од раната и како ти се осеќаш. Ако имаш дрен потешко зошто ќе го влечкаш по себе, искрено тешко е.. За една недела те пуштаат, модрици ќе имаш од секојдневните инекции но тоа е, со тек на време ќе закрепнеш. Јас станав по 2-3 дена. Барај лапароскопски но ако класично е неизбежно мораш да издржиш. Среќно
Прво ист ли е партнерот пред 3год или е друг?? И не мораш да одговориш, но игра голема улога, секако во најскоро време спермограм и дилемите од негова страна ќе се решат и да е истиот партнер години поминале! Кај тебе поминале 3год од абортусот и можат свашта да се случат, тука највеќе се мисли засега на каналите, затоа ХСГ не последно и ќе видиме туку најбрзо што може! Со овие две испитувања повеќето дилеми ќе ги решите и ќе знаете за накаде сте! Среќно
Не друг е партнерот, ама па како некои викаат штом еднас забременила природно пак ке забремениш, а можно е и до каналите да е обавезно ке испитаме веднаш штом се вратиме во Мк
Inaku srcka koga sme veke kaj Hsg koj e taka najdobar jas mislev kaj Tatjana Gurzanova da odime vo New Born
Па ти можеби можеш ама партнерот.. Викаат да ама.. секогаш има ама свашта се случуваат.. Спермограм и хсг па ќе знаете на што сте Хсг во Систина имам правено, а доктор појма немам битно е стручен да ти ги прочита снимките.. за во Борн не знам ни дали прават, прашај, Тања инаку ОК е
I jas B6 1×1,metilirana folna1×1,aspirin, femisan kapki,vitamin d3 kapki,glukofage, a za makata Tatjana mi kaza da ne ja pijam nemalo potreba I sea u frizider ke dremat.Ke si gi pijam I jas togas B 12. Recisi isto pieme
Da da.Super e.Najbitno te slusa.I so e super uste prviot pat koga otidov na konsultacija si isfotokopira se.Site moi dokumenti.I si napisa istorija. So primam.I koga I da odam nemora nis da zboram. Ke ja otvori papkata samo.Dosta komunikativna. Pred edna nedela koga bev go vikna I Birol embriologot. I toj e predobar.Kompleten zaklucok, I sestrite se dobri.I nikogas ne cekam. Vleguvam porano I od zakazanoto
Еве јас сум ти пример. Природно останав трудна , имав предвремено породување и ајде за второ кај маж ми испадна азооспермија . Сите се водеа по тоа дека сум останала еднаш па сега пак. Обавезно спермограм , па хсг .
Слично Повеќе фолна примам јас Д3 пијам капсули, ич не можам со тоа капките да се бавтам. Колку ИЕ дневно примаш? Б12 ти треба заради мутациите. Нема штета од него.
Јас две години по ред имав 2 класични миомектомии,за првата ми извадија 3 миоми помали,за втората 6 многу поголеми.Рез 10см,бргу заздравува двата ми беа на исто место се познава тенка линија. Во ворник наутро операцијата со целосна анестезија,до среда наутро во шок соба.Среда попладне те станува сестра колку да се исправиш. Во четврток ми рекоа да пијам многу вода и цел ден да ме гледаат како шетам низ ходник. Во петок после визита ме пуштија дома. Цело време даваат инфузии,антибиотици,и инекции против болки.По месец дена на контрола.Се што те интересима плус пиши ми лична порака,ке ти објаснам.