Мене на трансфузиологија ми се погоди една млада докторка, Елена петрова, петровска. Супер е женичката и е што треба завршивме со неа. Го фалат Јани на транафузиологија како добар. Има женички од тука и кај него што одат, нека пишат кој ден е во амбулата. Нема поента да даваш пари на ориватно, башка зборуваме за 10,15.000, не за една, две илјадарки.
во исто. од една страна една боцка, од друга другата. Мислам можеш и да си продолжиш како си почнала со суперфактот, а пурегонот како ти кажале.
I jas slicno kako tebe. Imav 2 ivf na priroden ciklus i ne stignav do transfer. Posle vtoroto me pratija na imunologija. Bev kaj petlivckovski i ispituvav se i sesto. I kako tebe se cudev sto da pravam bev i vo hemolab i tamu ispituvav tronbifilija i nekoi avtoimuni bolesti. Vo glavno na imunologija e e hla i isto nekoi antitela na jajcekleti, antispermalni, sve se nekoi kratenki, ne znam ni sto znacat. U hemolab okolu 20000 plativ i poveke. Na imunologija okolu 7000 ama ima i opcija za poevtino. I mm isto ispitiuvase. Ima sto da se ispituva, no verojatno ako 2 pati ti se sluci isto togas ke te pratat.
Koga ne odi kaj nekogo probaj kaj drug...razlicen pristap. Tri inseminacii pravev kaj Adamoska, kako radi reda bea praveni. Otidov vo New Born i mi otkrija pregrada. Dzabe bilo se....
I mene me sredi Adamoska,si dava terapija si se smeska.Doagja red za punkcija taa me ostava na Kuzevska a taa si odi Radozda.Na tolku stimulacii na kraj da mi kaze samo dve jajce kletki,se drugo prazno.Potoa poubavi embrioni nemam videno i na 12 den od transfer i pokraj terapijata si dobiv.Maticnite se povrzani so niv i tamu ne preprakaat,site pacientki sto gi vidov kaj maticnata gi vidov i kaj Adamoska.Ja koristat nasata maka i poverenie i posle ne priznavaat neuspeh.Mi veli imas pravo uste preku fondot,da mozat se da iskoristat,ako fati fati.A od New Born sum prezadovolna.
Mi pukna filmot i resiv da se obratam vo New Born. D-r Trajkovski na 4D ja vide. Iako i na snimkata od HSG se gleda deka nesto ima. Na tolkav broj na pacienti nemozat da se fokusuraat i posvetat.
Prvo piev omegazon,betaimune i femibion.Pa cikloproginova.Pa suprefact i puregoni i merional.Mi izvadija 11 jajce kletki,8 se oplodija.Po punkcija 2 inekcii protiv bolki.Utrogestan 3pati dnevno,buskopan,brufen,vibramicin,prolutex sekoj den.Vtoriot den od punkcija plus decortin,i fraxiparin sekoja vecer.Od tretiot den plus aspirin nautro.Mi vratija dve blastocisti.Po transfer 3 pati utrogestan,aspirin nautro,dekortin(5 dena po edno),buskopan (2 po edno)dva dena,fraxiparin navecer 14 dena i progesteron depo na 4 dena.Uste pijam omegazon,betaimune i femibion.
и ти најдоа ли нешто или терапијата докторот ти ја промашуваше? а која е опцијата за поефтино? за што да му барам упат на гинекологот ?
Po tri gonali dnevnoi posledniot den plus merional.Mislam deka ne e do terapijata taa uste na prviot pregled mi ima pisano odlicen broj na antralni folikuli,tuku ne znaese da pogodi koj den punkcija i izbrza.
@Софија 88 Mi najdoa nekoi poklopuvanja na hla, genotip koj statisticki ima problem so zabremenuvanje, heterozigotni mutacii, nedostatok na vit d, dimeri pokaceni malku, voglavnom toa. A poeftino (ili besplatno, ne znam)e ako stanes donor na maticni ketki. terapija e folgard, odnosno golemi dozi na folna, b6,,b12 i vit d, cexan, aspirin, ili pentoxifilin. Drug lek nema... Barem za sega. Inaku na transfuziologija e okolu 2000 den ili mozebi i poveke, vo zavisnot sto ke ti ispituvaat.