Ние во 8ми Септември проверувавме хепатити. Резултати истиот ден. Мислам околу 400 денари по човек беше. Кандидата не е страшна и не мислам дека прави проблем за ивф или пак за ваучер.
Da, ne e strasna voopsto, i vo sistina koga im kazav deka imam, mi rekoa ne e problem, no jas prvo ja izleciv pa kontrola, pa posle podnesov. Samo gubenje na vreme bese... Naskoro planiram za vtoro ivf da podnesam, dali pak treba 4d? Imam laparo i histeroskopija, i uste edna histeroskopija, od poslednata histeroskopija nema pominato edna godina.
Дали некоја пие DHEA таблети? (ДХЕА е адренален прекурсор-претходник на природните хормони кои што се ствараат во организмот: тестостерон, андростерон и естроген. Со неговото излегување предизвика револуција во однос на продолжувањето на младоста и животниот век, подобрување на општата состојба на организмот) Едвај најдов во МК, ми го препорача доктор за подобрување на квалитет на јајце клетки и сл.. Малку ми е страв да не ми го зголеми тестостеронот, некое искуство?
јас пиев ДХЕА за истото што и тебе ти го препорачале, меѓутоа ги прекинав затоа што многу ми го намалија имунитетот ... друг проблем немав ... меѓутоа кај секого различно е
За што поконкретно ти го препорачаа ДХЕА да го пиеш? Мене ми кажаа затоа што ми е висок ФСХ. Искрено почнав па прекинав
За подобрување на општата состојба на организмот, квалитет на јајце клетки... Зошто ги прекина? Јас еве 2 таблети испив досега, па ќе видам како ќе биде
Ги прекинав зошто спиев 20часа на ден ,буквално бев комирана од нив Пробај па пиши како ги поднесуваш
Ајдееее ц ц ц хаос Важи, ќе пишам обавезно. По колку пиеше? Мене докторот ми рече 2*50 мг, а на кутивчето пишува 1*50 мг е доволно, па не знам што да правам
Прав малер сум значи. И минатиот пат и сега една недела пред трансфер ме фаќа вирус со температура со повраќање со се комплет. Нема раат.
Jas piev DHEA, samoinicijativno prasuvav i citav za niv, nekoi gin. velat ne, nekoi da se koristat. Na kraj izbrav da gi koristam i piev 2x25mg 3 meseci. Mislam deka mi pomognaa. Nikakvi nus pojavi, osven po nekoja bubulica na liceto i pogolema vlaknetost od voobicaeno, no po terapijata se i se vraka vo normala. Neli pravime se za bebe, a zosto da ne se proba? Go podobruva kvalitetot na jk, a se preporacuva kaj zeni so namalena ovarijalna rezerva i povisok FSH. Vsusnost i ne e steten zasto go podmladuva organizmot i najcesto go koristat sportistite.
Кога му спомнав на Теајковски за дхеа ми рече со нив треба внимателно,и се препорачува кај постари жени.Можело да предизвика психотични промени кај жената.
Вечер примам Стоп Земи матичен млеч ампули за зајакнување на имунитетот, и јас бев за никаде ама дрш недај го победив грипот, утре пункција правам не се давам на грипот
Инаку девојки јас малку се разочарав денес. Бев на контрола пред да почнам со боцкање. Се потврди сомнежот на Трајковски дека имам субсептум... да е потрагично неможам да одложувам зошто ќе ми пројде ваучерот кој го добив уште летоска... Сега ќе се боцам и ќе одиме понатаму со ваква ситуација. Незнам само како толку години никој не го виде до сега...
Zdravo, da li nekoja od vas zamrznala jajce kletki i posle toa da odela na transfer? Ke mozete li da mi objasnite kako odi terapija vo toj slucaj?