Pretezno vitaminska. Sega zavisi verojatno i od sostojabata na organizmot i od pristapot na doktorot. Ako imas dobar endometrium, togas verojatno bi se nasocile samo kon blaga stimulacija i monitoring na folikulite za da se tempira denot na ovulacija. Mojava terapija na startot koga pocnavme so podgotovka za krio transfer, posle napraven skrecing na 21 den od ciklus, bese sledna: Bcomplex 3x1 Folna od 5mg. 2x2 Maka 500mg. 2x1 Apirin 1x1 Vitamin E400. 2x1 Vitamin B12 1x1 Vitamin D 1000. 1x1 CoQ10 100mg. 1x1 L-Methyfolate 1000mcg. 1x1 Clomifene 2x1 Estrofem 2x2 Potoa imase promeni, mi ufrlija plus dekortin 2x1, prolutex inekcii 1x1 i crinon gel 1x1.
aha ok fala ke proveri ,jas ne znam zosto maticnata mi rece deka ke podnesuvame dokumenti za vtoro ivf moralo spermogramot da bide od drzavna ili sistina a od drugite pomali podracni laboratorii ne mozelo.
Фала душо. Земав два дена одмор се надевам ќе ми помине. Не сакав да отворам боледување да не се муртат на работа. После трансферот пак ќе ме нема две недели. Ајде само нека биде се добро.
I jas I prviot pat I sega koga podnesov, na rezultato od pap imav candida. Pa mi odobrija. Nekogas ja imam nekogas ne.I terapija primav I nisto fajde.Taa se pojavuvala koga jades blago.Za moja nesreka blago ne jadam I sum na rezim na ishrana. Pa pak ja imam.So znaci deka nema vrska ishranata.
Девојчиња денес прв пат бев кај Трајковски ај викам да слушнам мислење од друг доктор освен од мојот доктор Лазаревски, но искрено не ме нешто убеди да идам кај него. Му дадов се до сега направено да види меѓу кои беше и снимката од хистеросалпинографијата и ми вика ВЕРОЈАТНО ИМАШ ПРЕГРАДА.И се прашувам како тоа "веројатно "имам или немам е работава. Вика направи хистероскопија као наводно тоа биле две различни испитувања. Дали е така кажете ми и каде да одам да го средам тоа и дали боли ?? Не ми се допадна и начинот на кој ми рече незнам многу млада а само две јајце клетки имаш дури безнадежно ми го кажа тоа, ваљда не гледа првпат жена со толку малку и сигурно има надеж не е дека нема нели?
Pa,jas poveke pocituvam doktor da mi ja kaze vistinata otkolku da me mota. Stom ti kazal,sigurno e taka.Sepak dr e.Mora dr da ni ja kazuvaat vistinata kolku I dq e bolna. A nas ni preostanuva da ja prifatima I da sme jaki.Druga opcija nemame. Ako e potrebno napravi si histeroskopija. Imas li ispitano ovarijalna rezerva? Histeroskopija mozes vo drzavna a mozes I po privatnite.