трајковски не ме гледаше рече дојди на втор ден он само го виде извештајот што го имав од неуспешната пункција
Јас ќе ти кажам вака од искуство. ХСГ НЕ Е ТОЧНА метода. Направи 4Д ехо кај друг и ако има преграда - ќе ја види. Нема веројатно или не - или имаш, или немаш. Друго, кај мене резервите на јајце клетки беа катастрофа за годините. Нема врска и тоа. Една да е - ќе заврши работа. Ај насмеј се сеа и уживај. И смени го докторот.
јас свакам така и треба но он ништо не даде констатација што како се десило туку се на веројатно...можеби... такви зборови кај да го испитам тоа оваријална резерва? не ми спомнал никој до сега само се чудст зошто две фоликули имам...а инаку боли ли тоа испитување хистероскопија и совет кај да одам да снимам плс
о оф срце многу надеж ми даде со пишаново знаеш ли 4д каде прават? лазаревски какво ехо има ме гледа стално али незнам дали е такво ехо значи не мора хсг да правам по тебе а знаеш ли дали хистероскопија е исто што и хистеросалпинохрафија зошто ова второто го имам пред 4-год правено се е ок каналите т.е тубите уредно се полнеле и сл а дали треба да правам и хистероскопијава ова незнам страв ме фака божем бев кај Трајковски за да пробаме да го смениме лазаревски али не ме убеди ич пак лазаревски ми останува да му верувам
тоа хистеросалпингосонографија е слично со ХСГ. Едното е рентгенска снимка, другото е ехо. 4Д прават и во Систина. Кажи му дека сакаш да направиш за да провериш дали е се ок со матката и ќе ти направи.
Оваријална резерва е Антимилеров хормон. Јас испитував во Авицена, 4.200 ден. Без упат, одиш, ти земаат крв и толку
Abe srcka pa vikas ne te ni pregledal. Znaci covekot od dokumentite so ti gi videl ti kazal mislenje. Jas ispitav ovarijalna rezerva vo Hemolab. I mi izleze super. Duri I malku visoko. Histeroskopija se pravi so anestezija I ne e strasno
важи фалааа ти многу многу грижи за еден ден ми ставија и преграда и малку јајце клетки ко спас да нема -фалааа ти многу на совет и поддршка
ова оваријални резерви би значело по народски резерви на јајце клетки така или грешам? баш ке одам у хемолаб да оспитам и јас со оглед на тоа што многу малку ј.к имам
А ако не те прегледал од каде знае за тие две јајцеклетки,толку имаше на последното ивф со стимулација?Снимка од хсг ли гледаше за преградава што ти ја кажа или документ читаше некој од извештај на хистеросалпинографија.Ако е второво значи тоа е напишано,а ако е првово,и мене Лазаревски ми предложи хистероскопија кога му однесов снимка од хсг (исто стара неколку години и никој ништо не ми рече)а Лазаревски ми рече се сомнева на септум и дека најдобро ке биде со хистероскопија да се провери.Се нафатив кај него,тоа е постапка под анестезија,ти ја полнат утробата со воздух и со камерче влегуваат во матката да ја проверат убаво,ако има потреба ако има некаква преграда,субсептум и сл средуваат одма .Кај мене излезе септум и субсептум дека сум имала.Не се гледа секогаш најдобро на ехо.Не е страшна процедурата,кога се разбудив од анестезија имав благи менструални болки. @meckicka срекен роденден наредниот со бебулиња да го славиш.
Не е септум туку субсептум. Трајковски усте ХСГ снимката кога ми ја виде рече дека се сомнева. после тоа ме гледаше на 2 ден од циклус и на 21 ден и се потврди. Меѓутоа како што ми објаснија за разлика од септумот, субсептумот е функционално ткиво и не е страшно. Фактички само матката ми е со малку како срцевидна форма. Во меѓувреме бидејќи бев избезумена се слушнав и со другата докторка, која ми ја следеше историјата и ми го среди проблемот со тенок ендометриум, и ми рече дека и она ми ја видела ситуацијата (најверојатно ми кажала, ама јас малку збунета кога сум по доктори па не сум запамтила) и ми вика ништо страшно, не се секирај, во ваков случај добро е само малку појака хормонална терапија за поддршка и дека нема да има проблем. Според нејзе ова не треба да претставува проблем. така да почнав сепак со боцкање и ако има повеќе ембриони ќе враќам еден сега, а останатите ќе ги замрзнам и со господ напред се надевам нема да ми требаат. Извинете за малку подолгиот пост.