Не мрдај оттаму додека не ти закаже Јас вака правев - Таа: ааа не си на листа, почекај, те нема, ќе ти се јавиме накнадно, итн.. Јас: ама докторот рече побрзо морам, еве ќе го побарам сега.. па ако нејќе одиш стварно го бараш (тој што ќе ти прави хистероскопија). Значи, не се мрдај оттаму додека не ти закаже, плус кажи не сум од СК.. Со срека!
mila sekoja zena mora da se zamara da si go resi problemot na vreme da ne ceka da se desat trista raboti koi otposle bi I sozdale mnogu nervozi, doktorite si se edna pesna no grupava mislam deka za toa I postoi da sobereme I razmenime iskustva mislenja sto sledno da se napravi do bebe Itn
I jas ke recam deka si stimulirana gresno.Jas primiv 30 gonali za prvoto invitro vo Sistina,koga i da prasam ima li folikuli doktorkata radosna ima ima se smee,koga na punkcija se bilo prazno samo 2 jajce kletki.Za vtoroto bev kaj Trajkovski i mi izvadija 11,drugite bea mali.Ispitaj si rezerva na jajce kletki,otstrani ja pregradata i pojdi uste na nekoe mislenje.Jas ne dozvoliv ist doktor da ja povtori greskata uste ednas.Ti ja posakuvam seta sreka da uspees i prijavis pozitivni rezultati.
Napravi si histeroskopija za da znaes na sto si.Ne e nisto strashno...vleguvaat so mala kamera za da ja vidat vnatresnosta na matkata.Jas niz godinite pravev nekolku,posledenite pati duri si gledav na monitor kakvo e vnatre...toa ti e dijagnosticka intervencija
mnogu pozitivno citav za trajkovski I bev srekna sto ke odam na prvo mislenje kaj nego no me iznenadi neubavo zosto mi rece nekolku raboti megu koja u deka smejam uste sega in vitro so stimulacii da pravam a jas od prva punkcija pominaa samo tri nedeli site vikaat bar 3 meseca pauza treba trajkovski vika moze I odma kako ne mozelo I nekako so toa me odbi moze gresam no ete taka sega bar razmisluvam fala ti na podrska
da lazarevski mi rece so stimulacija mora 3-meseca razmak a sega vika ke probame so priridni ciklusi do togas I onaa trajanova li neznam kako ja vikaat od new born ja slusav na tv trajanova rece duri 3-6 meseca vie posle kolku vreme razmak pravevte in vitra so stimulacii?
ти ептен си ги врзала работите што ги кажал во крпче. Во америка прават месец за месец. Фондот бара пауза 6 месеци, така што се е индивидуално.
Па 4 јајце клетки добри...Со јака терапија ама имам низок анти-милериан,и едниот јајник не изваде ич..тој не функционира одамна...сега Господ барем една да се оплоди асолно.
Jas prvoto go pravev vo juni i juli dolg protokol na privatno bese neuspesno,odma gi prativ istite dokumenti vo fondot i mi odobrija za 21 den,bev kaj Trajkovski na razgovor,pa na vtor den od ciklus na pregled i odma pocnav so cikloproginova.Se na se nema ni dva meseci pauza.
Dekortin, Prolitex, cikloproginova, Aspiirin, Folna, Vibramicin i toa drugoto kesice ne go razbiram Ajde so srekja