Крвна слика, мокрача, анамнеза, анестезиолог, гин.преглед значи поминато така?! Дента кога ми го правеа ова ми отворија и историја, ми дадоа сирупот и ми кажаа точно кој ден ќе биде интервенцијата и да чекам претходниот ден да ми се јават и да ми кажат во колку часот да го испијам сирупот и сабајлето на клиника.. Ако добро ме служи сеќавањето понеделник отваравме историја, среда сирупот, а четврток беше интервенцијата..
Ke podnesam dokumenti za vaucer doktorkata mi rece mi bile visoki pozicionirani jajnicite I so toa mozam da dobijam vaucer ke podnesam I ivf I inseminacija I hormoni se pa zdravje so gospod napred moze ke mi odobrat ako ne posle praznicite pak na privatno ivf. Ako do togas ne ostanam prirodno da galam mese
Дај боже да ги зезнеш. Празниците се убав период за правење дечиња... Ако поднесуваш од ИВФ само внимавај да ти е постаро од 6 месеци за да не те вратат да чекаш...
Trebalo da ti zakaze data da se spremis,znam deka e za miom,ne se plasi jas dve godini po red pravev,se mi e poznato ti pisav pred nekoj den.
Дечки, примала некоја од вас Prolutex инекции по пункција? Ме интересира дали фондот враќа пари бидејќи се многу скапи 5 инекции 2800 ден
Zdravje boze samo vikam inace ivf pravev vo juni taka da IMA 6 meseci a inace I mlada sum ne se brzam I da pauziram malku imam samo 25 godini I sum mnogu golem decar zatoa kopneam mnogu po moe bebule I se nadevam deka ke galam mese daj boze
Intervencija e samata operacija.Denta pred operacija se odi najkasno do 17 casot.Kolku ti e golem miomot i dali e eden?
Ne se plasi ne e strasno,brgu ke zazdravees pa posle na red edno bebce.Denta pred operacija ti se javuva do 17h da si tamu i pred toa da go ispies sirupot.
Dragi feminki ne sum aktivna veke nekoj period no ve citam sekoj den,nekoj od vas ke se setat na mene,a nekoj ne.Moeto prvo invitro go pravev vo Juni no bese neuspesno.Ama imam I ubava vest jas sum veke bremena 14ta nedela I toa prirodno ostanav bremena zamislete duri I na nas ne ni se veruvase no ete sto e Gospod nikoj ne e.Sakav da ja spodelam so vas ovaa ubava vest I daj Boze site da si docekate vakva radost na site vi ja posakuvam ovaa ubavina.Da ne se odkazuvate I imajte verba vo Boga sto e Gospod nikoj ne e.Ve guskam na site imajte ubava vecer
сеедно кој термин сме го употребиле процедурата е таа за прием на пациент! Полно женички имаше на сите до една ни кажаа кога ќе ни се јават за сирупот да го пиеме и во колку часот и кој ден ќе биде интервенцијата/операцијата, па дали бевме за миом, полип, циста сеедно.. Ќе те викнат или да дојдеш вечерта до 20ч или сабајлето до 07ч најкасно! Мене ми рекоа после 17ч до 20ч најкасно, јас во 20ч бев таму Среќно и без паника се чувствува дека ја имаш