Mm piese po dve apcinja profertil lele koga ke mi tekne kolku se molevme oti mora da pie a nejkese tezok e zatoa nesto sega pak zema vit da pie kupi ama se vika utre ke pocnam deneska ne pijam
Znaci ne kaj maticen tuku na ginekologija na oddelenie! Ahamm.. a toa moze soprugot da go zavrsi ili mora licno I dali sekoj mesec treba doktorot kaj sto pravis ivf da ti go dava toj izvestsj?
Фала ви премногу на одговорите @tanji4ka... @meckicka кога ќе ги купам ќе ве известам баш се израдував се надевам лесно ќе ги најдам
Srcka ti pravese skrecing vo new born ako ne gresam? Kolku plati? I dali besw so anestezija? Istiot den li pocna so terapijata za in vitro?
Мене колку што ми кажа матичниот до 5-ти ден може. Еднаш така се зезнав. се погоди некој празник и утнав трети ден. кога му кажав ми рече, можело до 5-ти ден.
Zenicki aj ve molam ako imala nekoja iskustvo so dimitrov od re medika go falat mn dali pravi inseminacii da probam tretata inseminacija tamu da ja pravam☺pozdrav do site vas
Jas ispituvav hormoni na 14,15den. Na endocrinologija. Istite gi pystiv vo fond.Mi odobrija. Ne pisuva nigde joj den se praveni. Dokolku vrednostite se ok normalno
До СК само за хормони ќе доаѓаш?!? Леле, баш ми е жал на времево што ќе се малтретираш по патишта. барем сончево да беше па едно кафе на сонце да испиеше...
Ne se sekiraj,znae doktorot sto zboruva...jas gi pravev site IFV nadvor od MK.i ako nemas cista ili nekoj dr.problem mozes na nareden ciklus da pocnes nanovo.
Јас правев во њуборн скречинг,12000без анестезија,15000 со анестезија.Истиот ден почнав со супрефакт 21 ден од циклус. @Софија 88 чудно ми е што ти рекол така јас кога бев на консултации таму ми рекоа три месеци да поминат.Кај него ке правам сега,и постојано кажува дека ивф не е туку така процедура,и дека телото ни доживува шок од стимулациите.Можеби планира со помалку хормони да те стимулира.
мене три дена ме болеа но еве и по три недели сеуште знае од време на време да ме подболува ко да ме штре neznam I mene toa me zacudi bas mu potencirav vikam primav hormonski stimulacii nema li da steti sega pak so hormonski on vika ne ne si stignala ti do transfer I si vikam sto zbori covekov sto ima toa vrska hormonskite veke bea primeni mn konfuzen bese.lazarevski strogo mi zabranuva bar tri meseca vika I dr imam slusano taka sepak toa ne e nesto prirodno pa pravi sekoj mesec teloto I zdravjeto ne bi izdrzalo da e bez hormoni sigurno nema problem ali vaka sekoj so svoe iskustvo ako uspealo fali nekoj doktor ako ne go kudi toa e normalno za site se se imam iznacitano ali so Gospod napred kaj I da ideme mora da bide nekogas