Незнам зошто би одела со мислење ид специјалист (оној кој го прави ивф) по мислење од друг спњцијалист. Доволно е мислењето од докторот кој ти прави ивф. До 30 дена ќе завршиш работа со матичнкот и позитивен тест. После тоа ти треба спњџијалистичко мислење дека треба да одмараш. Тоа може са го земеш од докторот кој ти прави Ивф или било кој друг доктор, специјалист на клиника, болницата во твојот град. Мислам вака можешнда продолжиш до 2 месеца. После ид комисија ќе ти побараат конзилијарно мислење. И тоа може да го земеш ва приватно, ама се плаќа (3-5.000). Колешка цела бременост ја мина со мислење од петановски и конзилијарно од ремедика.
Zdavo feminki. jas sum nova na forumot, a ve sledam veke dolgo vreme,pa rekov i jas da ja spodelam so vas mojata prikazna. imam 40 god i vo brak sum 1 god, a soprugot mi ima 59 god. do lani ne sum se obiduvala za dete, no godinava pocnav i posle 3 meseca brak ostanav prirodno no vanmatricno. vednas odlucivme so soprugot za in vitro. go pravev kaj organdziski . me stimulirase so merional no dojdovme do 1 jk,koja ubavo se oplodi i veke pominaa 4 dena od transfer. se izvinuvam na dolgiot post no sakam da prasam t.e da kazam jas imam bolki vo polovinata samo. normalno li e toa? mnogu sakam da se druzam ovde so vas, se nadevam kje me prifatite
Веднаш да го исфрлиш од мисли тоа НЕ ВЕРУВАМ,гали го мешето збори му на бебчето и кажи му да си седи тука уште 9месеци. ВЕРУВАЈ дека веке сте успеале
http://www.ekskluziva.ba/Bozji-dar-Marija-je-prvo-dijete-u-nasem-selu-nakon-17-godina-/100597.html Господ е Голем и чуда се случуваат
Uf kolku me oraspolozi valentina888. fala ti mnogu.denesniot den neka bide prekrasen na site i da ima poveke pozitivni beti
Dobredojde i za 10 dena vo trudnicki da odis da normalno e da imas ponekoi bolki i vo polovinata i kaj jajnicite se toa e normalno ne se sekiraj ic samo odmsraj uzivaj i se ke bide vo red i jas sum kaj Organdjiski i sum zadovolna
So sreka i so lesno neka ti e. I mene me bolese polovinata.. ne se voznemiruvaj. Samo odmaraj si, opusteno.. i pisi ni visoka beta
Natasa p fala ti mnogu. Jas dolgo vreme ve citav na forumov i respekt za sekoja od vas ovde podednakvo site ste hrabri i nesebicni zeni,majki.... no ti duso mila mi se zalepi na srceto.veruvaj sekoj tvoj neuspeh go dozivuvav licno. Cesto ti gi barav postovite da vidam do kaj si. I sega momentalno neznam do kaj si. Kako i da e so sreka da ti e se , a i na site lavici ovde
Dobro ni dojde. So sreka mila.Ke uspees Gospod e so nas.Natasa e veke bremena ,ke ima bebce. Eve jas da ti ja kazam prekrasnata vest
Blagodaram mila Navistina, site ovie hrabri feminki vodat svoja bitka, no koga spodeluvame, toa e zaednicka bitka. Cesto sum se ispovetuvala so mnogu od vas, sum placela za necij neuspeh i sum se raduvala za pobedi. Sum go napisala ova i prethodno, no ke go povtoram, bidejki navstina e taka. Nisto nemase da bide isto bez femina i bez vas, podrskata, sovetite i bodrenjeto za ponatamu se neprocenlivi. Zatoa i seuste sum ovde, custvuvam dolznost i jas da pomognam i da dadam podrska kolku sto mozam i znam. Recisi redovno preteruvam so dolgi postovi, no mi gledaat niz prsti devojkite ... bidejki znaat deka e iskreno i dobronamerno. Taka barem se nadevam . Inaku nie eve utre vleguvame vo 11 nedela od bremenost. Bebusko malku ja maci mamicka, zderime kako lamja, ama ke pomine Ti posakuvam i tebe , i na site ovde, sto pobrzo da si vidite visoki beti, pa da vi dojdat ovie maki.. pa da se tesime pred poragaj..i taka se po red. Te guskam, ajde lavice, ke bide i kaj tebe ovoj pat