Kukla21, sega primam samo superfaks ineksii, doktorot rece do 3-ta den od menstruacija, a potoa ke sme smenele. Otprilika, 15 dena do punkcija ke bidela terapijata.
супрефактот има функција да ги смири јајниците пред да почне стимулација. Имасостојка која праќа сигнал лх и фсх да не се лачат. Кога ќе добиеш, на 3 ден се проверува дали јајниците се мирни и после се почнува стимулацијата. Од ова не би требало никакви контраиндикации. Како реши да се боцкаш?
A be kako ziva enciklopedija si mi za problematikava, nema nesto sto ne si proucila Te citam ovde, i posle se pravam malku vazna pred soprugot, go polnam i nego so informacii Prvata inekcija tamu vo bolnica mi rekoa ako sakam da mi pomognat da si ja stavam sama, pa taka i da prodozam do tretata den od menzis. Ama mene malku jezivi mi se iglite, pa mu pokazaa na soprugot, i toj mi ja stavase. Taka sto, i narednite toj ke mi gi stava. Inaku, prvata vo stomak mi bese i voopsto ne bese strasno. Taka i ke prodolzam. Sosema malku pecka samo, i so malecka iglia e, onie insulinskite sto se.
Се јавив мила. Да, точно е... ќе мора да чекам дури во април за втората инсеминација, па после некаде на почеток на мај ќе се дознае дека е неуспешна и после тоа дури би можела да ги поднесам тие документи во ФЗО по втор пат, а останатите документи се мрзнат во врска со датумите, така да нема да мора да правам други испитувања освен овие две инсеминации. Така да, во зависност од тоа кога ќе добијам одговор, АКО е позитивен некаде во мај-јуни би ми било инвитрото. Ехееее, колку се развлековме. А со само 2,5 милиони сперматозоиди, и со само една туба проодна. Се прашувам само зошто нѐ мачат залудно да губиме време и нерви. На тебе мила ти посакувам успех оваа инсеминација, па пофали се Да славиме за две цртки
Мила MADO, се наоѓаме во малтене иста ситуација. И кај нас проблемот е слаб спермограм со само (првиот пат 1,6 милиони) а сега 2,5 милиони сперматозоиди. После обработка, пред првата неуспешна инсеминација ни беше 18 милиони. И секако, со една туба непроодна - значи со 50% помали шанси, не успеавме. Од фонд нѐ вратија за ваучер барајќи 2 инсеминации. Вторава дури во април ми се паѓа да ја правам, а до тогаш треба да се тапкам во место и да се трудам да не полудам од нетрпение Тоа е. Јас 4д не понесов, а не ми ни бараа, ама јас имав правено ХСГ, лапароскопија и хистероскопија, ти за секој случај направи си и 4д, затоа што не е некој процес тежок, и не вреди да те вратат да го доправиш дополнително, нели? И обиди се, поднеси со една инсеминација, па ако треба уште една... тогаш ќе ја доправиш. Којзнае, може вам ќе ви дадат од прва ваучер. А, доколку пак, можеш да направиш инсеминација во овој циклус, направи си ја, па со неа поднеси. Инаку, кај кој правиш инсеминации? Ако не е тајна колку чини истата? Јас првата ја правев во ремедика, ама за вторава не ми се фрла цела плата, знаејќи дека шанси за успех скоро да немам. Би барала нешто поефтино, кога веќе знам дека ја правам реда ради, нели? Поздрав, и ти посакувам успех
fala vi mnogu ke pocekame do 5-ti martjas imav zamrznati i procedurata e druga progynova tableti imam i crinone gel pa se nadevam ovoj pat deka ke slaveme
Devojki, dajte malce objasnete mi.... Ova sto e 4D na cavum uteri, eho li e ? I dali se pravi abdominalno ili vaginalno?
Vaginalno mila, potpolno istata postapka kako obicno vaginalno eho sto pravime, samo menuvaat druga programa na kompjuterot. Vednas ti gi davaat rezultatite. Ako ti treba za vo fondot, obavezno pobaraj so nego i naod i mislenje na maticniot bidejki ako prilozis samo slika, ke te vratat povtorno po mislenjeto.
Obicno se inekcii. Kako ovie jas sto gi primam sega FSH hormon, ama mislam deka dozata e pogolema za ivf.
Mdb,tesko e,no da se molime sto pobrzo da ni dojdat i nasite pet minuti,jas pravev prva inseminacija vo januari,taka da i da sakam sega da pravam nemozam,zatoa si gi spremam dokumentite za poddavanje pa u meguvreme ako pobarat inseminacija ke pravime,mada uste koga bev na inseminacija mi kazaa da sobiram dokumenti posto mm ima mnogu slabi rezulati.Inaku mila pravev na GAK kaj Trajkovski,seuste ne sum platila bidejki trebase da pominat deset dena pa da se spremni dokumentite,a mislam feka vlupno ke me cini od 900-1200 denari.A da te prasam ti koj rezultat na mm go podnese vo fond toj so 1.6 ili so 2.5 milioni po obrabotka?cudno mi e so 1.6 milioni ste na granica i te odbile
Mado mislam ti po obrabotka imase pola milion. Kaj tebe malku porazlicno e od kaj mdb. Ne bi trebalo da imas problem za vaucer.
девојки една ифромација. собирам дукументи за Ивитро ги пратив во декеври на 27.12.2014 добив одговор на29.01 ме вратија ми бараа тумор маркери направив и ги пратив на 04.02 и сеуште немам одговор..,ѕвонам неможам никој да добијам
Devojki,deneska ispituvav hormoni na tret den od cikulu,estradiolot mi e nizok,pisuva low,moze li takov dokument da podnesam so nizok estradiol za in vitro ili treba da se podobri
Mislam deka nema vrska za fondot kakvi ti se hormonite. Toa e bitno za ginekologot, za terapijata koja ke ti sleduva vo tekot na in vitro procesot. Jas koga gi ispituvav hormonite maticniot taka mi rece, ne e ova kako so markerite za mikrobiologija pa da moras negativen rezultat da prikazis. Hormonskite testovi ne vlijaele na odlukata na fondot.