Друшке милион прашања ти се моткаат, речи им иш иш, некои одат по полесниот јас и ти не ни по потешкиот по најкаливиот пат си врвиме ама надеж уште имаме ПЕТКА е наша бројка Пс. Јас на 5ти сум родена
Zenicki pomagajteee.... 8-mi den mi e od transfer,a zab me boli vekje 2 noki. smeam na zabar , za vadenje kje e toj zab. umiram od bolki
Nema podobra opcija za mene vo cela Makedonija od dr.Ivanovski. Toa e moe mislenje, od srce ti go preporacuvam. Imam prekrasno iskustvo so nego. Covekot ke napravi SE sto e vo negova mok. Ne mrdaj od kaj nego.
@emkaemka навистина ми е жал ...ама ние сме сите јаки жени и ќе успееме да дојдеме до бебенце ☺ само трагедијата е тоа што во погрешна држава сме се родиле и што тука никој не одговара за настаната грешка...јас денес ќе одам кај Лазаревски зашто и кај мене 4ивф кај него без успех,вчера направив тест и беше негативен...те гушкам и само храбро
Sme pravele 4 do sega i nie sme so maski faktor i nas prvo ni rekoa azospermija posto nemase nisto ni vo ejakulat ni na biopsija. Posle raznorazni terapii sega se pojavuva po nesto vo ejakulat. od ovie obidi uspeaa samo ednas da oplodat nesto i toa ne se fati. bidejki spermata e so los kvalitet me interesirase kako odi so donor zaso ne znam bas dali ke ima uspeh vaka. inaku se e praveno vo remedika
азоспермија тотална 0% на се или се покажуваат некои вредности? кај нас на се покажа 0% еднаш во авицена еднаш на клиника после биопсија неуспешна ништо не најдоа а кариотип генетска аномалија тоа се сите фактори кај кои што и да правиш чаре нема само донор ако сте сличен случај не губи време.Кој ти давал терапија на ништо пронајдено ????
наташа ме интересира дали ивановски пред ин витро праќа на испитувања или чека да се случи нешто па отпосле ај да видиме ова испитај ?
ме интересира што ти дава објаснувања лазаревски по неуспешните ин витра и дали ти дава воопшто некаква надеж или било што што те задржува кај него
Nasiot kariotip bese okej ima problem so maturacijata na spermata. nekogas ima nesto zivo podvizno nekogas ne. izgleda ne si me razbrala ne e tocno deka na nevideno ni davale terapii ama nas sekako ni nedostigaat odgovori odnosno nikoj ne kaza zosto e toa taka
Сега бев и крева рамења,ми вика незнам немам одговор зашто не успеало се беше како треба, прашавме дали можеби воопшто не се имплантираат во матка или можеби се слаби емрионите... е такви испитувања само во чешка или бугарија.И стварно незнам сега што да правиме, кај да одиме да испитаме...Секако сега ќе закажам и кај други лекари за мислење па да видиме накрај што да правиме.
Toa e genetsko ispituvanje za anomalii ama se pravi na dvajcata i valjda gledaat dali ste ok i kompatibilni....barem jas taka svativ ako sum greska ispravete me