само како за пример другарка моја исто имаа премногу лош спермограм под 1 мил, па на прво ифв и фати и има машки близначиња без никаква терапија за сопругот.ако ембриологот знае што прави ќе најде еден и без многу терапии.не губи си време ако ти рекол бирол дека може да ти направи ифв оди кај него. среќно
нашите ги оплодуваше мими и баш беше позитивна.дури кога ја замолив сите да ми ги оплодат со ицси методата а не како во систина половина со метода а половина оставија ПРИРОДНО да се оплодат (и нормално ниедна од нив не се оплоди) таа ми рече дека тоа е застарен метод и дека не го користат.е тогаш ми идеше да му појдам на БОБИ и да го задавам зошто тој предложи така за првото ифв.фала богу второво беше успешно а со бирол воопшто не се видовме. да напоменам машки фактор имавме слаба подвижност, и за второто ифв си направив скречинг. среќно
Pred dve nedeli bev vo new born I zborev so Birol. Se spremqm za in vitro kaj niv.I si se dogovorija so Tatjana so ke praat. Ako si odel ke kazese. Cisti spekulacii
Ти благодарам, малку ме смири сега. За среќа ние немаме проблем со машки фактор. Имавме проблем само со ендометриум кој го средив со бромергон и послените два циклуси е одличен. Се надевам знаат што прават и дека дури и да ме остави во туќи раце се ќе биде во ред. Инаку и мене Боби истото ми го направи. пола со ицси пола природно наместо сите 7 со исци па да остане нешто и за замрзнување. Вака едвај три се оплодија од кои двата што преживеаа ги вратија набрзина на втор ден. И мене бирол ми рече дека сите ги прават со исци, заради поголем успех. сепак подобро е кога ќе го одберат они поквалитетниот сперматозоид. Ми рече и дека трансфер на втор ден подобро и да не ми правеле воопшто. Благодарам многу за поддршката, па се надева ќе те следам и дека и јас до НГ ќе си добијам позитивен резултат...
zsleden ciklus skrecing. Dekemvri da dobijam pa treba da pocnam terapija nesto . Pa skrecing I pocnucam so Gospod napred
Точно кај тежок машки фактор најбитен е ембриологот. јас затоа сакав со бирол да се видам ама ќе почекам.
Nova sum na forumov me interesira za suprefact pocnav da go pijam.pred menstruacija po predlog na doktorot sega mi docni veke 5 dena dali docnenjeto e normalno zagrizena sum
Da ne piese mikroginon ili cikloproginova,od niv moze da ti zadocni.A suprefact se bocka vo stomak,ne se pie.
Супер ти си поблиску до целта. Со лесно и се нсдевам дека и за тебе и за мене се ќе биде во ред дури и ако Бирол не е тука.
Ееепа за тебе ке се врати,ке те фане после нова година да правиш,затоа не ти рекле ништо.Ајде со Господ напред
Точно,пред се во рацете не Господ сум,не се надевам на човек,но сепак со него се консултирав и сакав тој да работи на јајцеклетките,али што е тоа е нека биде Бог со нас.
I leave from my work position in Newborn Clinic because of health and personal reason. I wanna say many thanks to all patients and friedns for their support. I wish success and health to everyone.
Ауууууу - јас го отворив профилот на фб, ама затворен му е. Некој кој е френд нека сподели. Ауууу - ова тежок удар е за њу борн.