Stvarno mi e zal,sredi se i so novi sili jovo na novo,mora da uspees.A vo sistina site doktori pred vreme se sigurni.
Мимозата и мене ми е како недораснато дејче ама тука има членки кои баш она им правела оплодување и сега се бремени, да не судиме според изгледот
Denes sum mnogu tazna .Imav tolku doverba vo nego.Moeto invitro brse so biohemiska bremenost. Zamrznati tri oplodeni embrioni. Sspremav kaj Trajkovski vo februar povtorno so zamrznati.A sega neznam sto da pravam. Na Birol mnogu zdravje i pak da ni se vrati.
Немам никакво искуство и познавање за стручноста на докторов за инф, ниту знам да посочам членка која е кај него.. Зошто сте инф, што имате испитано, направено до сега плус за да успеете, по која шема те водеше колку јк, ембриони имаше, која терапија ти беше после трансвер.. сподели се што е неопходно па ќе споделиме искуства и ќе ти дадеме совет
Steta za Birol.Mu posakuvam sto pobrzo da ozdravi ,ama sigurno e nesto seriozno.Jas imam zamrznati embrioni i se spremam vo februar povtorno tamu kaj Trajkovski. Sega sto da pravam
Мислам дека тебе Бирол не ти треба толку штом имаш оплодени. Човекот си го завршил најголемиот дел од работата. Сепак е твоја одлука дали ќе ги шеташ ембрионите во друга клиника.
Ti blagodaram mnogu I jas taka mislam deka sega e vazen endometriumot i vgnezduvanjeto. Ama covekot bese covek prvin pa posle dobar embriolog.pobrzo da ozdravi
I jas ne se cuvstvuvam ubavo deka toj embriolog ne e dobar so zdravjeto. Pomognal na mnogu zeni i ke pomagase no da se nadevame deka ke ozdravi za brzo i ke se vrati. Ne se voznemiruvaj za fevruari, toj veke gi oplodil embrionite, samo ke treba da se odmrznat i vratat kaj tebe.
Da veke razbrav.aim li nesto sto bi pravela da bide dobar endometriumot mislam deka Natasa imase vakov transfer so zamrznati ili ti moze znaes.
Мене ми го препорачаа луѓе што успеале кај него но ја нема секој таа среќа да успее од прв пат.Извадени ми беа 12јк од кој 6 беа оплодени 4 беа супер 2 небиле добри и ми вратија 2 ембриона имам испитано хормони пролактинот ми бесе 48.4 се намали на 12.5 другите хормони си беа во ред пап добар, брисеви добри,спермограм добар и никако да останам трудна со години и се одлучивме за инвитро.Терапија после трансфер ми бесе боцкање со ПРОЛУТЕКС,ПРЕГНАЗОН2x1.EСТРОФЕМ 2x1,ДЕКОРТИН 2 пати по пола и УТРОГЕСТАН вагинални една навечер еддометриум супер матката супер јајници супер и накрај ништо неќе и неќе
Natasa te molam ako sakas da mi pises.Dali imase nekoja posebna pripream pred transferot so zamrznati embrioni. Jas imam vo New born zamrznato embrioni i do februar treba da napravam histeroskopija i laparaskopija.Dali nesto posebno za endometriumot pravese hrana ipiese li nesto i koklu vreme pred toa. Zosto mislam deka sega e toa najvazno. te molam izvini te puknav so prasanja.
Хсг имаш правено?? Колку години се обидувате?? Помини ги и имунолошките, трансфузиолошките испитувања, со мт направете и кариотип.. Терапијата после трансвер ти е стандард горе/долу иста како кај сите, има уште многу плус да се додаде.. чим си пиела естрофем значи ендометриумот не бил доволно дебел. Другите 2ембриони ги замрзнавте?? Или вообичаено за Систина не се развиваат добро!!
Имам и xсг имам и лапараскопија и хистероскопија бидејќи ми покажаа каналите дека ми се непроодни а на операцијата се покажаа проодни бев многу стегната може и затоа така покажаа после нешто на матката ко преграда и тоа го немало и 3 инсеминации имам правено во државна ми рекоа за спермограмот дека не е баш сјаен прашав и други 3 доктори ми рекоа добар е на спермокултурата на мм му покажа бактерија др реце дека тоа не е проблем за инвитрото и се мислам да не е тоа нешто иначе има Eserihija koli уринарна инфекција
И те како еширијата може да влијае, излечетеја обавезно пред наредно инф, а може и ќе бидне природно Многу ги фалат чајот и улошките од ТианДе како алтернатива, чајот од семките од лубеница.. Во секој случај мој совет ти е да си ги направите и испитувањата од погоре што ти ги пишав. Со Аспирин/Клексан не си третирана, а можеби е неопходно, метилирана фолна исто..
Сепак фала ти за подршката треба чудо да се деси за природно да биде ама никогаш не се знае а да заборавив да пишам и аспирин пиев
Ја сваќам твојата болка и јас од вчера живеам со нејзе ама ќе успееме. Кај нас не дојде ни до трансфер, кој е проблемот кај вас?