Vo misla mi e Birol,mlad,zdrav mnogu prijaten,da ne go izbrkaa so sila.Vidoa deka ima golem uspeh,pacientite izbegaa od drugite kliniki,da ima tuka nekoe reketarstvo a ne smeat da kazat?
Ke pomine i ova duso ke uspeeme a problem doktorite vikaat deka nema se imam konsultirano so nekolku doktori barem da mi kazat sto e problemot polesno ke mi bide barem znam toa e i ke se lecime a vaka
Eve me duso, samo sto te procitav. Terapijata koja ja primav, ja imam pisuvano nekolku pati, no ajde da ne baras nanazad ke ti ja napisam povtorno, pa ete, da si napravis edna sporedba. Od priprema, edinstveno sto mozam da istaknam e toa sto pred transfer pravevme skrecing. Mislam deka pokraj ostanatite momenti, toa bese klucno. A vo vrska so transferot i brojot na embrioncinja, moj sovet ti e da vratis samo edno. Kaj mene poslednovo koe bese uspesno, vrativme edno, i duri sega ja svakam tezinata i rizikot od dve embrioncinja. Edno se nasite zelbi i fantazii, slatki slikicki so dve bebuvcinja sto gledame po net, no drugo e realnosta. So Gospod napred, i za vtora bremenost, povtorno ke insistiram da vratime samo edno embrionce. Bcomplex 3x1 Folna od 5mg. 2x2 Maka 500mg. 2x1 Apirin 1x1 Vitamin E400. 2x1 Vitamin B12 1x1 Vitamin D 1000. 1x1 CoQ10 100mg. 1x1 L-Methyfolate 1000mcg. 1x1 Dekortin 5mg , 2x1 Klomifen 1x1 Prolutex 1x1 Srekno, i prasuvaj slobodno, tuka sum
I mene Cel den go mislam.So se desi naednas. Covekot bese zdrav.Super bese. Svez. So se desava navistina neznam. Jas radi nego otidov vo New born.Cel den sum izbezumena od misli
@kukla21 , edno prasanje, ako slucajno imas informacija.. po upatena si.. Kolku kosta na drzavna DDimeri, i Hemostaza so AFA, i ANA? Ili nekoja druga feminka ako znae...?? Na privatno okolu 6000den mi baraat..
Vo Bitola za hemostaza i d-dimeri i pred bremenost i sega nisto ne mi naplatija,bi trebalo i vo Skopje da e besplatno.
За Бирол и јас имам само пофалби. Човекот влева доверба. Кај мене пред трансфер ми кажа дека трите ј.к се одличен квалитет и дека две ке ми вратат. Му реков а оваа едната да ја замрзнеме? Рече како ке одлучите вие ама и со овие две треба да биде успешно. И така и беше. Се надевам да биде добар да се врати и да имаме многу бебиња.
Ti blagodaram mila sekogas si tuka .Ova se posle skrecingot i kolku vreme posle skrecingot se pravi transfer. I veke embriolog netreba valjda sega ginikologot. Te guskam i falati mnogu.
@manako1 те молам не шири ваква негатива, има тука членки кои веќе се во процес и се затечени од овој факт, а не па дека некој прави рекетарство и го избркале.. времето ќе покаже која е вистината, засега така не информираа и ние ќе им веруваме. А може да изгледа однадвор здраво, а внатре.. Многумина отидоа мислејќи дека Бирол ќе им оплодува, а не го ни сретнаа, а се бремени не ја фалам Мимоза ама има дејчето успеси па колку и да е помалку образована и со сташ од Бирол. Погоре и ти спомена за Систина ај жити се шефон Анета или тој дечкото со моб во рака и со боцките или таа дотераната како за на свадба или тој со наочарчињата како мува без глава ама има успех, да не судиме како изгледаат и колку се стари и шириме негатива..
Околу изборот на доктор за било што едно мое мислење да кажам, не мора да го прифатите, не мора да значи дека сум во право. Од сега коа ќе бирам доктор ќе го изберам најмладиот, најнеискусниот. Тие тек почнуваат да градат кариера, се посветуваат на професијата, учат, се надоградуваат, далеку од тоа дека не можат да нарават утка, но сепак мислам дека се подобри од старите, искусните кои живеат на стара слава. За Таше, Лазаревски, Димитров порано немав слушнато да каже некој лош збор, сите ги фалеа. Во последно време само негативни критики слушам за нив. Додека лежев во болница ради лапароскопијата, истиот заклучок го донесов. Мене ме оперираше Милка Трајанова, сите ми ја фалеа, матичната инсистираше да одам кај неа, демек од неа позитивни искуства има. Цимерката ја оперираше Роса Спасова. Додека Милка кажуваше по некој збор Роса раскажуваше лектира во однос на Милка, со детално објаснување, со посочување на сите можни опции ако има простор за бирање. Така да не е само искуството.
a ova.... hemostaza so AFA i ANA da ne e nesto po specificno, zasto tie osnovni ispituvanja na hemostaza da ne bile drugi?
Ima tuka sto se vo proces i kaj Lazarevski,pa ti si pisa mislenje i mnogu loso i negativno iskusvo tvoe i sega tie sto da mislat da se otkazat ili da mu veruvaat?
Seto e posle skrecingot, a nekoi od lekarstavata mi gi dadoa nekolku dena pred transfer. Na primer so Krinon i prolutex inekcii pocnav nekolku dena pres transfer. Mene transferot mi bese na 15ti den od ciklus.. Toa e individualno, zavisi kako ke ja tempirate ovulacijata, kako ke rastat folikulite, ke se odi li na priroden ili pak modificiran ciklus.. koga ke ti ja stavat stop inekcijata, itn... Znaci pretezno, posle skrecingot, bea samo pregledi, pocesto se pravese monitoring na sostojbata se do momentot koga se obezbedija uslovi za transfer. Za toa dali ke ti treba embriolog ili ginekolog..ti mila sekako ke si odis kaj tvojot doktor koj ke te vodi niz procesot. Ostanatoto, tie megu sebe ke si se koordiniraat, nemas nikakvi obvrski vo toj del. I jas te guskam.. i opusti se. Se ke bide vo red.
Од кај сите доктори и клиники има и негативни и позитивни коментари и искуства...Јас сепак ке речам Господ,ако сака тој да биди ќе биди ако не ке биди нареден пат.Ова што ни се случува е искушение..Господ да ни ги ислуша молитвите