За тебе ништо дека трудно, прашај кај трудниците мислам дека не плаќаат веќе ништо со последните измени од лани. Јас за димери, хемостаза, протромбинско време, афа, ана, протеинС... обична крвна слика и извештај плаќам 350ден.
За тромбофилијата пијам метилфолин и аспирин,во време на ивф сум била со фраксипарини или клексани, но вака немам проблем.Никогаш немам забременето.Овој пат ми направија и скречинг и плус ми ставија некоја инфузија во матката тевагравестин.Иначе прокрварев на 6ден од трансфер незнам дали е можно од тромбофилијата да е тоа.Кариотип немаме направено и никој до овој момент не ни рекол да го направиме тоа,а читам по форумиве дека го прават.А имам направено во Ману испитувања и на трансфузија.
Jas mislam deka se e vo Bozji race! Nitu od Sistina nitu od Remedika ne gi znam embriolozite, a I kolku da se poiskusni ne se semokjni. Ne velam nemaat uloga, no ako bilo se do embriolozite, sudejki po iskustvoto nemalo da ima neuspesni invitra vo tie kliniki. Neznam koj gi oploduvase moite lani, dali Birol ili Mimi, so ogled deka Birol bese tamu, I jas ke imav uspesno ivf ili najmalku poveke kvalitetno oplodeni jk. Sepak Birol mi e eden od omilenite likovi koi gi imam zapoznaeno vo zivotot. Pred se vistinski COVEK! Se molam za tvoeto zdravje GOLEM COVEKU!!!
Јас на последново инф примав терапија 2*1 од 0.4 Клексан и аспирин од 100, на втор ден од пункција прокрварев. Правев испитувања и заклучија дека таа доза за мене е многу особено аспиринот да се исклучи, а за Клексанот да се почне така па да се проверува и ако треба и тој да се намали. Претпоставувам и тебе не ти проверувале ништо за време на процес..
Не во право си ништо ми немаа проверено јас примав аспирин 100 и клексан 0.4*1...Ама не ми се верува дека ние сами си наоѓаме лек,сами си наоѓаме што плус да испитаме а не се најде еден др да рече чекај по прво или второ ивф неуспешно ...направи испитување на ова..ова ... не бе незнам што да кажам ...
За жал така е сите се судруваме со тој проблем или повеќето.. ако сам не прашаш и побараш нема ни да добиеш
Колку треба да биди базалната температура кај нас со ин витро што сме?јас мерев прееска 37 со 1..4ден од трансфер.. ☺
Ne srckq. Dekemvri da dobijam pa treba da odam da mi kazat koj den za skrecing I pocnucam so terapijata. Po kratok protokol