Vlijaat kako ne vlijaat. Pisuva vo pravilnikot. Samo problem e togas koga FSH e mnogu visok (nad 12) a estradiolot e nad 65. Ova moze da gi pomati rezultatite za rezervi na j.kletki.
Devojki kolku cini da se plati zamrznuvanje na jajce kletki vo proces na in vitro? Jas koga ke dojde red se mislam da pravam in vitro vo Sistina ili Organdziski?Vasi mislenja od onie koi go imaat veke ideno toj pat
devojki jas veke sum vo panika,3 dena zvonam na gabriela ne mi diga za da prasam za mojto pismo ,ajde help nekoja ako ima informacija za komisijata
ke ti kazev za spermatozoid kolku , a za jajce kletki neznam . Treba da e besplatno vo procesot na invitro preku fondot , neznam neka me popravi nekoja so znae
Тууу величе баш ми е жал.. многу се нервирам кога некој не успева.. тууу! Обавезно закажи средба со докторот да видите што понатаму. Мора да те советува да направиш некои испитувања.. Сега исплачи се ако ти е полесно и со нови сили напред! Малку одмори па на лето пак. Те гушкам
Mnogu mi e zal ... a bev tolku sigurna deka imas bliznacinja. Bidi hrabra i cvrsta, taka trebalo da bide ovoj pat. Odmori se, sozemi se, i povtorno kaj doktorot. Otkazuvanje nema. Vaka ili onaka, so potesko ili polesno, do celta site ke stigneme. Nie sme jaki, cvrsti, odlucni..i nema nisto sto moze da ne odvrati od ona po koe sme trgnale
aleks kukla natasa fala sto me bodrite navistina m e mnogu mnogu tesko no ete toa e nadesta posledna umira ke se boram do kraj i znam deka koga togas ke uspejam
Bravo Velice, prav junak si! Znam deka ni najmalku ne ti e lesno. Samo hrabrost treba i sila da se izdrzi. A ti ova go imas!
veli4ekate a da si proveris preku krv?moja prijatelka minatata godina taka pravese test i izleze negativen,slednoto utro otide na doktor da i zemat krv i ispadna pozitivno,sega vo race drzi dve devojcinja.Ajdde,ajde,sepak potajno se molam da e nevaliden testot.
Veli4ekate, сонценце мило. Не вознемирувај се премногу. Тежок период, тешка вест, посебно затоа што секогаш потајно се надеваме на успех. Мила, не тагувај. Јас секогаш велам, да изгубам нешто неможам ако се борам, можам само да добијам. Соземи се, смири се, и немој да се откажуваш НИКОГАШ. Јас ова си го ветив уште на почетокот, кога дознав дека единствено преку ИВФ би можела да имам дечиња. Знаев дека ме чека тежок и мачен пат, ама најбитното е во нас самите - вербата, силата и желбата се тие кои нѐ водат до успех. Мора да си сигурна дека порано или подоцна сепак Господ ќе ти подари дечеиња. Овој пат така требало да биде. Одмори се, искулирај, еден период краток не мисли на ИВФ, пушти ги мислите да пасат. Потоа, собери сила и повторно во борба. Ќе успееме сите, тука сме да си дадеме подршка и да ни биде полесно на сите. А еден ден, запомни ми го зборот - Сите заедно ќе славиме П.С. Каков проблем имавте вие што се одлучивте за ИВФ?
Veli4ekate,kolku i da zborime ovde,znam deka nema zborovi so koi moze da te ustesime,no znam i deka eden den ke bide se,Gospod gi stava na iskusenie onie najsilnite,najhrabrite,a ti si edna od niv.Ti posakuvam se najubavo i sto pobrzo da ti se ostvari sonot
Veli4ekate mnogu mi e zal ama nemoj da se otkazes i jas cekam mislam deka i kaj mene nema dve crti ama nema otkazuvanje ke odeme do kraj ednas ke bide vo toa bidi sigurna