Mene mi bese transferot na 4-ti den i eve me 9-ti mesec se nadevam deka i ke zavrsi se kako sto treba Ne se zamaraj mnogu samo pozitivno misli si... pustam sreka na site da ne izraduvaat vo najbrzo i konecno da ja zatvorime temava
Aj da ve prasam TSH mi e 1.1 sto pokazuva toj rezervata li???Neli mi mnogu nizok deka imam mnogu slabi rezervi dva dena mi se vrti ova vo glava si vikam aj da si prasam jas.
I mene poslednoto in vitro Petanovski mi vrati dve blastocisti pa nisto ne bidna.Ako treba da bide ke se fatat I na vtor den.Ne macete glava sqmo. Kako resil Gospod taka
Tsh ti e hormon nq stitnata zlezda. A za ovarijalna rezerva Anti milerov hormon ili AMH.Kako znaes deka imas slaba rezerva?
Duso ako e visok togas e problem za ovarialna rezerva...Mene doktor Tase taka mi otkri deka imam problem so rezervite...Pred godina mi bese 7.2 pa so eutiroks sega pred in vitro bese 2.5....
Има еден куп научни истражувања на тема трансфер на 3 v.s трансфер на 5 ден. И научно е докажано дека шансите се поголеми со бластоциста отколку со 8 клеточни ембиони. Тоа се прави кај пациенти кои имаат поголем број на ембриони и кои се помлади но нема фиксно правило. Исто така со последните истражувања велат дека ембрионот исто се развива и во телото на жената и надвор. Значи ако се развие до бластоциста надвор голема е веројатноста дека ќе се развие и внатре. Но за жал во медицината 2+2 не се секогаш 4 ова не е математика. Мене ми вратија бластоцисти па беше неуспешно инвитрото. Значи има еден куп директни и индиректи фактори што влијаат при инвитро ....
Да не се разбереме погрешно. Не влијае дирекно на ендометриумот. Меѓутоа откако го намалив пролактинот, ми се среди ендометриумот...
А колку време не може да го симнеш? Јас со неколку апчиња на 2 стасав. Башка, ти земи си документи, поднеси си и ова е ситница - одма ќе се среди. Мене се ми се чини, ти изговор си бараш.
kaj mene na 5 den mi vratija edno, a tek na 3 den mi javija kolki se oplodile ,od 14 jajce kletki na 3 den bea 7 i odam na denot na transferot samo edno i toa mi go vratija.
Zenski ima li vrska koe vreme ke ja primam inekcijata progesteron zs utre mi e transferot pijam dobraston fombion aspirin i vaginaleti gel krinon??
Da ti kazam pravo i taka e donekade zimata ic ne mi se ode po bolnici a si go cekam i rez od hla kaj soprugot
како се чуствуваш најубаво, така прави @meckicka. јас многу би сакала уште утре ивф, и некаде август-септември да си родам близначиња. <3 не сакам да поминам тешка зима со голем стомак таман кај сите да ви се фати месецов и догодина со бебиња фотосесии под елка
Ти треба да си ја ставиш прогестеронот инекција денес/вечерва, така ти кажаа?? Мене трансверот ми беше закажан во 12ч ми рекоа претходниот ден околу 20-21ч да се боцнам Со лесно утре