Strumickite zenski mi se gubat.Momicka do deka stigna ti?Ima li nesto novicko? Meckicka oti se gubes?
@stevemila не се губам. 6 месеци чекам за нов ваучер. сега сум на пола пат. се мислев мегу Ивановски Систина и Трајковски NewBorn, ама вчера кога прочитав за Бирол малку сум back up. ама имам уште три месеци да се мислам ) немам слободни денови од работа, и не можам да одам по специјалисти. +барам некоја баба која прави масажи да обраќа матка во Струмичко уште ова ми остана не пробано
Невероватно значи, и јас сум со истата дилема меѓу тие двајца, со таа разлика што не ми се малце, па ќе одам на консултација кај трета докторка Хаос!
A da si zemes vaucer sega pred izbori gi davaat ko alva kojznae posle sto i kako ke bide. i onaka vaucerot vazi 6 mes.
Веке имам искуство со Трајковски. Ок е фин доктор, позитен, ама јас го сретнав во Гак. Таму беше малку расеан. Потоа Таше ми даде дијагноза аденомиоза. Сега ми е прашање, зошто Трајковски не го виде тоа кога влезе во матката со лапоскопијата или на сите тие прегледи, а Таше го виде на прва. Можеби не било до Гак, туку таков да си е по природа, малку занесен. За Ивановски имам слушено позитивно. И овде на форумот и во реалноста. Планирам да си закажам и кај двајцата 4д. Така ќе го запознаам и двајцата. Сепак тампирам да закажам 4д некаде пред да ми дојде, пошто аденомиозата била видлива тогаш. + дали вие кои имате машки фактор имате забележано промена во структурата на семенскиот материјал на партнерите? Кај мм некојгаш е 10% некогаш пага и до 1%. притоа и по сексуланите односи забележувам разлика во сктруктура. Некогаш е глатна, мазна. А понекогаш е полна грутки. Дали е можно ова грутките да е неподрижните?
Jas lezev 12 dena koga i pravev test preku krv.Prvite denovi samo do wc i za jadenje stanuvav.Potoa setav niz doma bidejki ziveam na 5 sprat bez lift,a i kolku i da ti se seta ke nemas sila. Ti pravese ivf ili doprva?
На 24ти имав трансфер еве веќе 7дена лежам и сите коски ме бола и јас станувамама се припазувам. Како помина со ivf успешно?
@Momichka јас имам многу позитивно мислење за Ивановски. Позитивец, муабетчија, да те опушти. Во однос на Боби, овој ми е премија. Не му влечам зборови од уста. За сега добар е, внимателен. Се мислев да одам во Њу Борн и јас, ама енергијата на Ивановски ми одговара и не бев.
А кој ѕи кажа да лежиш толку строго?! Нема научен доказ дека лежењето помага или одмага. Опушти се малку. Стрес поголем си правиш со тоа што правиш работи кои нормално не ги правиш.
Мене мн ми смета оти сум навикната да бида во движење а знам дека треба да одмарам и да лежам. Не ми кажа дали ivf ти е успешно и каде правеше
го вреднувам твоето мислење. пред некоја страна напиша дека и ти си правеле 4д кај него, и се поклопи со моите замисли. + alisijad ми остави контакт од Ивановски , и сега само си чекам
Е сега Сашка е проблем. Со циа треба да се бара. Знам @alisijad стално се жалеше од неа, па иста мака имав и јас. Ама победува поупорниот (напорниот де)!
Обично кажуваат да се одмара првите неколку дена и после тоа да се вратиш во нормала ама без кревање тешко да нема нагли потези како станување, седнување како од небо да паѓаш. А пошто ми е прво ivf и сакам да биди успешно како и сите тука и поради тоа одлучив да лежам 15 дена се додека не направам тест