Тие заради мутациите ги пијам. мака имам на Health Aid, а Q10 на Bios line. Претходно имац на синерџи. А хлебина тоа за што е?
Зошто не си земеш прегназон комплит? Ги има сите витамини во едно особено овие од групата Б, фолна итн... Мене Татјана ми ги препиша пред инвитрото ги пиев два месеци наместо едно по едно, ги пијам уште и за разлика од фемибион, премама, се поефтини..
Ајде првото поминало не знам зошто не ти дала претходно некаква припрема, ама сега се спремаш за наредно инф и сакаш да кажеш дека ништо не пиеш??
http://www.tentorium.mk/index.php/2013-10-20-23-17-48/1-9 Od koga pocnav da jadam od hlebinata, primetiv deka ovulacijata mi se normalizira, a so toa I ciklusite. A I zelbata e zgolemena
Sreden...ako nizok pod 2 togas slabi rezervite se,ako e nad 6 togas preminuva vo PSOS policisnicni...a sredno e od 2ipol do 4...normalni rezervi...
Ano fala na odgovorot,I mene mi bese prolaktinot visok piam dostinex I sega mi e 15,5 ama endrometriumot pak mi tenok,i predhodno koga sum nemala problem so prolaktinot endrometriumot mi bil tenok.A tebe sega prolaktinot kolku ti e?
Ne mi pomognaa ni estrofemot,sega se plasam dali ke uspeam da se postigne dobar endrometrium pred transfer
Pa ne bi rekla deka e najbiten embriologot toj ako ima ubavi i polni j.k i procisteni spermatozuidi togas ke ima sto da oplodi...Znaci so dobra stimulacija stasuvame do dobri j.k i posle so materijalot od partnerot tie rab.i so iksi gi oploduvaat.Jas vtoroto ivf go pravev vo remedika kaj petanovski mi izvadija 12 j.k so toa sto samo 9 se oplodija i od prv den se razvivaa vo blastocisti...A maz mi e so OLIGOASTENOTERATOSPERMIJA se mozno so terapii cuda se otru i zabe nemase podobruvanje ista mu bese...i toa e... da embriolozite go rabotat toa sto go postignal doktorot so stimulacijata redivnite kontroli na j.k se do punkcijata... Ne gubi nadez samo se ke ni uspee eden den i nie ke staneme majkicki.Te gushkamnajsilno iglavata gore ke uspeeme...inace tie Tanjicka sto gi piel partnerot nejzin na P....gi imalo i vo Bugarija i se 50€ skoro...no ist sostav imaat so condensyl samo sto tie imaat plus l-carnetin i drugi na L bea.Eve maz mi gi pie Condensyl i nema nesto podobruvanje bitno se drzi vo normala uste pred tri godini istata dijagnoza
sega sobiram dokumenti uste pa da se spremam ama uste ne znam dali da ja smenam doktorkata i ne sum pojdena kaj dr. za priprema
Pilence сега ја купив втората доза од condesyl и и викам на апотекарката по што се толку посебни овие апчиња и она ми вика па искрено нема ништо посебно во нив по состав ама ми вика само пациенти од ремедика доагаат вика докторите од таму најмногу ги праќаат, што значи или станува збор за некој процент или незнам што. Затоа што во ремедика ми викаат овие директно влијаеле на сперматогенезата дрн дрн дрн... Не губам надеж, ќе пробаме со condesyl 3месеци, ако не ја бива ќе бараме други .... наредни ми се sperm hope.
Toa e taka posto se prodavaat i vo aptekata na sistina taka da verojatno tie pacienti tamu si gi kupuvaat. jas ko sto sum svatila site ovie se gore dole toj sostav e sea prasanjeto e na kogo sto poveke mu odgovara od mixot. kaj nas imase podobruvanje od condensylot ama pa predhodno od spermotrendot ne taka da.....so gospod napred