Габуш како тоа откажување пред време?? Правиме за да успееме, не за да не успееме. Позитивни мисли мора да имаме!
Oh velicekate, mnogu mi e zal milicka, Denes isplaci se, pregrni go mazot ti,izvadi ja seta tezina...oslobodi se. Vnimavaj poveke na sebe, skoncentriraj se na raboti sto te ispolnuvaat i pravat zadovolna. Ne e lesno ni malku,no mora da najdes sila...eden den se ke bide poinaku...bog ni dava onolku tezina,kolku sto mozeme da izdrzime. Ajde,glavata gore. Te pregrnuvam
vcera ja dobiv gabriela od fondot i mi kaza deka nasiot predmet povtorno ke se razgleduval prvata nedela od mart,toa znaci deka i mart mesec mi propaga za invitro,treba okolu 8mi da mi dojde pa mozebi ako stigne pismoto do togas i ako terapijata mi bide od 3ot den ke uspeam,neznam od sto zavisi toa od koj den se pocnuva so procestot na invitro,od godinite ili nesto drugo e vo prasanje
jas ke pravam kaj orgaqndziski ako mi stasa pismoto na vreme mozebi ke pocnam i vo mart od 3ot den od ciklusot,ako se pocnuva od 21den togas krajot na mart pocnuvam so procedurata na invitro pa ako do togas ne se odlucis ke te izvestam,inaku ja do sega samo kaj organdziski odam i sum zadovolna kako pacient iako nemalo uspeh so bremenost,sekade se istite pari samo sto plus patot e maltertiranje i jas zatoa tuka ke go pravam invitroto
Има долг и краток протокол. Долгиот почнува окоѓу 21 ден. Терапијата е супрефакт за смирување на јајниците и спремање за стимулација. Краткиот протокол почнува директно од стимулација. Дури и да чекаш, јас мислам дека поарно да тераш долг протокол.
kukla21 mila nema otkazuvanje no jas nemam nikakvi znaci deka isto se custvuvam kako da nemam praveno nisto ama sto e tuka e nase e da go odime patot pa se nadevame deka nekogas ke ima kraj
Sekoj covek e razlicen. Ne mora da znaci deka ke inas simptomi. Poveketo se javuvaat vo 6ta, 7ma nedela. Odmaraj sega i bez gubenje nadez!
Feminki, ve molam ako nekoja ima info - kolku cini HSG proverka na proodnost na jajcevodi vo sistina? Braticetka mi e vo procedura na podnesuvanje dokumenti za vaucer za invitro, pa I rekle deka treba I toa da go napravi... Mnogu vi blagodaram odnapred.
kukla21-od sto zavisi dali terapijata ke mi pocne od 21vi den ili od 3ot den,ja na inseminaciite imav odlicni folikuli so klomifen po 4 folikuli imav,no zaludno
Тоа докторот ќе ти каже. зависи од општата состојба кај тебе. Некои и ги прашуваат- колешка моја ја прашале како сака.
Jas sum nova na ovoj forum,imav dve neuspesni inseminacii pa sega spremam dokumenti za in vitro.Kazete mi kolku se ceka na odgovor od fond dali znaete?Mene mi e mnogu strav,od hormonite li e ili ne znam od sto zakaciv jaka infekcija,i ne znam kako ke ja iskorenam..I sakav da prasam kakvo vi e iskustvoto od hormonite,dali imate nekoi fizicki promeni?
Od hormoni imam vlakna na bradata i na pupkite koi redovno gi sreduvam za cekanje odgovor od fondot se ceka dve nedeli do eden mesec od prilika . Sredi si ja taa jaka infekcija da ne ti napravi pogolemi probleme ponataka
Se plasam i od reakciite od hormonite,Od inseminaciite nemav nisto,a sega ne znam.A za infekcijata ne znam,mi e strav od nea.Ne mozam veke da slusam negativni vesti,sakam pozitiven test.
Mila ne se plasi . Jas samo sum piela hormonska terapija za dobivanje na ciklus . Opusti se sto e tvoe ke si dojde dali so insiminacija ili invitro bebeto ke si bide kaj tebe.