Јас исто го ставав под агол...Неколку пати отидов кај сестра да ме боцне,видов дека и она така го става и после продолжив сама. Кај ќе иде лекот, ќе се апсорбира
Mi kazaa deka matkata e super nema ni polipi ni nisto sega ke cekam otpusno pismo i zdravje da podnesam dok za vaucer
Не сношти ме искараја со ако покажи неточно што ако ова што ако она. И мажов почна да плачи да не сни се разочарале со тест поуво било преку крв и така уште еденеска ке се воздржам, утре ми е 14ти ден таман за бета. Утринскиве мечнини непрестануваа еве 3-4ден дома ми е хаос ама не ми се станува ролетните се пуштени така да комотно си лежам. А вчета бев на преглед кај матичната и таа малку ме распиложи додуша ниш не се гледаше ама ми кажа дека ендометриумот ми е добел како што треба да биди во бременост и виде некоја точка зумираше ама ајде да не те радувам пред време за два дена напрај нрта и се слушаме. А вчера и од систина сестрата ми се јави да ме прашала како сум и и ксжав за утре па здравје госпо утре.имам мн места за јавување само се да е како што треба да биди
Anamarijaaa ajde samo za ubavo dae da bide visoka beta i I da se raduvame site,kaj si cekala tolku pa za uste eden den ke izdrzis
Еве парашав ми рече сестрата требало под прав агол цела игла внатре,како во упатството,така да си знаете,ама не било страшно што сум ја ставила под 45 степени.
Супер!! Собирај документи и поднесувај, ако чекаш отпусно ќе се изначекаш јас го задов за 3месеци, ако баш мораш достави им ја потврдата само претходно заверија
Zdravo feminki kako ste denes mi e cesti den od transfer koga najrano mozam da napravam test mn se plasam od rezultatot....
Пазете со материјал од дома. Повеќе од два часа не смее да се држи на собна температура, си имаат они специјален начин на чување. Еднаш во Ремедика мм кога чекаше за спермограм и спермокултура - пред нас имаше човек што носеше од дома. Го вратија затоа што материјалот го носел со себе повеќе од 2 часа.
Zdravo na site, deveti den od transfer I od sinoka imam bolki vo stomakot. Prijatelka sto imase uspesno in vitro mi kaza deka isto imala bolki I deka se pomina dobro. Vasi iskustva?
За спермокултура не е проблем од дома, проблем е за спермограм. Важно е само добро веднаш да се затвори чашката и толку.Најдобро е во рок од пола саат од оставањето на примерокот да се однесе. Да не се остава на ладно, најдобро е да се држи на телесна температура, под рака на пример. Иако, ова повеќе важи за спермограм, ние го практикувавме и за спермокултура, така пишуваше на една брошура од адриалаб која ни ја дадоја.
Site dokumenti mi se sobrani uste ova, a kakva potvrda ne mi dadoa nisto, duri i od hsg mi go zadrzaa otpusnoto
Кога ме испуштаа ми дадоа потврда првенствено таа служи за регулирање на боледување, но и има еден број па по тој број те бараат да ти го дадат отпусното. На таа стои што ти правеле, терапија, потпис од докторот и факсимил од клиниката, истото што ќе ти пишува и во отпусното кај мене имаше реченица само плус. Хсг то и крвната група ќе ти ги вратат кога ќе го зедеш отпусното. Побарај препис од извештајот за хсг од кај клиниката која си го правела, ако е од приватна најмал проблем, за од државна не знам.. ^^ а и без таа потврда не ме испуштаа ги чекав 2ч да ја напишат, зарем ништо не ти дадоа кога те испуштаа?? Провери може е кај тебе но твое е да појдеш долу да ти удрат печат..