За спермокултура немора да е одма носењето.Во Систина кога правевме ни рекоа 40тина минути не било проблем,само јас кутичето го носев под пазуви во колата за најтопло да биде,така ми рекоа
Па добро, тоа е одма... Ова ви викам и за спермограм му кажаа на човекот до 2 часа дека не е проблем, но температурата треба да биде собна.
На 14ти ден преку крв а тестот може да не покажи точно и да си напрајш полошо ајде не се многу уште осум дена одма ќе поминат ти само лежи си уживај си и не мисли на тестот
Bravoooooo sekoja ti cest ti si jaka zena sega ovoj skreching da go olesni patot do uspesho ivf od se srce ti posakuvam...I jas ke pravam sigurno posle bozik i posle ivf...so srekjickaaaaaa
Mene me bocklnaa tamu 0,1mg i trebase po tri dena da se bocnam se bocnav i proverka na leukocitite na 5 ti den trebase od ET i mi bea 22 i petanovski mi ja prekina...Mislam deka e nesto ko kortiko za organizmot ne gi prepoznae ko strano telo i da si se fatat i da si rastata tamu 9 meseci..2700 den japlativ no za zabe no mi bese uspeshno tia ivf..Zatoa kako ti rekle taka pravi iglavceto gore ke bide sevo red ti pustam srekjickaaaa
Тоа е различно, пишав ако имаш свој донатор ќе одиш каде сакаш, но не сум упатена дали по другиве клиники има банка за донации освен во Систина..
Еве ме мене со две бластоцити домче .Ме оставија да лежам повеке од два часа во њуборн.Туку по пат ми текна дека од цела терапија не видов естрофем да мк дадоа. Утрогестан 3х1,декортин пет дена по еден,бускопан два дена по двапати,на четири дена прогестерон депо,клексан двапати и преку еден ден аспирин.Ова и после пункција горе доле беше исто.
http://cajeviza.net/t-progesteron-sta-uzrokuje-manjak-i-kako-povecati-nivo-progesterona/ Еве ти нешто на крајот има како преку исхрана да го покачиш прогестеронот.А за д витамин има и во бетаимуно,и тие се добри за јк,Бирол ми ги даде на консултација кога бев.
Истата шема ми ја кажаа на примање и проверка на крвна слика ... само што ја платив 3400 ден. Па ќе видиме дали ќе има ефект. Се надевам
Вит Д има во се што пијам ама многу е дефицитарен значи ми треба чиста форма плус.. Фала за линкот, ќе го прочитам убаво и сигурно ќе применам ама сепак терапија плус ќе ми треба 1.5 ми е Јас кога бев ми рекоа да испитам.. утре ќе видам што ќе дадат, ај плус уште едно апче што е тоа за мене ^^ За 15дена чекам да не израдуваш со висока бета ептен верувам дека овојпат се ќе биде поинаку, две срциња ќе чукаат 9месеци во мешко
Ajde beba, ovaa godina da ja zavrsis so dve srcenca vo mese, a dogodina pod elka pokloncinja dedo mraz da im ostavi!!! P.s. Imase li uste za zamrznuvanje?
Да четири на трет ден и уште четири ке видат до утре како ке бидат ако продолжат да се доразвијат ке ги замрзнат,оти не неа денес бластоцити.