Kazete mi od kolku mg.primate progesterone depo. Jas prethodniot pat primav po 250 mg.na sekoi pet dena a nikoj ne mi kaza od kolku mg.da kupam,dali e mnogu ili malku ? I kolku treba da bide estradiolot pri primanje na fostimoni. Utre na 7 den odkako primam fostimoni treba da ispitam.Pred 6 meseci koga pravev invitro na 10 den koga ispituvav krv mi bese 603.Primam jaka terapija a po 6 jk mi vadat.
девојчиња имам две прашања дали тежината е проблем за постапкава колку ке е успешна кочо димитровски ми рече да јадам мн мрсна храна за да накачам килажа па се плашам да не тоа што сум слаба влијае на ова што не успева, и второ ми покажа испитувањето кај него зголемени тироидни хормонски антитела ми рече со некој ендокринолог Милчо богоев да се консултирам прашањето ми е дали и тироидниве хормони може да влијаат на неуспехот од инвитрото?
Auuu mashalaaa cenive jako ripnale ccc strasno epa sega noviot del od 15.01.2017 ke go pustaat i toa treba da go plakjame nie sto ame tamu za maka....toa e srce mora da se borime da uspeeme no krivo mi e sto vauceri za prvo dete se isti i za vtoro i treto nemam protiv toa no bar 4-5 vauceri da ima za prvo dete bar da ima i nas nekoe da ni place doma...ti posakuvam srekja i jas posledno ostanav bremena so poslednite dve embrioncinja zamrznati...
Крвната слика каква ти е?? Мене за висината килажата ми е малку, мајка би додала дека изгледам неухрането, бремена останав со -7кг и од ова што сум сега, ама крвна слика топ.. Докажано е дека нема никаква поврзаност килажата со бременост, секако ако не е екстремизам.. Тироидните хормони играат улога во забременувањето, посети ендокринолог да ти пише терапија..
Se soglasuvam so meckicka. Mene mi bese isto mnogu nizok.Koco vo Hemolab mi preporaca Vit D 1000iu na Dr.Wolz I mi se sredi. Sea pijam vigantol po 5kapki dnevno. Ne sum go proverila nekolku meseci se mislam dali pred in vitroto da go ispitam ili da ne se zamaram so nego
Super brojka. So sreka dusicke da se fatat I dvete. Pa posle use edno in vitro pak so dvecki I uzivaj
Kade se meri vit D? Mene Dimitrov mi rece samo folna i premama da si pijam pred ivf (treba vo jan pak). sto e za pravo mi rece i samo folna dosta ti e ama aj cim si zapnala da pies neso zemi si premama Btw stigna i vtoriot vaucer
Се согласувам целосно барем до петти обид да даваат за прво дете се е прескапо кај сме психички преоптеретени уште финансискиот дел убива. Ме расположи многу со твојот успех <3 кое инвитро ти беше?
И јас мислам дека нема директна поврзаност на ниска килажа со успех освен ако не ти фали нешто конкретно во крвта (железо, витамин и сл.) јас имам 50кг Петановски кога почнавме ми рече само гледај да не ослабеш повеќе од ова но не е пресудно.
Јас сега ке примам на четири дена по 250мл.Не е многу а и мислам дека толку си е грамажата дека нема други освен пролутекс кој е помалку ама тој е за поткожно.А за естрогенот зависи од брпјот на фолекулите колку повеке повисок треба да е после одредено време стимулации А пред да почнеш треба да е на трет ден низок.Барем така мислам.
Nie sme diskriminirani na toj nacin nekoja za cetvrto dete ke iskoristi duri 12 obidi a nie samo tri ne e fer ova zatoa imase i kavgi
^^ да редактирам за нискиот прогестерон и вит Д! Пореметен имунолошки систен, стрес, отсуство на овулација, вредностите засега не ги зема како дефинитивни (пред 3м беше последното инф) ми препиша ВитД 2*1 од Dr. Wolf, мака пиев по еднаш сега 2*1, комбинација на магнезиум, цинк, Б6.. 2*1 Останатата терапија ми останува иста.. Контрола за 1месец.. Ми рече крвна слика да проверам ама вчера и тоа направив се ми е одлично железо 26, хемоглобин 13.. једино холестерол 5.8 а граница е 5.2 ама тоа резултирало на претходново..