Zdravo na site.da ja zpocnam mojata prikazna koja i ne e tollku ubava.vo brak sme vece 10 godini. Prvoto invitro zapocna 2009 Remedika.Zabremeniv no imav spontan abortus vo 7 nedela.po pauza od 4 godini pak se odlucivme za ivf no ovaa vo Plodnost za zal neuspeshno..podve godini pauza otidovme vo sistina,se super teceshe,duri zabremeniv.no mojata sreca zavrshi so najlloshoto neshto shto mozhe da i se sluci na edna majka.Vo 27 nedella trebashe da go porodam bebeto,no mrtvo.Od togash se ushte ne mozham da se sozemam.
Јас да сум не би чекала ни ден повеќе јас денеска дпзнав дека првото ивф е без успех ама не се растажив мн и сега со нетрпенир чекам нареден циклус и пак одново почнувам нема откажување
Кој бе душо одма ке те стимулира?Или имаш замрзнато.Мене сите ми викаа барем три месеци да поминат од симулација.Не е играчка тоа.А може па на природен циклус ке пробуваш со две три инекции?
I jas edvaj cekam da gi zavrsham analizive pa da pocneme pak.No sekako ni trebaat i finansii oti vaucerite gi iskoristivme.
podobro da ne vi opisham shto se sluci.se beshe ubavo ,bebeto ubavo rasteshe .Tie shto gi gnaeme za profesionalci znaaat i de kako da ti ja utnat rabotata.Na dvete skrininzi Dimqev beshe zadovolen.Potoa rastot na bebeto prestana i malloto ostana na 550 gr.i zatoa morashe da go abortiram.Ne gledaa qoravite deka cirkulacijata ne beshe dobra megju mene i bebeto,trebashe vednash da me vkluqat na kleksani.
Napraviv nekoi analizi se ushte ne gi zavrshiv site.Kleksani ne primav ,do 12 nedela fraxsiparin i analgin.
Се надевам дека наредното ќе биди успешно... а можи дури чекам наредно да ме изненади па да нњмора пак овој долг пат да го врвиме ама сепак нема откажување
Незнам како ќе биди само кпга се јавив кај лазаревски ми рече нареден циклус кога ќе добоеш да ми се јавиш и ќе се договориме што понатаму. Можи на природен ќе биди. А за тоа тогаш ќе му ја мислиме а сега што преостанува на нас е да почнимр пак интензивнп да работиме на случајот
Sedmi den od transfer napraviv test negativen za zal najverojatno ova e moeto prvo neuspesno invitro...
Полека не се разочарувај многу е рано, кај некои покажува уште во 7-8ми ден кај некои после 12-14ти, подоцна се вгнездил плодот, подоцна имало имплантација можеби ^^ еве зашто не треба да се прават порано тестови!! Стресот чуда прави!!
Ddimeri ispituvase li vo bremenost mene mi rekoa odma so pozitiven test ke treba i ddimeri da meram sega odi na imunologija ispitaj ako nemas ispitano vrodena trombofilija