Sega laptop u raka i simni si serii....nekoja so poise sezoni i nekoj sitcom i za cas ke ti pominat 2 nedeli....pak ke kazam mene top mi bese lezenjeto doma
Ајде немој да се секираш. Сега одмарај и забавувај се во предпразничните денови, па после нова година пак... Извини што вака ќе те прашам ама ти кај Лазаревски беше така? ако се сеќавам имаше 13 фоликули. Од нив еден извадија или само еден се оплоди?
Не за џабе докторите викаат тест преку крв на 14 ден. Незнам зошто си брзала, сега само стрес си си направила непотребно..
а така, писни малку @stevemila. АЛОООО @Lina 25, да требаше на 7ми ден тест, сите ќе правевме. толку време си чекала, уште 2-3 дена или 5 не можеш да издржиш Абе лежи, чити книга, гледај филмови. Не брзај. Што е твое ќе дојде во вистинско време И сега 7ми ден, го стресуваш ембриончето од тага. Пушти му еден добар филм да има причина плус да остане закачено во матката кај мама
Искрено ако добро се сеќавам, за моето прво (неуспешно) ме болеше се од ден на пункција до крај. Грдите исто ми беа потечени од почеток. Знев дека е неуспешно кога одеднаш ми спласнаа како балони. Тоа и кога треба да добијам циклус ми се случува. спласнуваат и за најмногу 12 часа добивам. Сега на пример сеуште се боцкам, а градите веќе ми потекоа, за грчевите да не зборувам со оглед на големиот број фоликули.. Не си ја оптеретувај главата...
Ama taka de. Se nerviram. Praat stres I na drugite I da gi podlazat da praat I tie test. Ova se ubavi momenti I treba da se iskoristat. Koga ke zemes da lezes I da gledad filmovi?!Nie zenite peraj, peglaj, gotvi, cisti. Abe uzivajte I razgalete se
Имав понеделникот, а вторникот малкуцка. Во понеделникот го испив последното микрогинон и после контрацептиви обично добивам за 2-3 дена. Ќе следам до утре па ќе видам дали сум добила
Јас имам веке две ивф ова ми е трето.За градите со првото ме болеа уште од стимулација за второто не ме болеа,може малку на среде тие две недели да почнаа па ме болеа и после менструација кога ми дојде тогаш.За стомак ме наболнуваше и првото и второто повеке.Прашав за тие со позитивно инвитро да ми кажат дали и тие имале,за негативно инцитро веке знам.Фала ти не ти е злонамерно можеби,ама ми викаш да не се оптеретувам со мисли а ми кажуваш те болел и тебе и ти било неуспешно.Кога ке прочитам прашање на феминка со симтом што и јас сум го имала и а неуспешно ми било ивф,не и пишувам за непотребно да не ја нервирам,оти можеби нема веза можеби кај незе друго ке излезе.Баш свеж ми е примњрот со феминка што имаше кафеав исцедок,не и пишав ништо (дека и јас така имав и на крај ми дојде) дур не кажа дека направила тест и дефинитивно и дошло.Не се лути но непотребно ти беше мислењево.
Душо извини ако те вознемирив. Мидлам дека погрешно ме разбра. Коментарот ми беше во контекс дека симптомите се исти.организмот на пункција ило трансфер незнае дали ќе биде успешно а ги продуцира симптомите. Единствен симптом за неуспех ми беа издишаноте гради. Во секој случај ти се извинувам уште еднаш.
Ако ви е премногу тешко да лежите подобро малку размрдајте се низ дома (времево не е за кругче надвор инаку и тоа е опција), подобро отколку нервите 24 часа да ви работат. Лежењето две недели никако не влијае на резултатот.
Denes bev da proveram estradiol I mi bese 91 punkcija mi zakaza za vtornik vo 9 casot. Pri eho pregledot mi kaza deka imam dva pogolemi folikuli a drugite bile mnogu mali, slabo rastele.Kazuvajte soveti sto da pravam za da porasnat folikulite.Dosega 6 dena primav po 4 fostimoni a od denes mi dade po 4 merionali.Soveti I iskustva.Vi blagodaram.
Jas pravev dve invitra pa nieden domasen test ne napraviv kratko i jasno ne im veruvam zasto ako betata e pod 25 oni ne pokazuvaat ase sto e nad 5od betahcg znaci bremenost inaku jas sega mnogu se nerviram oti go nema seuste rez od prolaktinot da mi stigne na 21 mi zemaa krv na endokrinologija i seuste mi gonemaat prateno po posta po se izgleda i rez od hla ne e gotov seuste
Еве мила јас ќе ти одговорам. 4 неуспешни, 2 биохемиски и 1 успешно (21недела сум). Симтомите секогаш или биле или небиле без разлика на успехот.Симптоми може и цела бременост да се нема или да се има. Необјасливо е чувството кога е успешно.Самиот ТИ си осеќаш одма. Еве овој пат имав проблем имав тт, мислев се разболувам.И ми се појавија вени на градите,топли бранови и потење и ужасно бев поспана.Но,еве имам пријателки кој буквално немале ниеден симптом и се бремени,некој и породени.Болки т.е. менструалните болки исто не се мерило за успех. Овој пат кога успеав за прв пат не барав ниеден симптом зашто знаев дека крајот ќе биде или + или - . Направив Бета уште 12ти ден. Имав исцедок 11ти ден и до крај на 12та недела уште 4пати по малку.Ова го потенцирам зашто розе-црвенкаст исцедок не е мерило за неуспех.Многу го имале и ќе го имаат зашто е чест во ИВФ процедурата (за тоа има на google) може да е хематом или другиот ембрион кој не се развива и не е ништоооо страшно да си знаете за понатака. Друга работа е што :доколку нема шроблем со цервикс и скратено грло,претходен серклаж НИКАКОО строго лежење! Тоа ниедна клиника странска па и наши специјалисти не го препорачуваат.После трансфер одмарање 2-3дена (но не лежење константно жени драги) па тоа е бре шок за организам нит циркулација има матката така. Буквално си функционирате нормално,нормално без тешка физичка активност.Еве јас и пријателка моја со исто многу ивф од трансфер си бевме на ручек у кафана, од 4ти ден си чистевме прашини и со џогер у раце, си шетавме по гости итн. па еве не многу не има такви. Успехот е најголем кога телото е опуштено,релаксирано,без оптеретување со симптоми и споредување едни со други (сепак сите сме различни) , шеткање и дружење до Бета со пријатели итн. А нај најбитно е да се има верба и да се верува уште пред започнување на процесот и дур трае дека е успешно,дека сте веќе бремени,па и да си купите нешто бебешко во тие 2недели,да се визуелизира бременост,имиња,бебе итн. Верувајте успева колку и чудно да звучи.Од искуство кажувам ете мене ми требаа долги години и мн неуспешни Ивф за да го сватам ова и кога го сватив,се опуштив и се понашав како ни Ивф да неправам,па и тие 2недели 80% не ни размислував дека сум во исчекување и се понашав нормално,ниеден форум не отворив ни на google читав - е тогаш успеав јас па и многу други што ги познавам. Се извинувам на долгиот пост Ви посакувам од се срце 2017 да сте со мешиња сите Посебно на @stevemila и посакувам дупло поубаво од мене да и биде.И знаеш дека за што и да ти треба сум за тебе тука, иако е виртуелен свет не се знаеме, но твоите пп ми се најдраги
Срцко јасно ми е се тоа,и за симптоми и се.Не барав симптоми,втор ден ми е рано е за симптоми,само ме интересираше болката во стомакот дали е знак дека ке ми дојде или и тие со успешно ги наболнувал на почеток ме интересираше.Оти на двете ме наболнуваше ими дојде пред време.Фала
Srcka moja najsakana.Iskustvoto ne uci na strplivost I izdrzlivost.Samo taka ke uspeeme. Te guskam sofic moja.Edvaj cekam da pocnam .Mene voopsto ne mi e nisto tesko od toa.Zasto znam za sto se boram.I jas ko tebe mislam deka lezenjeto ne e presudno no vo mojot slucaj moram zasto mi e skrateno grloto na matkatq radi cin 2. Tatjana bas toa zborese so Birol proslio pat deka ke mora mnogu vnimatelno so mene
@bebaa srcko stomak naboluva i ke naboluva od hormoni, pa od sugestija, pa organizam e so godini naviknat na menstruacija itn. I posle pozitivnata beta (veruvam deka ke ti e pozitivna Daj Bozeeee pamti go muabetov ) ke vidish deka do kraj na poragaj stomak,preponi,pa kako sekoj moment da ke doboesh ke se osekash periodite koga si trebala da dobies, pa i opshto. Hormoni se u prashanje i organizmot e so godini naviknat na menstruacijata....ali ke te naboluva i kako ke ti raste stomakot pa ke ti smeta da si obleces chorapi hahabhaba @stevemila ljubavi znam za tvojov sluchaj i ti kazav ich ama ich da ne mu ja miish, zashto znam u pp ke mi se zalish za nekoj mesec kako kicma te naboluva, pa si se zdebelila, pa kako stomakot ti e smesen eeeee nego src skraten cerviks ne e strasno uzivaj, samo ke treba da odmarash. Eve gi dve prijatelki so skraten cerviks pa praen serklaz ednata noemvri se porodi so simceto, a drugava ja chekame sekoj moment super isteraa samo si odmaraa za toa zdravje ke zborime drug oat u pp. Te chekan so info koga ke idesh kaj Tanja i pozdravija pak od mene
Of srcka taa.Kw se zalam togas sigurno hahha.Ama ako tie se ubavi bolki. Ke ja pozdrav am sekako srcka,za edno dve nedeli bi trebalo da dobijam I da odam