ti se baagi podebela od mene belkim koga ke ostanam trudna ke kacam I jas nad 50 da se nadevame deka nema problem da mi e ova hihi
Да кај лазаревски сум, ми извадија 13ама само една се разви нпрмално и само таја ми ја вратија сепак и таа не успеја да опстани.
Ne lakuni nemav no imav minimalistiqki hematom taka pishuvashe vo izveshtajot od obdukcijata,ne dopler ne mi napravija,ama mislam Dimqev vo skrininzite trebashe da go vidi toa...
ne treba da imash simptomi,jan na 11 den napraviv test negativen beshe i ne znaesh kollku placev,na 15 den preku krv pozitiven izleze ,no za zhal zavrshi na llosh nacin
Требал - нетребал, видел - невидел сеедно е веќе, не е темелен, кој искусил најубаво знае една од тие сум и јас! Лошо водење на бременост Најдобронамерно, затвори ја таа страна, што побрзо тоа подобро, бебчето нека биде само убав спомен. Чувај си ги нервите, силите, чувај се ти, зеди си време колку ти треба, но не премногу, ново инф и за 9месеци 2бебчиња да држиш
Ne go parvam ova zashto sakam da se zhalam nekomu veruvajte,samo sakam da gi otvorite ocite da ne vi se sluci istoto,oti na kraj nikoj ne prezede odgovornost me ostavija sama da se spravam so situacijata.barajte vo tekot na bremenosta da primate inekcii toa e.
Прочитај погоре што сум ти пишала. Ист слепец, покатастрофално заврши, пута два + и јас настрадав! Камо да си се зачленела порано и да си ме прочитала, можеби се ќе беше поинаку Слободно да се жалиш и за жалење е, море и за викање е, тука сме пред се за помош и подршка. Целта ми беше да ти укажам колку побрзо поминеш преку тоа, колку побрзо сватиш дека така требало да биде (знаеме колку не требало ама..) толку побрзо ќе направиш чекор напред, напред до целта, износено, родено живо, здраво, бебче
Идиопатска неплоднос кажано стручно. Сите испитувања се одлични пд пап хормони канали спермограм крв. И пак не сака и несака ебе вејке 7години се обидуваме, последниве 3 активно.
неколку од нив се развиле на два дела и птестамале да се развиваат две биле празни една четириклеточна а едната осумклеточна таја што ми ја вратија. Имало неколки што се развивале непрљвилно. И мене ми е малку чудно од 13 само една успешна
Јас имам крв ама не како мормална мен онака малку само кога се бришам. А од време на време ми паѓа по некое парталче незнам дали е нормално. А после неуспешно ивф има некои испитувања или не? денес малку повеќе се уморив и имам големи болки во грот како нешто да ме трга сето ова ми е непознато и затоа незнам дали вака треба да биди ако знај некој нека кажи....
Јас ако добро се сеќавам уште истиот ден кога правев тест. Дури и за инсеминациите исто беше, Дента на тест или најдоцна наредниот ден и покрај сите терапии што ги примав. Ама кај секого различно. Имало случаи каде заради терапија со утрогестан или естрофем имало задоцнување..
А имаше ли некакво објаснување Лазаревски. Кај мене беше слична ситуација. 13 фоликули, извадија 9 јајце клетки, од кои 7 почнаа да се делат, арно ама нешто се случи ми се јавија итно за трансфер на втор ден. кога отидов за трансфер имаше само 3 од кои 2 ми вратија, а едниот ми рекоа дека џабе ќе го замрзнувам не е добар. на крај објаснувањето беше само лош квалитет на ј.к