Аспирин, пре мама, кринон гел , естрадиол, естер ц неколку дена и добрастон ми дадоја од ко почнав да крварам
Epa toa sega ke izleze posto ne se apsorbira da ne se cudis mnogu izgleda. i batali sea tazni faci sledniot pat ke bide
Жени некоја од вас кажуваше од пролутексот и се јавиле црвенила и чешање на стомак па од некоја маст и поминало,ај нека ми каже каква маст?Ми рекоа од ациди борици да ставам облози ама да провам и со маст сакам
Jas imav edno ivf na gak normalno neuspeshno,vtoro ivf vo remedika so biohemiska i posle eden transfer so zamrznati isto biohemiska i vtoriot pat so zamrznati beta 216 po 10 dena 3860 no za zal taka mi trebalo da bide vo 6 ta nedela prvo exo vo iste den konstatiraa bremenost i po 3 h prokrvarev i spontan abortus...I sega eve po 7 meseci go dobiv i tretiot vaucer i se spremam za skreching i posle ivf pa so gospod napred mora da se borime na makata se poznavaat junacite ke uspeeme site sto sme tukaaa samo sila Gospod da ni dade i zdravje za da se borime i izdrzime.Ne gubi nadez Gospod za site ima plan
Никако губење надеж мора да биде колку и да е мачно ќе успееме сите што сме волку упорни, истрајни и со ненадминлива желба за дете.
Mene mi se sluci na 15 ti den od koristenje na Prolutex inekcii vo stomak gi bockav mi se napravija plikovi ogromni ko so pegla da sum se gorela i cesanje nenormalno...bev na kozno kazav deka bev togas bremena na sam pocetok i mi dade Gjingjira sprej za bebinja ko talk pudra mi smiruvase no ne taka i rece ako ne smiruva i ne se povlekuvaat crvenilata ko celi polinjami bea da se mackam Afloderm toj e najnisko kortiko no mi kaza dva pati na den bez ptreteruvanje...I togas koga sepak ne se povlekuvase od nisto Dabriston prodolziv da pijam a inekciite petanovski mi gi prekina...odi na kozno ili konsultacija so ginekologot sto ti pravel ivf...jas do ludilo se cesav...
Јад со пролутејс веке не се боцкам,само пет дена после пункција,и тогаш ми излегоа одвреме на време ме чеша но издржливо.Си реков штом ги прекинаа ке се повлече но еве не се повлекува па затоа се јавив во њуборн да прашам.Сестрата ми рече ациди борици еве ставив се повлекува црвенилото но одкако ке ја тргна облогата по пет мин пак се јавува.Ке видама и утре како ке биде,може ке се повлече.
Ќе можи некој да ми кажи што ако двајцата партнери се со иста крвна група. Некој со ист проблем. Изумив да му спомнам на докторо леле можно е тоа да има некаква врска со неуспешно ивф ???
Систина ,њуборн, ремедика за овие клиники знам дека имаат склучено договор со банки за јк .Инаку и јас сум исто за со донирани јк.Во систина др поповиќ ми објасни вака за 8јк е 6000е но фондот го покрива оплодувањето и парот плака само 4000е за во њуборн за 4јк е 4500 е не покрива таму фондот ништо немаат склучено договор.за ренедика ми кажа во рака членка на форумов дела за 4јк е 3500е од кои 1000е покрива фондот.Се надевам малку ти помогнав најдобро е во сите три клиники да си појдеш на консултација за да ти објаснат подетално.
Добро утро на сите што сте станати, што не споивте на работа па мора да си гребете кола сабајле како мене оваа тема е изгледа најпишувана, два дена ме нема и веќе има неколку страници пишувано, не можам да постигнам да ги прашам тие што пијат мака, дали пиете и аспирин? мене ми е препишано и мака и q10 и аспирин а гледам дека не треба аспиринот да се пие со нив, и никако не можам да направам распоред кое кога да го пијам. и сега пијам аспирин рано сабајле а q10 после ручек демек им правам растојание, а мака не пијам , не знам кога ...дај кажете совет
Прв пат слушам за мака, Q10 и аспирин дека не се пијат заедно.. Од каде ти е информацијата? Јас пијам истовремено мака, Q10, аспирин, фолан и DHEA