Mene doktorkata mi kaza nema potreba da pijam maca. I kako ja kupiv taka si stoi vo frizider. Inace piev edna nedela I aspirin isto
Едно прашање до женичките кои правеле досега инвитро во Систина - Дали е точно дека ембрионите ги оплодуваат на природен начин или некако пола/пола, а не со ИСЦИ? Се насекирав сериозно кога разбрав..
Не, тек сега разбрав, и тоа не од таму туку од други сосем случајно Не ми е јасно зошто така ги работат?
Според Боби, така било подобро. Демек дел они ги оплодуваат, а другите сами, природно, па демек поарно било. Мојата теорија е дека имаат гужва и дека икси бара повеќе работа т.е. секоја една ј.клетка треба посебно да се оплодува и тоа е повеќе работа, отколку да се остават самите и тие да се оплодат.
Not good! Јас имам по 5-6 јајце клетки.. вака ако ги остават еден ембрион едвај ќе извадат.. а последно ќе ми е од фонд. Најдобро да зборам со нив,.. не одам таму ако не ми ги оплодат сите со икси
Можеш да се договориш со докторот и да инсистираш. Еве јас си кажав дека сакам икси на сите. Начелно докторот се согласи, ама ќе видиме. Ќе си зборам цело време едно те исто. Мислам ако имаш малку ј.клетки, секако со икси ке одат.
јас правев меѓутоа искрено првпат слушам за ова се надевам не прават така , од каде ти е информацијава?
инсистирај ... за 1-вото ин-витро имав 3 ј.к. од кои едната беше мала и не ја оплодија, другата ј.к ја оплодуваа природно и таа беше во ред, додека 3-тата со иски не се оплоди.
Од една докторка на друг оддел таму, и од една друга докторка од Ремедика. Двете исто ми кажаа.. Колку јајце клетки имаше и колку ти оплодија?
јас имав многу малку т.е само две извадија но наводно дегенерирале одма дента што се десило којзнае ако правеле вака ко што викаш пола пола или природно се ми е јасно зошто не е успешно и дегенерирале, а во шемата ми беше заокружено дека сум по долг протокол-икси
Не е до тоа мислам.. Ако дегенерирале јајце клетките, значи не можеле ни да ги оплодат.. А ако пишува по ИЦСИ значи не чекале природно туку имале намера по овој метод да ги оплодат. Можда се обидувале.. Веројатно е како што кажа кукла, ако се малце јајце клетки одат со ИЦСИ. Кај тебе повеќе делува како до стимулацијата да е проблемот..
Jas nikogas ne sum so iksi metoda. Koga bev na endocrinolog se cudese dr.I mi za pisa na rezultato odozgore icsi vika ova sleden pat da insistiras.Sekogas mi vadea mnogu jajce kletki kao site dobri a nikogas ne zamrznavme embrioni kao ne se kvalitetni.E sea ke zboram so doktorkata kako ke bide.Neznam New Born kako rabotat
Devojki, 12 den od transfer, pravev test, vrednosta na BHCG e 44.2 no krvaram po malku. Se konsultirav so doktorkata, rece da miruvam da ja pijam terapijata I vo ponedelnik da go povtoram testot. Nekoe iskustvo vase?