Vo New Born site jk so icsi gi oploduvaat, bez razlika na brojot na jk. Jas gi prasav za da znam kako im e procedurata i rekoa ne odime na slucajnost, se e so icsi metoda.
да, секој да си дочека. Имам приметено кај докториве на почеток кога одиш кај нив, се расфрлаат со дијагнози, напрај ваков тест, напрај таков тест,ова е проблемот она е проблемот и кога ке стигнеш до ин витро и не бива- почнува кревањето раменици. И продолжува...
Мислам сека во њуборн само со методата икси оплодуваат така каза во една емисија мислам дека фактор здравје се викаше таму др Бирол кажа дека тие оплодуваат само со икси.
Vo Sistina da vo princip rabotat taka, takov vpecatok steknav jas. Prirodnoto spojuvanje na jajce kletka so spermatozoid go smetaat za ponormalno I soglasno toa I podobro. Zatoa sekogas davaat sansa del od jajce kletkite taka da se oplodat. So ICSI odat isklucivo koga znaat deka prirodno spojuvanje, soglasno dijagnozata e nevozmozno. Taka kaj nas vtoroto IVF ni go pravee so ICSI samo poradi losata morfologija na spermogramot na soprugot. I sekako vrz osnova na iskistvoto od prvoto neuspesno IVF koga se bea oplodija samo j.kletki so ICSI metoda. Vo vtorovo poveke se oplodija, imase I za zamrznuvanje.. Nie sepak ne se odluvivme za zamrznuvanje na vtor den, ni bese prerano da znaeme dali ke bidat vo red.. da ostavaat prostor da moze da pocekame do 5 den da vidime dali ke se razvivaa pravilno ke bese mozebi podruga odlukata. No oni za zal odma samo pari da zemat. Cekame sega beta, za nekoj den pa ke vidime..
Lele devojki jas vo vtornik sum na punkcija kaj Popovic.Mnogu malku imam jk edna bese 17 mm, vtorata 11 mm, tretata 7 mm I cetvrtata 6 mm. Primam po 4 merionali uste denes I utre,vo nedela stop inekcija. Mnogu me faka strav dali ke ima dovolno za da mi gi oplodat. Sekagas mi vadele po 6-9 jk a sega na eho vide samo 2 pogolemi. Dali ke porasnat I drugite 2 neznam?
Ne ne treba da se pie qoenzimq10 i aspirin kajmene od toa mi se pojavija modrinki oti q10 ja razreduva krvta i aspirinot
Estradiolot na 7 den mi bese 91,do 7 den primav po 4 fostimoni I 0.3 suprefact I koga vide deka imam malku jk I estradiolot niski mi rece uste 3 dena da primam po 4 merionali.E sega sto ke bide ni jas neznam.
јас мислам да не се загрижуваш многу со мерионалите може ќе пораснат и другите два фоликули ... башка не е битен бројот туку квалитетот ...
Околу маката и аспиринот да споделам како ми кажаа. Аспиринот да го пијам најмалку 2-3ч пред/после и исклучиво после јадење, на полн стомак, на гладно никако. Ова ми го потенцираше Јани од Трансфузиологија, во Борн искрено ништо не ми спомнаа.. Поврзаноста не ја знам, ниту запрашав.. Едит: претпоставувам во дејството, имаат негативно влијание едно врз друго, намалуваат/зголемуваат дејство..
Јaс денес вo фoндoт пoднесoв документи зa 3 вaучер зa ИВФ. Дaли некoј знaе дaли ќе имa кoмисијa дo крaјoв нa месецoт дa ги рaзгледувa барањaтa?
Manako1 kaj nas problemot e maski factor so dijagnoza oligoastenoteratozoospermija I mora samo si icsi metoda a kako ni gi oploduvaat neznam
Zdravo feminki denes bev dokaj maticniot da mi go otvori bolovanjeto se dog vo ponedelnik da odam da.me vidi na exo a u nedela tes da.napravam rece pa.da vidime sto ke pravime natamu so bolovanje.....
Nemoj da se sekiras...i jas taka isto mi izvdaija samo 3 jajce kletki,ama site se oplodija,3 mi vratija i sega sum bremena.Spored beta hcg doktorot misli deka se bliznacinja.Nemoj da se sekiras,edna jajce kletka da e ama zdrava da bidi...Ti posakuvam sreka ❤