Nema vrska mthfr e poveke kon sklonost na srcevi bolesti i jas ja imam taa mutacija i drugi sto zabremenija ja imaat samo ke treba da pies l metilfolat potocno metilirana folna kis i vit b12 metilkobalomin i vit b6 i aspirin i vit c oti aspirinot znae da stvara nedostatok na vit c
Jas sum za da se dadat site tie obidi pa dali nekoja ke gi iskoristi za prvo ili za cetvrto dete toa da bide licno nejzino pravo vaka nie sme diskriminarani imase kavga zatoa nesto i jas sum za peticija zatoa nesto
Zenski sakam da prasam dali nekoja od vas imala pozitiven test bez toj iscedok kafen rozov sto se pojavuva po mestenjeto na embrionite vo matkata vasi iskustva...
Voopshto da ne mu ja mislish Kakva glupost (izvini mi na izraz) od strana na matichnata....Pa pobogu ona e matichna ne e struchna na taa oblast za genetskite mutacii Eve me jas sum so taa mutacija i bremena sum, kako i mnogu shto gi poznavam so istata mutacija. Najbitna e samo pravilna pokrienost so soodvetna terapija koja ke ti ja dade Transfuziolog,koja ke ja zapochnesh 3meseci pred Brenebost i ke ja terash do kraj na bremenosta.No,za doza i shto kako nema sporedba so ostanati zashto Transfuziologot ti ja dava terapijata spored mutacii i ispituvanjata shto ke ti gi napravi na transfuziologija. Inaku MTHFR (nema veze so srce bez nebulozi ) Mthfr ti e nasledna od eden od roditelite,nekogash pravi problem nekogash ne. 80% ja imaat od Balkanot i ete deca se ragaat na sekoja minuta i ti i jas i ostanatite sme zivi zdravi rodeni Voopshto da ne se zamarash so toa zashto i bremena ke si bidesh i majka ke si Inaku Mthfr ti e povrzana so krvta t.e. predispozicija za tromboza shto znachi moze da imash, a moze i ne.Eve nikoj u moja familija,a i ostanati sto ja imaat mutacijava nemaat problem so tromboza u familija.I so taa mutacija organizmot ne ti ja obrabotuva folnata obicna i imash deficit (zatoa se pie metilirana folna) isto i cirkulacijata na krvta e polosha shto znachi cirkulacijata vo matka e poslaba i dotokot na krv do bebe,NOOOOO so kleksani,metilirana folna,B12 sprejot(vo metilirana forma) i ostala terapija ima sve da si e super ama voopshto da ne se sekirash. Morav vaka opshirno da objasnam za da e pojasno. Bremena ke si i majka ke si i ti i site so i bez mutaciite, koja porano koja pokasno najbitno ne postoi zena koja majka nema da bide
Bravo Dr.Sofi hahha srcka si.Tolku strucno objasnuvas alal da ti e.Od makata I doktori ke se storime. Isto I jas imam mutacii. Primam se toa so nabroja. Pa sea zdravje Gospod
Huhihuhuhu srcko posle 13g i tolku mnogu ivf mislam deka i doktorat ke zemam hihihihi Tanja sekad za toa se smee da me vrabotat kaj niv shala na strana ali me iritiraat postovi koj bez razmisluvanje se pishuvaat i samo mozat da napravat pogolem stres za drugiot i nebulozi za nekoj problemi kazano neshto od rakav istreseno za bilo shto ima wikipedija na google ne e samo da se lupne neshto i ljubavi da si piesh sve shto ti kazale i za shto te zanima pishi mi pp u sekoe vreme za tebe edvaj chekam za praznicive da me iznenadish deka si Bremenaaaaaa i duplo poubavo od mene da ti bide❤ http://wellnessmama.com/27148/mthfr-mutation/ Eve ovde mnoguuuu ubavo si e objasneto od strucni lica za ovaa mutacija MTHFR shto e, zashto e i kako e pozdravche do site
Јас, немав никаков исцедок, ни розов ни кафеав а имав позитивен тест за бременост. Не е пресуден исцедокот за бременост. Кога правиш бета? Ти посакувам среќа
Jas imam pozitiven test bez implantacisko krvarenje,nekolku pati me zdobole kako pobolno grebenje koga mi zemaat bris.Uste kolku dena imas do test?
Имам уште 4 таблети од микрогинон,а почнав по малку да крварам и болки како пред добивање. Некоја вакво искуство да не имала случајно.
Po pravilo bi trebalo da gi ispies site i posle 3 ili poveke dena da dobies,prasaj go doktorot za mislenje vaka izleguva deka terapijata ti e slaba.
Не бе мило ги пијам бидејки правев хистеро. ама ова не ми изгледа баш добро штом крварам а се уште ги пијам. А матичниот во сабота не ми работи затоа прашав тука.Пијам и естрофем 2×1.
Имав слично искуство со микрогинонот и јас. Некако како слаби да се. Јас 21 ден како ги пиев и преку еден ден кафенко имав. Го прашав и докторот рече дека не е страшно.
I jas pravev histero i pijam mikroginon i sekoj den imam kafeav iscedok na uloskata, mislam deka e normalno.
Фала ви ми олесна Да еве два три дена како кафеавко,сега малку накај црвено ваљда е нормално штом така виката,ама баш се упрпав триста филмови што,како,зошто така ли треба.
Koga imase transfer, Koga pravese transfer? Zosto brzas so testot? Jas transfer pravev na 2.12 I ke pocekam za test..
Секако за прво дете треба да дозволат повеќе обиди. Само се си мислам дека повеќе доктори се површни и ние како експериментални глувци сме им.