Ne se povrsni znaat kako treba,samo imat zacrtano plan da ni gi zemat site vauceri plus privatno i ke fati na kraj.
Morame da se podrzime nie pacientite i da barame poveke obidi za prvo dete jas imam uste eden vaucer drugite dva gi iskoristiv
Јас ко што сум сватила ако ги остават природно да се оплодат тоа е веќе природна селекција и ембрионот треба така да е појак. додека со икси тие го гледаат сперматозоидот изгледа ок ама којзнае дали во јадрото т.е.главата се е ок и тие мислам дека треба и потешко да се фаќаат и износуваат до крај. во секој случај како што гледаме природната селекција не може скроз да се избегне така да подобро од старт да се изселектира него подоцна со спонтани или дефекти не дај боже да увидат
Zdravo jas sum nova i golem pozdrav do site vaS ve sledam veke podolgo vreme i sakam da ve prasam kako dojdovte do toj vaucer od drzavataa dali mora da ima 4 neuspesni inseminacii ili?
Kaj.mene e problemot imam sindrom na policisticni jajnici i tesko da stvoram zdrav folikul edvaj mi porasana so klomifen i na 1 12 ja pravev prvata inseminacija i sea sum nestrpliva. Doktorot ni kaza deka so 4 neuspesni inseminacii pa sleduvalo vaucer zatoa ve prasav kako ide.
Отвори си на страната на фондот имаш се, под кои услови остваруваш право за инвитро и каква документација е потребна.
Zdravo ne e maski faktor vo prasanje tuku jas so policisticni jajnici sum. Sepak napravivme edna insemi Da da super e
@Lost angel добра идеа да се бориме за повеќе ваучери. немам идеа како оди и што е потребно. да пишуваме на секоја страна или да отвориме тема, да може некој стручен да ни пише.
A kaj koj doktor ste i kolku vreme probuvate? Ako e samo ova so adekvatna simulacija valjda moze prirodno da si se fati sto ke se macite so ivf
Kaj Organdziski vo Stip probavme prirodno ne se fati pa sea napravivme inseminacija na 1 12 i cekam da pominat i vie denovi da vidam kakov ke e rezultatot
Fala na podrshkata na site vas,ne se boram samo za sebe veruvajte kolku tolku mozham da dozvolam i dvajcata sme vraboteni ,no imame potreba sekogash od plus pasi,vaka psihicki sme iscrpeni da ne se iscerpime i finansiski...Mislev da smislime neshto ama ke bide,neli sme zeni hehe...
fala ti na odgovorot mnogu mi olesna malku da se nadevame deka se ke bidi ok.inaku transfuziologot mi pisa samo vitamin b6 ,b9, i b12 i obicna folna kiselina.sega mislam da pojdam kaj doktorkata kaj sto ke pravam ivf oti uste nemam dobieno vaucer gi spremam dokumentite se uste pa da mi kazi dali treba da pocnam pred vreme so nekoja terapija.